Drzewko nr 1.
Tej wiosny postanowiłem dość mocno przyciąć prezentowane drzewko. Było bardzo gęste, miało dużo suchych gałązek w środku. Drzewko przyciąłem początkiem kwietnia i ma się w bardzo dobrej kondycji. Puściło bardzo dużo nowych listków i wygląda na zdrowe. Poniżej zamieszczam zdjęcia przed i po przycięciu. Zdjęcie pierwsze od lewej ukazuje roślinkę przed formowaniem a reszta już po ;)

Drzewko nr 2.

Drzewko nr 3.

Drzewko nr 4.
A na koniec mały eksperyment. Drzewko poniżej składa się w 4 sadzonek. Ładnie je przyciąłem główne pnie związałem razem w celu zrośnięcia. Największą sadzonkę wybrałem jako główna - to z niej będzie rósł wierzchołek, natomiast z pozostałych trzech wierzchołków postaram się uformować gałązki boczne. Dodam tylko, że sadzonki mają już ok 3 lat i zostały uformowane początkiem kwietnia.

Rośliny są podlewane nawozem w płynie [ raz na 3 tyg. ] i 2-3 razy zraszane wodą w przeciągu tygodnia.

I to by było na tyle "moich" krzaków ;) Nie miałem co robić i popstrykałem większość kwiatów w domu. Jutro postaram załączyć pozostałą zieleń.