Zielono mi w głowie... i na parapetach;) - cz.II
Re: Zielono mi w głowie... i na parapetach;) - cz.II
Pache Midnight - mój ulubieniec. 

- NomiMalone
- 100p
- Od: 8 sie 2012, o 16:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
jej u Ciebie tak KOLOROWO
. Przejrzałam ten wątek od pierwszej strony. Wiele by pisać. Cudnie ogólnie ale cos konkret napiszę
--> widzę , że tez lubisz ładne zdjęcia swoich ulubieńców, mnie się spodobały Phalaenopsisy na tle jabłka i słonecznika na początku
a krówkę muszę sobie kupić , jest śliczna
--> masz fantastyczną kolekcję skrętników i fiołków. Z tych pierwszych śliczny jest "Tango" Charm", "Józef" i "Winter" - zakochałam się w nich
a fiołków to już w ogóle masz mega dużo, jakby zaczęły kwitnąć wszystkie naraz to kolorowy zawrót głowy
A z fiołków najbardziej mi się podobaja te o pstrokatych liściach oraz "ness antique red"
--> Phalaenopsis Golden Beauty - faktycznie Beauty
, jedno z moich chciejstw
--> Oncidium "sharry baby" - bardzo mi sie podoba , ja chyba w ogóle lubię oncidia
--> skalnica rozłogowa - jak ją zobaczyłam cofnęłam sie minimum o 10 lat wstecz. Sadzonkę tego kwiata skubnęłam w szkole średniej z parapetu. Uwielbiałam te zwisające rozłogi . Jak go u ciebie zobaczyłam to aż mnie nostalgia złapała
--> kwiaty alsobii - nie wiedziałam , że jest taka roślina a kwiaty mnie po prostu urzekły
Będę tutaj zaglądała. Wiele fajnych roślinek i ciekawostek
Pozdrawiam
Ania

--> widzę , że tez lubisz ładne zdjęcia swoich ulubieńców, mnie się spodobały Phalaenopsisy na tle jabłka i słonecznika na początku

--> masz fantastyczną kolekcję skrętników i fiołków. Z tych pierwszych śliczny jest "Tango" Charm", "Józef" i "Winter" - zakochałam się w nich

--> Phalaenopsis Golden Beauty - faktycznie Beauty

--> Oncidium "sharry baby" - bardzo mi sie podoba , ja chyba w ogóle lubię oncidia

--> skalnica rozłogowa - jak ją zobaczyłam cofnęłam sie minimum o 10 lat wstecz. Sadzonkę tego kwiata skubnęłam w szkole średniej z parapetu. Uwielbiałam te zwisające rozłogi . Jak go u ciebie zobaczyłam to aż mnie nostalgia złapała

--> kwiaty alsobii - nie wiedziałam , że jest taka roślina a kwiaty mnie po prostu urzekły

Będę tutaj zaglądała. Wiele fajnych roślinek i ciekawostek
Pozdrawiam
Ania
Hej Justynka
Kolorowo i kwitnąco u Ciebie.Bardzo fajny ten fiołek ciapaty...

Kolorowo i kwitnąco u Ciebie.Bardzo fajny ten fiołek ciapaty...

- tesia39
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Ależ uroczy ten Apache Midnight

- fiskomp
- Od: 1 wrz 2010, o 21:22
A ja z pytaniem czy Ty Justynko ukorzeniasz hoje w wodzie ?
- nika28
- 500p
- Od: 11 lip 2011, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Moje "chciejstwa" domowe i działkowe.
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
Piekne oncidium bardzo mi sie podobaja i nie ukrywam że marzy mi sie taki 

- kasiuta74
- 500p
- Od: 1 sty 2012, o 21:21
No to sobie pooglądałam i nacieszyłam oczy twoimi kwitnącymi a w szczególności zachwyciły mnie storczyki

