To nie jest takie proste. Dla mnie jak mam połączyć zamówienie od 11 osób to już i tak jest niezła kołomyja. Zwłaszcza, gdy tego robi się łącznie ze 600-700$. Później muszę to wszystko policzyć, podzielić, rozesłać. Generalnie mam taką funkcję w naszym gdańskim oddziale PTMK i to moja statutowa robota. Ale ludzie nie zrzeszeni w PTMK to już inna bajka. Ponoszę spore ryzyko w tej materii. A jeśli komuś później odwidzi się nie odebrać nasion oczywiście później za nie nie płacąc?
Witam,
W najbliższym czasie będę zamawiał rośliny z succulent-tissue-culture.com. Koszt wysyłki jest dość znaczny / 30 EUR /, ale przy kliku osobach do zniesienia. Ktoś jest zainteresowany?
Witam
Zamawiałem nasiona u Pavlicka 20 grudnia, na razie nie wysłał mi faktury itp, więc jak ktoś chce (do 15 lutego można chyba składać u niego zamówienia) to mogę zaproponować podczepienie się pod moje zamówienie:)
Pavlicek nie odpowiada na pytania kiedy wyśle w końcu zamówienie, więc gdyby jednak zrezygnował z jego realizacji to chętnie zorganizuję zakup u innego z Czechów.
Nie wiem jak teraz, ale jak ja od niego ściągałem nasiona to wysyłał je bez wymaganej wcześniejszej przedpłaty.
Więc być może Twoje nasiona są już w drodze.
Ja bym poczekał na Twoim miejscu albo na nasiona albo na informację od niego.
Nie zdziwiłbym się że brak odzewu z jego strony może wynikać z tego że po prostu gdzieś wyjechał ogladać kaktusy w naturze.
Pozdrawiam
Marek
Sukulenty zwyczajne i niezwyczajne part 1part 2