adamian pisze:Witaj Grzegorz
Tak jak obiecałem melduję się w sezonie. Dalie od Ciebie spisały się na medal. Jedną z największych niespodzianek sprawiła mi Valasska Muzika, jaka ona cudna. Za to Twoja B. Holmberg doskonale trafia w mój gust. Rewelacja,
Witaj .
Cieszę się że odm. Valasska Muzika wpadła Ci w oko .
Wklej coś ze swojego ogródka daliowego.
Grzegorzu czarujesz
Co jedna to ładniejsza, (najbardziej mnie oczarowują Michovka, Saudek, Mingusy (oba) i Grand Prix).
(PS: Wygląda na to, że ta moja biała dalia to jednak White star, a Spassmacher też się potwierdza, bo mój też intensywniej się wybarwił po ochłodzeniu )
Grzegorz
Za Anią powtórzę, Saudek, White Star i Michovka super, Islander równie mocno chwyta za serducho. Ciekawe co tam jeszcze nam pokażesz z
nowości
Adamian - Kolekcja twoja dalii coraz bardziej imponująca .Co do nazw jest OK.
Przejrzałem też fotki na twoim Image Shack no i jestem pod wrażeniem . Galadriela - Aniu czyli dwie dalie rozpoznane - gratuluje
Zaintrygowała mnie Twoja NN Miałam ambicję znaleźć jej nazwę i rodowód, ale się przeliczyłam. Czy możesz powiedzieć skąd ją masz? I pokazać ją 'en face'? Strasznie mi się spodobała, chyba pogadamy
Pooglądałam Twoją kolekcję, jestem tak jak pozostali zachwycona. Lubię dalię, mam kilka krzaków, które kwitną mi co roku do mrozów. Ponieważ sadzę je przy alejce sporo mi się zniszczyło (podlewane przez pieski). I tak zgniła mi biała i różowa. Ja operuje tylko kolorami o nazwach nie mam pojęcia. Jestem zainteresowana czy posiadasz ofertę handlowa, lub gdzie można kupić od Ciebie kłącza. Te oferowane w marketach mimo, że podobają mi się kwiaty, to ich kłącza są dla mnie nie do przyjęcia.
WOW
Tytuł wątku idealny piękna kolekcja
Ja daliami zachwyciłam się w ubiegłym roku i wiosną kupiłam kilka a dokładnie 7, ale twoje odmiany są wyjątkowej urody
Wiosną znowu jakieś nabędę
Grzegorzu - Trzy rozpoznane bo Purple Gem też się zgadza. Ale jej byłam prawie pewna , i jej mam najwięcej bo już mi się rozmnożyła na trzy karpy i aż się boję co będzie jesienią .
Krystyno - Ja dużo dalii kupowałam w markecie i jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby taka dalia nie wyrosła. Przy kupowaniu najlepiej obejrzeć dobrze kłącza i wybrać takie z widocznym kiełkiem .
krysad71 - Na wiosnę dysponuje niewielki ilościami karp z mojej kolekcji.Spisz nazwy i podaj mi na P.W.
W miarę możliwości postaram się , z tym że nie wszystkie jak zawsze będą do podziału.