Dziękuje za poprawkę. Faktycznie Pretoria ma inny kolor kwiatu. A tej o ciemnych liściach nie widziałam więc nie wiem(w sumie ciekawe na jaki kolor kwitła).
Moja z Lidla ma 2 m. wys. Liście mają przepiękny kolor. Kupiłem dwa egzemplarze. Jeden jest zawirusowany (w ciapki i smugi). Ten na zdjęciu - na razie czysty.
Kanna super. Wielkość też imponująca. A czy te zawirusowania to takie 2-4mm szerokości jasniejsze paseczki(jakby wyblakłe)? Bardzo proszę o odpowiedź? Ja też mam z lidla cleopatrę i musze ją dokładnie oglądnąc.
Moja cleopatra z lidla nie zawiązuje nasion - spadają z niej puste " paczuszki " w których powinny być nasiona. Canna indica rosnąca obok zawiązała nasiona, już z niej zebrałem ponad 30... Dlaczego więc cleopatra ich nie wytwarza? Czerwonolistna też zrzuciła już raz pustą " paczkę ", ale to tylko raz, może następne już będą miały nasiona...
Dzięki Pull.
O rety. Wielkie dzięki za zdjęcie z objawami. Czy może jeszcze wiadomo jak to przezwyciężyć. Ja miałam coś takiego w zeszłym roku na kanie kupionej od jednego Pana. Muszę jeszcze się przyglądnąc bo u mnie nie było to tak widoczne.
Yvona. No może to tu jest pies pogrzebany. Teraz rozwija się u mnie drugi kwiatostan i zobacze co dalej będzie. Jak będą nasionka to dam znać.