posadziłam trochę cebulek, które sadzi się jesienią (krokusy, przebiśniegi, tulipany itd). Niestety przebiśniegi zaczęły teraz wschodzić. Czy powinnam je przyciąć, przykryć czy może zostawić naturze? Szukałam odpowiedzi na to pytanie, ale nie znalazłam
Cebulowe sadzone jesienią - wątpliwości
- Mandragora
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cebulowe sadzone jesienią - wątpliwości
Witajcie,
posadziłam trochę cebulek, które sadzi się jesienią (krokusy, przebiśniegi, tulipany itd). Niestety przebiśniegi zaczęły teraz wschodzić. Czy powinnam je przyciąć, przykryć czy może zostawić naturze? Szukałam odpowiedzi na to pytanie, ale nie znalazłam
Z góry dzięki za porady 
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Cebulowe sadzone jesienią - wątpliwości
Zostaw wszystko naturze, same sobie poradzą.
U mnie czasem widzę rosnące i kwitnące przebiśniegi z cebulek leżących swobodnie na ziemi.
U mnie czasem widzę rosnące i kwitnące przebiśniegi z cebulek leżących swobodnie na ziemi.
- Mandragora

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziękuję
Więc tak zrobię 
A gdyby zakwitły, też zostawić?
A gdyby zakwitły, też zostawić?
- Comcia

Zrobiłaś co trzeba, posadziłaś i wystarczy zostawić je w spokoju :P
-
MATEUSZ1
- 100p

- Od: 18 wrz 2011, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
W lesie rosną, nikt im nie pomaga, a kwitną i sobie radzą.
Pozdrawiam, Mateusz
Hej. Mam pytanie a nie chcę zaśmiecać forum nowym tematem.
Czy cebulki, które sadzicie (tulipany, czosnek ozdobny, szafirki) moczycie w wodzie przed wsadzeniem do ziemi. Czy może wlewacie trochę wody do dołka? Czy też wkładacie cebulkę taką jaką jest do "suchej" ziemi? U mnie jest bardzo sucha, marna ziemia, cebulki też jakieś suche... Zasanawiam się czy coś z tego w ogóle wyjdzie... Byłabym wdzięczna za opinie
Czy cebulki, które sadzicie (tulipany, czosnek ozdobny, szafirki) moczycie w wodzie przed wsadzeniem do ziemi. Czy może wlewacie trochę wody do dołka? Czy też wkładacie cebulkę taką jaką jest do "suchej" ziemi? U mnie jest bardzo sucha, marna ziemia, cebulki też jakieś suche... Zasanawiam się czy coś z tego w ogóle wyjdzie... Byłabym wdzięczna za opinie
- Comcia

Cebulki są suche bo takie mają być :P
Możesz dać trochę wody do dołka bo faktycznie jest sucho, tylko mnie by się nie chciało.
Zdąży jeszcze popadać jesienią.
Możesz dać trochę wody do dołka bo faktycznie jest sucho, tylko mnie by się nie chciało.
Zdąży jeszcze popadać jesienią.