Obecnie nie można kupić fig w tej firmie Starkl gdyż jak napisali na swojej stronie mają co najmniej 2 miesięczną przerwę wakacyjną. Może zmianiają torf z trocinami w bananowcach na porządniejszą mieszankę, a na to potrzeba przecież dużo czasu.
Arturze, dobrze że jesteś przywiązany do jednego dostawcy fig którego prawie nie reklamujesz. Nie ma to jak lojalny i bezstronny klient, który przypadkowo tu i ówdzie bez przesadnego zaangażowania powtórzy nazwę ulubionej firmy. ;)
Lojalność to dobra cecha, ale osobiście (ogólnie) jestem zwolennikiem szerokiego wyboru ofert, bo dzięki temu klient może wybrać najlepszą a nie jedyną lub pierwszą z brzegu ofertę.
Jakie znacie inne firmy oferujące drzewka figowe obecnie (wyłączając serwisy aukcyjne gdyż tam jest zbyt szybko zmieniająca się oferta oraz wyłączając oferty firm gdzie brak jest produktu na stanie), proszę o podanie nazw firm, nazw łacińskich (i/lub handlowych), wysokości drzewek i cen.
Ja zaczynam
E-clematis: ficus carica brown turkey, 60-80 cm, cena 68 zł
Królestwo Roślin, ficus carica brown turkey, 50-70 cm, cena 56 zł
W tej ostatniej firmie kupowałem różne drzewka i mogę ją polecić z czystym sumieniem. Przesyłki dobrze zapakowane, rośliny zgodne z opisem, żywotne, starannie opisane, firma Polska.
Cierpliwość jest cnotą ogrodników. Jadalne rośliny tropikalne oraz egzotyczne rośliny ogrodowe to moja pasja.