Trawa z rolki, podłoże , pielęgnacja, problemy
- Suppa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 mar 2008, o 09:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zgadzam się z przedmówcami - nic jej nie będzie
Wczesną wiosną jak ruszy wegetacja sypniesz nawozem i będzie super.
Mój trawnik też teraz przyżółkł, to raczej wina jesiennych chłodów.
Aż się ostatnio zdziwiłem po koszeniu - przed było ślicznie zielono, a teraz została żółtawa darń ...

Mój trawnik też teraz przyżółkł, to raczej wina jesiennych chłodów.
Aż się ostatnio zdziwiłem po koszeniu - przed było ślicznie zielono, a teraz została żółtawa darń ...
Pozdrawiam, Maciek.
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
A wiosną i tak będziesz odnawiał niektóre kawałki trawnika, ale nie martw się, wszyscy mają takie same "kłopoty", po prostu trawa pod śniegiem, albo z korzeniami w wodzie i chłodzie może nieco chorować. Tak naprawdę to jest norma, a nie kłopot 

"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
:)
Witam!
Wczesną wiosną jak wszystko już rozmarznie, to trzeba najpierw napowietrzyć ziemie robiąc dziury (widłami,specjalnymi butami z kolcami lub urządzeniami do tego służącymi) na powierzchni trawnika jakieś 10- 15cm w głąb, następnie uzupełnić dziurki ziemią lub piaskiem.
Poczekać a potem nawozić nawozami wieloskładnikowymi.
Wydaje mi się że takie żółkniecie właśnie wynika z niedoboru składników pokarmowych......
Pozdrawiam
Wczesną wiosną jak wszystko już rozmarznie, to trzeba najpierw napowietrzyć ziemie robiąc dziury (widłami,specjalnymi butami z kolcami lub urządzeniami do tego służącymi) na powierzchni trawnika jakieś 10- 15cm w głąb, następnie uzupełnić dziurki ziemią lub piaskiem.
Poczekać a potem nawozić nawozami wieloskładnikowymi.
Wydaje mi się że takie żółkniecie właśnie wynika z niedoboru składników pokarmowych......
Pozdrawiam
Na co czekasz wstąp na naszą stronę....
Jak przygotować podłoże pod trawę rolowaną
Witam na forum; mam pytanko, jak przygotować podłoże pod trawę rolowaną? tzn. chodzi mi o to czy może być zwykła ziemia ogrodowa wyrównana ( bo taka jest u mnie jałowa ) czy trzeba jeszcze nawieżć tzw. czarnej ziemi ( humusu ) i również czy musi być agrowłóknina wyłożona pod trawę rolowaną. Proszę o pomoc z góry dziękuję i Pozdrawiam serdecznie.
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
Witaj na forum 
Poczytaj cały ten wątek, a potem wejdź tutaj:
- Trawnik - spis linków, opisy problemów
i poczytaj o przygotowaniu ziemi pod "normalny" trawnik.

Poczytaj cały ten wątek, a potem wejdź tutaj:
- Trawnik - spis linków, opisy problemów
i poczytaj o przygotowaniu ziemi pod "normalny" trawnik.
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Trawnik z rolki - czy można dosiać trawę?
Witajcie. Mam mały problem i związane z tym pytanko. Mam od 3 miesięcy trawnik i nie bardzo podoba mi się ta trawa - kolor, gęstość. Chciałbym ją zagęścić, ale innym rodzajem trawy. Poradźcie czy mozna pomieszać, czy lepiej dokupić taką samą.
Z góry dziękuję. Edyta
Z góry dziękuję. Edyta