Wróciłam z Wystawy dalii i mieczyków. Można zauważyć, że w tym roku nie było aż tyle wystawionych kwiatów co w poprzednich latach ten upał nie posłużył kwiatom niestety. Kwiaty mimo tego zachwycały wspaniałymi kolorami i kształtami mieczyków oraz dalii. Kompozycje kwiatowe również były bardzo piękne :
Ewciu cudne, te pierzaste niesamowite. Nawet widzę taką ciemną z jaką do mnie przyjechałaś. Niestety coś te nowe odmiany nie przetrzymują zimy, a nawet jak przetrzymają to coś z kwitnieniem nie tak. Nie wiem o co chodzi? Myślałam że gleba ale mam i miałam tą samą a jakoś teraz mi dalie kiepsko rosną. Mieczyki też wspaniałe!
Marysiu moje dalie w tym roku wcale wyleżć z ziemi nie chciały mam same zielone ale myślę, że to ta aura bo przecież w zeszłym roku to niektóre mnie przerastały wzrostem.
cd. zdjęć z wystawy... trechę tego nacykałam bo wszystkie mnie zachwycały
Alleluja pada, pada może jeszcze zdąży coś zakwitnąć z dalii i będę mogła pozachwycać się tak jak na wystawie, ciekawa jestem jaka zwycięży. Najwięcej kwiatów wystawił pan Surma jak co roku chyba
Długo to nie padało,ale przynajmniej się ochłodziło.
Na wystawie przemówiły do mnie te okrąglutkie,malutkie,perfekcyjne dalie pomponowe.
Jak dzieło jubilera.
Mnie urzekły te oranżowe roztrzepańce są wprost bajeczne .Zauważyłam też moja Cafe au Lait moja niestety rośnie w donicy i rośnie tylko na wysokość zamiast szerokość .Niestety gdyby nie donice to wcale bym ich nie oglądała, bo ślimaki zawsze były przede mną .Oranżowe mieczyki też śliczne,
Ja też wróciłem z wystawy , ogromna ilość pięknych kwiatów zgromadzona w jednym miejscu .
Mnie również urzekły te śliczne pomponiki i kuliste zwłaszcza kolor morelowy
Ale inne urodą również nie grzeszyły ....
Bardzo przypadła mi do gustu odmiana Sombrero i Choh-hi ....
Bardzo piękne te kwiaty, aż szkoda że nie byłam i na żywo nie widziałam. Dalie kuliste bardzo ładne, zwłaszcza w odcieniach bieli, ale również mieczyki zachwycają kolorami.