Petunie sieję drugi rok.Wysiewam w połowie stycznia ale w przyszłym roku posieję póżniej.
Większość roślinek rozdam znajomym bo nie potrzeba mi tyle , a wysiałam tylko pół paczuszki i trochę własnych nasion aby zobaczyć jak to jest z powtarzaniem cech rodziców i czy warto zbierać nasionka.
Pierwszy raz wysiałam petunie pełne i jestem ciekawa efektu.To te z czwartego zdjęcia.

.Moje to takie mikrusy,że chyba zacznę je oglądać przez lupę.Może do zimy zdążą zakwitnąć?
 .Moje to takie mikrusy,że chyba zacznę je oglądać przez lupę.Może do zimy zdążą zakwitnąć?

:(
:(
 .... a skoro można wyhodować z własnych nasion petunie to i surfinie też!!! a tym bardziej że sadzonki są drogie... W tym roku wysiałem petunie ładnie wzeszła naliczyłem około 60 siewek i postaram się wyhodować do końca, ale w przyszłym wezmę się za surfinie nazbieram nasion i zobaczymy ;p;p;p;p
 .... a skoro można wyhodować z własnych nasion petunie to i surfinie też!!! a tym bardziej że sadzonki są drogie... W tym roku wysiałem petunie ładnie wzeszła naliczyłem około 60 siewek i postaram się wyhodować do końca, ale w przyszłym wezmę się za surfinie nazbieram nasion i zobaczymy ;p;p;p;p
 ale chętnie poznam zdanie innych forumowiczów
 ale chętnie poznam zdanie innych forumowiczów