Storczykowe szaleństwo Joane

Zablokowany
Lana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 lis 2007, o 13:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Storczykowe szaleństwo Joane

Post »

Witaj Asiu :wit .
Tak zaciekwił mnie sposób posadzenia roślinek w bambusowej belce, że z tego wszystkiego przejrzałam twój wątek od A do Z ;:108 . Miłam przy tym z każdą stroną taką minę :shock: ;:60 ;:152 . Kolekcja godna pozazdroszczenia, roślinki wyjątkowe i jak pieknie pokazane. Będę często tu Asiu zaglądać, jeżeli oczywiście pozwolisz :wink: . Sama sprawiłam sobie ostatnio swoją pierwszą Masdevallię i mam nadzieję, że dam radę.
Pokazuj nam Asiu częściej roślinki w całości (razem z doniczkami lub podkładkami), bo jest to zawsze bardzo inspirujące i że tak powiem, można zawsze jakiś sposób przeflancować na swoje warunki :wink: .
Awatar użytkownika
Haim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 cze 2009, o 01:16

Post »

Asiu, w końcu do Ciebie przyszłam i oniemiałam :shock:
Już dawno podglądam Twój wątek i rewelacyjne pomysły a dzisiaj te Masdevallie rozbroiły mnie kompletnie ;:138 ;:138 ;:138
Każda piękna, niesamowita, w swoim rodzaju niepowtarzalna ;:108
Uwielbiam te ich cudowne kwiaty z wąsami i liczę, że moja również wkrótce zakwitnie.

Co jeszcze chciałam dodać z poprzednich stron, masz na prawdę bardzo ciekawe okazy, botaniki jak i hybrydy, cudnie skomponowane.
Bardzo spodobała mi się kłoda z Pink Panther, bardzo pomysłowa kompozycja.
Również sabotki, Gongora, Symphoglossum i te ostatnie cuda są niesamowite.
Będę się starała teraz zostawiać ślad po sobie, bo aż wstyd, ze tak długo się nie odzywałam :oops:

Pozdrawiam cieplutko ;:196
Moje Kochane Storczyki ;:167

Pozdrawiam serdecznie, Asia :)
olcia1
200p
200p
Od: 29 cze 2010, o 16:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

witaj Joane zauważyłąm,że jesteś ekspertem w dziedzinie dendrobium i sabotków, gratuluję pięknej kolekcji. Od dziś będę częstym gościem u Ciebie w wątku,
jeżeli mogę prosić pomóz mi proszę w ratowaniu mojego sabotka więcej informacji w moim wątku, pozdrawiam
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2010, o 13:07

Post »

Asiu,podpisuję się pod tym co napisała Asia/Haim i to od pierwszego zdania do ostatniego.
;:111 ;:77 ;:92
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Asiu piękne masz te Masdevallie, normalnie zakochać się można :D
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Masdevallie pięknie Ci zakwitły ;:138 ;:138 ;:138 pozostałe też ruszą i pokażą swoje śliczne kwiatuszki. Angraecum ma fajne pączki takie jakby się wywijały. Czekam na kwiatuchy ;:224 ;:65 ;:33
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Piekne Massdevalie, bardzo duży masz wybór tych storczyków! bardzo mi się podoba ta intensywnie pomarańczowa. Też miałam kiedyś Massdevalię, była biała z pomarańczowym wnętrzem kwiatu, innych kolorów nigdy nie widziałam.
Awatar użytkownika
-ewelina-
500p
500p
Od: 14 sie 2007, o 23:14

Post »

Jak ja lubię do Ciebie zaglądać :)
Asiu, piękne kwitnienia w słonecznych kolorach, lada dzień będzie i Cattleya :tan

Dziękuję za odpowiedź odnośnie Symphoglossum sanguinea ;:196

Pozdrawiam,
Ewelina
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Joasiu....ale pięknie Ci kwitna masdevallie. Hybryda cudna, ale Wiesz, ja szukam pomarańczowej, więc Twoja "pomarańczka" najbardziej mi się podoba :D Cudna ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Śliczne Masdevallie ;:138 Bardzo mi się podoba doniczka obrośnięta mchem. Czy zamaczasz ją całą w wodzie?
olcia1
200p
200p
Od: 29 cze 2010, o 16:19

