Dziwaczek - Mirabilis jalapa cz.1
Dziwaczek - Mirabilis jalapa cz.1
Niedawno kupiłem nasiona dziwaczka i nie wiem co z nim robić
Pomocy
Pomocy
Dziwaczek
Dziwaczek (Mirabilis jalapa) to roślina, która nie wymaga szczególnych zabiegów. Już teraz możesz posiać nasiona bezpośrednio na miejsce stałe. Z moich doświadczeń z hodowli mogę powiedzieć, że dziwaczek dość silnie się rozkrzewia (miałem rośliny o średnicy nawet 50 cm), poza tym kwiaty rozwijają się w wieczorami i w pochmurne dni. Więcej informacji bez trudu znajdziesz przez Google albo pytaj o coś konkretnego na forum.
Pozdrawiam Kamil
Poznaję regulamin
Poznaję regulamin
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Mariolka ale mnie zrobiłaś na szaro,
to po co ja co roku wysiewam

to po co ja co roku wysiewam

serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- iwika
- 500p
- Od: 17 paź 2006, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
U mnie wschodzi jak szalony
już nie wiem co będe robić z taką ilością!
Ja dwa dni wcześniej namaczałam nasiona po 10 dniach wzeszły.

Ja dwa dni wcześniej namaczałam nasiona po 10 dniach wzeszły.
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Mój prawie ogród - Iwika
Dziwaczek
W domu kiełkował mi po około tygodniu, a teraz zaczyna wychodzić ze skrzynki na balkonie (był posiany jakieś dwa tygodnie temu).DorkaWD pisze:U mnie (po 2 tygodniach) nic nie widaćJak długo on kiełkuje?
Pozdrawiam Kamil
Poznaję regulamin
Poznaję regulamin
Dzięki DZIEWCZYNY!!!
Moje były siane prosto do gruntu (bez namaczania) i pewnie z tego powodu mam opóźnienie
Z tego co piszecie wynika, że dziwaczek to dość łatwa roślinka - oby i moje doświadczenia takie były ;-)
Jak wygląda wschodzący dziwaczek? Może mi już wschodzi a tylko nie potrafiłam go rozpoznać?? ;-) hihi
Możecie pokazać na fotce? PROSZĘ!!

Moje były siane prosto do gruntu (bez namaczania) i pewnie z tego powodu mam opóźnienie

Z tego co piszecie wynika, że dziwaczek to dość łatwa roślinka - oby i moje doświadczenia takie były ;-)
Jak wygląda wschodzący dziwaczek? Może mi już wschodzi a tylko nie potrafiłam go rozpoznać?? ;-) hihi
Możecie pokazać na fotce? PROSZĘ!!