Storczyki Asi

Zablokowany
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Storczyki Asi

Post »

Asiu też pięknie Ci wyszło porównanie maleństwa z innymi różnymi kwiatkami. ;:180 ;:224
Awatar użytkownika
Becia37
100p
100p
Od: 9 cze 2011, o 21:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak ja uwielbiam patrzeć na Twoje kwiaty.
Asiu mam parę pytań.Czy Ty jak kupujesz storczyka to przesadzasz go do nowej ziemi? Kupiłam dwa nowe ale z przeceny przekwitnięte i nie wiem czy zmienić im ziemię.Co do podlewania.Zrobiłam tak jak Ty ,czyli wodę wlałam do osłonki i musze zapytać.Czy Ty masz bardzo zielone korzonki.Bo ja mam takie blado zielone :? Czy to normalne? I jeszcze jedno.Na doniczce robi mi się zielony nalot,mam się tym martwić ?
Dziennie na nie patrze i mam wiecznie jakieś obawy odnośnie ich pielęgnacji. ;:223 A ostatnio miałam przy nich małe muszki :oops: postawiłam szklanke z woda i płynem do naczyń i widzę ,że się potopiły.
Pozdrawiam Beata
Pozdrawiam Beata
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Asiu piękne dwa maluszki. ;:138
Ciekawe fotki na tle różnych roślin. Dzięki temu osoby, które nie miały możliwości zobaczyć ich na żywo mogą wyobrazić sobie ich rzeczywistą wielkość. :D
Awatar użytkownika
Becia37
100p
100p

Post »

Asiu pomocy!
W jednym z kupionych na pedzie kwiatowym miałam takie małe dziwno coś, biały nalot i się ruszał :shock: Asiu co to ? Co mam z tym zrobić?
Wybacz tyle pytań ale mam mało czasu na siedzenie przy komputerze bo dzieci maja wakacje.
pozdrawiam Beata
Pozdrawiam Beata
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

Beatko nie wiem jak to wygląda, ale to może wełnowce. ochyda ,poszukaj w internecie jak wyglądają,porównaj i odizoluj od wszystkich innych kwiatów i najlepiej kup spray na takie robale . Potrafią przejść na wszystko, nawet na kaktusy
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p

Post »

Kasiu dziękuję ;:196 , tak naprawdę to nie robię z nimi nic, nawet ich nie moczę jak większość osób,
Rysiu dziękuję ;:196 ,
Anno dziękuję ;:196 ,
Ewo dziękuję ;:196 ,
Krysiu dziękuję ;:196 , zdjęcie z wiśnią,
Justynko dziękuję ;:196 , skrzydłokwiat gigant a equatris maleństwo, poluję jeszcze na białego,
Dorotko dziękuję ;:196 , vanda na razie chyba ok, są już pączki, pokaże jak zakwitnie ,
Arletko dziękuję ;:196 ,
Beatko dziękuję ;:196 , należę do osób leniwych więc dużo nie robię ze storczykami, a czy ta woda w osłonce nie dotyka spodu doniczki? Według mnie nie powinna, a zielony osad u mnie się nie robi, a czy on jest na osłonce czy na doniczce storczyka? a jaką wodą podlewasz?
Joane dziękuję ;:196 , powiem szczerze, że nie myślałam , że to jest aż taki maluszek.
Awatar użytkownika
dorotakol
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 maja 2009, o 20:03

Post »

Ile pączków wykształciła?
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p

Post »

Dorotko obecnie jest 5 ale nie wiem czy to koniec, ostatnia kulka jeszcze się nie rozwinęła.
A to dla Ciebie , korzonki na innej
Obrazek
Awatar użytkownika
akwarybka
500p
500p
Od: 23 maja 2010, o 01:00

Post »

Zdjęcia kwiatuszka są superowe, szczególnie podoba mi się to z wisienką ;:138
Awatar użytkownika
Becia37
100p
100p

Post »

Asieńko leje do osłonki wodę przegotowaną,a może powinnam wlać wodę do doniczki żeby przez korzonki wleciała do osłonki :? Wtedy by były takie bardziej zielone.A nalot mam na doniczce.
Pewnie moje pytania Cię już męczą :oops: ale jak masz taki urodzaj w domu to pewnie też miałaś jakieś przygody z nimi :wink:
Już sama nie wiem może powinnam tak się nie przejmować albo zrezygnować z ich uprawy :oops:
Do tego te białe paskudztwo ,no ale to już takiego kupiłam(paskudztwo GRATIS) :( zaraz jadę kupić jakiś środek i będę z tym walczyć ;:14
Dziękuje za Anielską cierpliwość ;:196
Pozdrawiam
Pozdrawiam Beata
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p

Post »

Basiu dziękuję ;:196
Beatko nie ma problemu, jeżeli będę umiała to pomogę, ja wodę wlewam przez doniczkę, tak jakbym podlewała kwiatka, osłonki nie ściągam.
Spokojnie nie rezygnuj z uprawy, pierwszych kilka moich storczyków już dawno pożegnało się ze światem. Nie Ty pierwsza kupiłaś storczyka z robakami, ja też kiedyś przytargałam do domu z wełnowcami, dlatego teraz oglądam jak kupuję, nie tylko kwiatki ale i korzenie, listki.
Awatar użytkownika
Becia37
100p
100p

Post »

A co jest dla ciebie ostrzeżeniem ,żeby nie kupić storczyka z GRATISEM? Ja na tego co kupiłam patrzyłam wkoło ,a tego nie zauważyłam.W sumie teraz sobie przypominam ,ze było tam takich więcej kwiatów z wełnowacami :x .Teraz dopiero doczytałam jak to wygląda :( będe mądrzejsza.
pozdrawiam :wit
Pozdrawiam Beata
Awatar użytkownika
dorotakol
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 maja 2009, o 20:03

Post »

Jak to będzie wielkokwiatowa to wykształci 5-6 kwiatków, a młodziutkie korzonki śliczne ;:138
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p

Post »

Dorotko dziękuję ;:196 , ta co ma pęd jest to vanda Sansai Blue,a te korzonki to na innej,
Beatko po prostu jak kupuję to dokładnie oglądam, zaglądam itd,
Awatar użytkownika
Becia37
100p
100p

Post »

Witaj ponownie.
Ja to wiecznie z problemami :? Po tym zdarzeniu storczyka z gratisem obejrzałam reszte moich nabytków.I dojrzałam na 4 szt meszek na końcach korzonków (w doniczce). Miałam chwile to szperałam na necie okazuje się,że to nic takiego ,że wręcz dobrze storczykowi w tej ziemi.
Ale nigdzie nie doczytałam czy powinnam go z czasem przesadzić,czy to zniknie?
Spotkałaś się z czymś takim?
Może ktoś z Twojego grona mi pomoże :oops:
pozdrawiam Beata
Pozdrawiam Beata
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”