Keetee, dziękuję za Twoją opinię.
U mnie ogród dopiero jest zakładany, dlatego nie mam za bardzo czym się pochwalić. Mam nadzieje, że na wiosnę będzie prezentował się już lepiej. Wtedy zamieszczę parę zdjęć.
Wysokość drzewek wynosi 2.5 m, a obwód 18/20 cm.
Zamówiłem je telefonicznie w firmie
drew-smol. Szkółka ta posiada oddziały w Mszczonowie (mazowieckie) i w Lędzinach (śląskie).
Kontaktowalem się tylko telefonicznie z kierownikiem szkółki, panią Anną Malik (T kom: 609 361 792). Powiedziałem, że chodzi mi o solitery do przedogrodu, czyli zależy mi na wysokiej jakości. No i nie zawiodłem się - jestem bardzo zadowolony z tego co mi dostarczono.
Na podanej stronie znajdziesz ofertę drzew ze Szkółki Drzew.
Ważna jest wskazówka na dole:
"Szkółka posiada wiele drzew typu soliter, nie ujętych w ofercie, które ze względu na swe walory estetyczne, mogą dekorować centralne miejsce Państwa ogrodu".
Gdyby nie ta wskazówka, to w ogóle nie zainteresowałbym się bliżej, oferowanymi tam gruszami wierzbolistnymi (wys.: 1,5-2,0 m, obwod: 8-10 cm), jako zbyt małymi dla mnie okazami.
W rozmowie z panią Anną Malik, okazało się, że szkółka posiada również większe grusze, np. o obwodzie 14/16, 16/18 i 18/20 jako największe okazy.
Pozdrawiam serdecznie