Post »

Joane pisze:Po długiej przerwie jestem z powrotem. Ostatnio miałam przeprawę z różnymi szkodnikami. Okazało się że na dwóch miniaturkach były wełnowce. Za radą wielu forumowiczek część z nich zwalczyłam płynem do naczyń a część innymi środkami. Pojawiły się też szczególnie na Ballerinie Wciorniastki, ale też zwalczyłam.
Pąki na Paphiopedilum coraz większe i lada chwila się otworzą. :lol:
przeparaszam, że u Ciebie w wątku ale czy mogłabyś Mi napisać w jaki sposób zwalczyłaś Wciorniastki bo prawdopdobnie przyniosłam do domu storczyki mające właśnie te robaczki :(
Awatar użytkownika
patrysia
500p
500p
Od: 26 mar 2009, o 15:31

Post »

normalnie cieszę me oczy tym zachwycającym widokiem ;:138 ;:138 ;:138
Patrysia
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Arletko, Edyta, Celinko, Patrycja cieszę się, że wam się podobają moje Masdevallie. Sama jestem zaskoczona, że tak ładnie rosną. Bardzo obawiałam się jak to będzie, ale rosną lepiej niż Phalaenopsis.

Kasiu, jak tylko masz możliwość wstawić je do troszkę chłodniejszego pomieszczenia i zapewnić im wysoką wilgotność to zachęcam do kupienia.
kasiunieczka_32 pisze:No a angraecum .......... ;:180 ;:180 ;:180 brak słów, jak Twoim kwiatuszkom jest u Ciebie dobrze, takie cudowne pączki i kwitnienia ;:111 tylko pomarzyć ........
Jeszcze trochę a i u Ciebie będzie co oglądać.

Lana, Haim, olcia1, Henrykbb, Mamba serdecznie was witam i zapraszam częściej.
Haim pisze:Będę się starała teraz zostawiać ślad po sobie, bo aż wstyd, ze tak długo się nie odzywałam :oops:
Asiu, ja już też często byłam u Ciebie, jak też u wielu innych, ale z braku czasu lub veny do pisania nie pozostawiam śladu. Też masz wspaniałą kolekcję.

AnnaL Aniu większość kwitnień to sklepowe, ale mają też sporo pąków, które się u mnie pojawiły. Na Angraecum to powywijane to ten zwisający ogon, czy jak to się właściwie określa to nie wiem. Już jeden zwisa.
Storczykowa pisze:Też miałam kiedyś Massdevalię, była biała z pomarańczowym wnętrzem kwiatu, innych kolorów nigdy nie widziałam.
Jak poszukasz w necie to znajdziesz całe masę cudeniek.
-ewelina- pisze:Jak ja lubię do Ciebie zaglądać :)
Z wzajemnością.
justus27 pisze:Hybryda cudna, ale Wiesz, ja szukam pomarańczowej, więc Twoja "pomarańczka" najbardziej mi się podoba :D Cudna
Mogę dla Ciebie kawałek zarezerwować.
Mamba pisze:Bardzo mi się podoba doniczka obrośnięta mchem. Czy zamaczasz ją całą w wodzie?
Tak ona jest cały czas mokra i zimna bo ten kwiatek lubi wyjątkowo wilgotno i zimno.
olcia1 pisze:czy mogłabyś Mi napisać w jaki sposób zwalczyłaś Wciorniastki
Zaraz zajrzę do Ciebie i napiszę.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Jak poszukasz w necie to znajdziesz całe masę cudeniek.
Bardzo mi się podobają intensywnie rózowe i czerwone, ale niestety Massdevalia jest zbyt trudna jak na moje warunki, jak będę mieć kiedyś orchidarium, to może pomyślę nad jakąś Massdevalią... One chyba musza mieć bardzo dużą wilgotność, a tego nie jestem im w stanie zapewnić.
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Gratuluję tak pieknego kwitnienia Masdevalli!!Gdyby mogły to by przemówiły,tak piekne są.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”