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
mloda- witaj miło u mnie ;) Fiołki też mi zakręciły w głowie. Mam kilkadziesiąt odmian. Obecnie podobają mi się te o niebieskich kwiatach, trailerki i miniaturki.
Oksi- tak, ten o prawie czarnych kwiatach. ma duże liście i duże kwiaty.
Sylvi- nawet bardzo uroczo
Mmaryla- dokładnie tak, mam dwupiętrową multiflorkę. Obecnie kwitnie chyba na 5 baldachimach.
Doromichu- dziękuję. Zapączkowanych fiołków mam sporo, jeśli będzie słonczna jesień, to jeszcze sporo kwitnień nas czeka.
Aga111- dziękuję. Fiołki się rozrastają, wnet kolejne kwitnienia będą. Hoje - też rosną. Są pączki na multiflorce (kolejne) i na h. lacunosa.
Incurvula coraz bardziej mi się podoba, cudnie się przebarwiają młode listki na bordowo. A dorosłe liście mają mój ulubiony odcień zieleni, jak trawa na wiosnę... Kocham ją
Wwwiolu- a listek przecież od Ciebie jest :P Uwielbiam go...bo listeczki pstre z ciemnym kolorem kwiatów pięknie się dopełniają.
NomMalone- dziękuję - lubię robić zdjęcia kwiatom. Mam ich tysiące. Skrętniki, fiolki i storczyki - to moje największe pasje. Hoje i inne rośliny hoduję "przy okazji".
Zapraszam częściej
Miro78- dziękuję ;)
Tesio- polecam pstrolistne fiołki. Zdobią nawet wtedy, gdy nie kwitną.
Fiskompp- jedyną hoją, którą ukorzeniałam w wodzie jest h. multiflora. Bo taki "przepis" na jej ukorzenienie dostałam wraz sadzonkami. Resztę hoji ukorzeniam w perlicie, seramisie lub spagnum.
Niko- miło mi. Kocham kwiaty od dzieciństwa. I mam ich obecnie kilka tysięcy(licząc pojedyńcze okazy w ogrodzie i w mieszkaniu). Kolekcja wciąż się zmienia, bo dochodzą nowe rośliny. Rezygnuję też z uprawy niektórych, by mieć miejsce dla największych chciejstw.
Dorotkok- dziękuję. Proponuję zaglądać do hipermarketów, na przecenach można za "grosze" kupić rozrośnięte okazy niekiedy. Moje, kupiłam po 7zł.
Kasiuta- dziękuję. Storczyki to moja pasja dopiero od 4 lat. Wciąż się ucze ich uprawy. A gatunków jest cała masa, to życia mi braknie, na poznanie i posiadanie chociażby 1% storczyków.
Oksi- tak, ten o prawie czarnych kwiatach. ma duże liście i duże kwiaty.
Sylvi- nawet bardzo uroczo

Mmaryla- dokładnie tak, mam dwupiętrową multiflorkę. Obecnie kwitnie chyba na 5 baldachimach.
Doromichu- dziękuję. Zapączkowanych fiołków mam sporo, jeśli będzie słonczna jesień, to jeszcze sporo kwitnień nas czeka.
Aga111- dziękuję. Fiołki się rozrastają, wnet kolejne kwitnienia będą. Hoje - też rosną. Są pączki na multiflorce (kolejne) i na h. lacunosa.
Incurvula coraz bardziej mi się podoba, cudnie się przebarwiają młode listki na bordowo. A dorosłe liście mają mój ulubiony odcień zieleni, jak trawa na wiosnę... Kocham ją

Wwwiolu- a listek przecież od Ciebie jest :P Uwielbiam go...bo listeczki pstre z ciemnym kolorem kwiatów pięknie się dopełniają.
NomMalone- dziękuję - lubię robić zdjęcia kwiatom. Mam ich tysiące. Skrętniki, fiolki i storczyki - to moje największe pasje. Hoje i inne rośliny hoduję "przy okazji".
Zapraszam częściej

Miro78- dziękuję ;)
Tesio- polecam pstrolistne fiołki. Zdobią nawet wtedy, gdy nie kwitną.
Fiskompp- jedyną hoją, którą ukorzeniałam w wodzie jest h. multiflora. Bo taki "przepis" na jej ukorzenienie dostałam wraz sadzonkami. Resztę hoji ukorzeniam w perlicie, seramisie lub spagnum.
Niko- miło mi. Kocham kwiaty od dzieciństwa. I mam ich obecnie kilka tysięcy(licząc pojedyńcze okazy w ogrodzie i w mieszkaniu). Kolekcja wciąż się zmienia, bo dochodzą nowe rośliny. Rezygnuję też z uprawy niektórych, by mieć miejsce dla największych chciejstw.
Dorotkok- dziękuję. Proponuję zaglądać do hipermarketów, na przecenach można za "grosze" kupić rozrośnięte okazy niekiedy. Moje, kupiłam po 7zł.
Kasiuta- dziękuję. Storczyki to moja pasja dopiero od 4 lat. Wciąż się ucze ich uprawy. A gatunków jest cała masa, to życia mi braknie, na poznanie i posiadanie chociażby 1% storczyków.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Dziękuję Wszystkim za odwiedziny.
Kolejna część wątku, tutaj:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=59764
Proszę Moderatora o zamknięcie tego tematu. Z góry ślicznie dziękuję
Kolejna część wątku, tutaj:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=59764
Proszę Moderatora o zamknięcie tego tematu. Z góry ślicznie dziękuję