Euonymus Alatus - ognisty krzew lub płonący krzew
Może ktoś próbował wyhodować z nasion? Prosił bym o wszelkie porady co do tego krzewu. Może zdjęcia.

O tej samej choć ja mam dokładnie Euonymus Alatus "Compactus", to samo tylko jak sama nazwa wskazuje, rzekomo niższa (do 1m) a w rzeczywistości niekoniecznie, mam spore wątpliwości.grigori24 pisze:Cz mówimy o tej samej roślinie? Jeżeli tak to powiedzcie jaki kolor liści ma latem zielone czy dopiero jesienią się przebarwiają. Ile miejsca potrzebuje taka roślina w naszym klimacie?
Zaglądnąłem tam ale z tego co widzę to na dwóch aukcjach sprzedają zwykłą odmianę nawet nie "Compactus", tymczasem w jednym miejscu piszą, że niby ma mieć 1 m w innym 2m. Nawet na stronach ZSP można przeczytać, że do 1m. Jednak strony zagraniczne najczęściej mówią o 2,5-3,5 m i to moim zdaniem dużo bardziej wiarygodna informacja. Z tym że w tej sytuacji to można zwątpić bo rozmiary zwykłej również podają w tych granicach, to czym to się ma niby różnić? Z tymi rozmiarami tej trzmieliny to jest straszne zamieszanie.grigori24 pisze:Też mam wątpliwości ale zobacz na al......