Co by się Wam nie zdawało , że u mnie same pomidory , przedstawiam misę z bukietem ( tylko fragment , bo zdjęcie musiało by być robione z daleka . Niestety zapachu nie mogę przesłać . Odmian nie znam , bo cebule dostałam w prezencie .
Piękne są Wasze lilie,wydawało mi się,że na kwiaty z siewek trzeba czekac lata świetlne a Wam tak szybko kwitną.W jakich miesiącach były one siane i czy na forum można od kogoś odkupic takie nasionka,gdyż mam złe doświadczenia z nasionami z all..?
Już ostanie w tym roku . Biała wystawiła długi jęzor i ma na razie delikatny , przyjemny zapach . Ew. pytania proszę kierować do hodowcy , czyli mirzana .
oraz taka pomyłka ... może ktoś rozpozna?
ma bardzo charakterystyczne owłosione pąki kwiatowe, u żadnej innej mojej lilii tego nie widzę.
Od razu znalazła zastosowanie w bukiecie ;)
To ,ze Wasze lilie są cudne ,nie musze pisać,ale mam pytanie ;co robicie z przekwitniętymi liliami?
Na jakiej wysokości ściąć łodyżkę i czy można taką scięta lilie przesadzić w inne miejsce?W tym roku zakochałam sie w tych cudach,kupiłam kilka cebul i zbyt blizko posadziłam.Kilka lilii róznią się wielkością i zgineły wśród tych wysokich.W sierpniu wyjezdzam,wracam w grudniu więc w tym czasie nie będe mogłą ich przesadzić w lepsze miejsce.Proszę o rady.