Obecnie ma pąki, które pewnie rozwiną się na dniach. Tylko nieco słońca potrzeba. Może nawet jutro, bo dzisiaj u mnie pada cały czas.

Te "rozwinięte" zdjęcia są z poprzednich lat. Teraz jest sporo większa i kwiatów też więcej

Wklejam fotki moich magnolii wyhodowanych od rocznej sadzonki.Teraz przede mną identyfikacja.halina522 pisze:Pięć lat temu kupiłam na allegrooo 10 sztuk różnych odmian małych sadzonek magnolii po ok.4zł ,nawiasem mówiąc zauroczona żeńskimi imionami.Przez dwie zimy wyginęła mi połowa,ale w tym roku po raz pierwszy cztery magnolie zakwitły.Nawet nie wiem jakie odmiany,bo przez te lata bez znaczników pomieszałam je.Ale są cudne choć niewielkie,mają po ok.0,5 metra.Jutro zrobię zdjęcia i dorzucę do wątku.Już mnie korci by znów kupić kilka sztuk.
Czy to przypadkiem nie jest Magnolia Brozzoni?
Jakie cudo!!! Orientujesz się czy kwitnie kilka razy w sezonie czy tylko na wiosnę raz?
Kolejne cudo! Ach choruję na ich punkcie! Marzy mi się by w przyszłym ogrodzie rodziców było ich pełno. Marzę też by kiedyś mieć własny ogród z magnoliami, forsycjami, judaszowcami (chyba tak szła ta nazwaSpacja pisze:Ja mam taką i jest piękna. W zeszłym roku i dwa lata temu dostała od zimy, ale się pięknie zregenerowała. Niezawodnie kwitnie. Ma piękne liście. Jestem zadowolona, że zdecydowałam się właśnie na tę odmianę. Nie pamiętam jaka to odmiana, muszę poszukać znacznika, gdzieś mam, ale to Magnolia Soulangeana.
Obecnie ma pąki, które pewnie rozwiną się na dniach. Tylko nieco słońca potrzeba. Może nawet jutro, bo dzisiaj u mnie pada cały czas.
![]()
![]()
![]()
Te "rozwinięte" zdjęcia są z poprzednich lat. Teraz jest sporo większa i kwiatów też więcejPiękna jest.