Arletko, Edyta, Celinko, Patrycja cieszę się, że wam się podobają moje Masdevallie. Sama jestem zaskoczona, że tak ładnie rosną. Bardzo obawiałam się jak to będzie, ale rosną lepiej niż Phalaenopsis.
Kasiu, jak tylko masz możliwość wstawić je do troszkę chłodniejszego pomieszczenia i zapewnić im wysoką wilgotność to zachęcam do kupienia.
kasiunieczka_32 pisze:No a angraecum ..........

brak słów, jak Twoim kwiatuszkom jest u Ciebie dobrze, takie cudowne pączki i kwitnienia

tylko pomarzyć ........
Jeszcze trochę a i u Ciebie będzie co oglądać.
Lana, Haim, olcia1, Henrykbb, Mamba serdecznie was witam i zapraszam częściej.
Haim pisze:Będę się starała teraz zostawiać ślad po sobie, bo aż wstyd, ze tak długo się nie odzywałam

Asiu, ja już też często byłam u Ciebie, jak też u wielu innych, ale z braku czasu lub veny do pisania nie pozostawiam śladu. Też masz wspaniałą kolekcję.
AnnaL Aniu większość kwitnień to sklepowe, ale mają też sporo pąków, które się u mnie pojawiły. Na Angraecum to powywijane to ten zwisający ogon, czy jak to się właściwie określa to nie wiem. Już jeden zwisa.
Storczykowa pisze:Też miałam kiedyś Massdevalię, była biała z pomarańczowym wnętrzem kwiatu, innych kolorów nigdy nie widziałam.
Jak poszukasz w necie to znajdziesz całe masę cudeniek.
-ewelina- pisze:Jak ja lubię do Ciebie zaglądać
Z wzajemnością.
justus27 pisze:Hybryda cudna, ale Wiesz, ja szukam pomarańczowej, więc Twoja "pomarańczka" najbardziej mi się podoba

Cudna
Mogę dla Ciebie kawałek zarezerwować.
Mamba pisze:Bardzo mi się podoba doniczka obrośnięta mchem. Czy zamaczasz ją całą w wodzie?
Tak ona jest cały czas mokra i zimna bo ten kwiatek lubi wyjątkowo wilgotno i zimno.
olcia1 pisze:czy mogłabyś Mi napisać w jaki sposób zwalczyłaś Wciorniastki
Zaraz zajrzę do Ciebie i napiszę.