Beato i chmara3 Dzięki za miłe słowa Bartek, tą Parodia mam z Obi. Akurat babka przyniosła dostawę - standardowo były mammilarie i melaki oraz rodzynka - Parodia z pąkiem (i 3 odrostami), druga miała bardziej żółty kwiat (już rozwinięty). Powinienem powoli ograniczać marketowe 'masowce' na rzecz okazów z kolekcji innych kaktusiarzy chociaż to trudne
Takie ogólny widok na kwitnące lub szykujące się do kwitnienia osobniki.
Oczywiście na fotosik.pl zdjęcie w rozmiarze oryginalnym
Dzięki Ania za uznanie. Staram sie, żeby zdjęcie nie różniło sie bardzo od rzeczywistości dlatego potrafię napstrykać kilkadziesiąt fotek z których wybieram tylko kilka
Dzisiaj zaopatrzyłem się w żwirek do kaktusów o gradacji 0,8-2mm Nooo, to w weekend wreszcie przesadzę część kaktusów i sukulentów, które nie miały przyjemności pławic się w chłodzie 'lodówki'.
i zoom na ziarna kwarcu (w zestawieniu z groszówką:
Witaj Dzięki przeszukując twoją kolekcję kaktusów(masz ładną) znalazłam kaktusa którego mam, ale nie wiedziałam ja się nazywa. Po długich poszukiwaniach wiem jak się nazywa. Dzięki
Ehhhhh ale sie nuuudno zrobiło na kaktusowym Trochę ożywię towarzystwo czerwonym Epiphyllum, które rozpoczęło wegetację - miało krótki okres zimowania bo nie dawno je dostałem.
Epiphyllum (czerwone)
***nie jest to może szczyt ostrości ale nadal poznaje nową cyfrówkę