To będzie storczyk ,w podobie Philadelphia' lub hybryda, w której są geny któregoś z gatunków o nakrapianych liściach. W markecie raczej nie spotyka się hybryd gatunkowych.
Ale storczyk będzie ładny i pewnie kwiaty sztywne
Zrób dużo dziurek (tak w sumie równo rozmieszczonych z 16 po 2 w pionie) po bokch doniczki bo Ci zarośnie to pleśnią i grzybem. Tym bardziej jak to świeży mech.
Mam jeszcze jednego zdechlaczka ale nie wiem czy coś z niego będzie......?
Od porządku gdy go dostałem miał troszkę podgniłe listki ale gdzieś ok. miesiąca temu stało, jak czyściłem listki i czubek odpadł i niema czubka wzrostu alni jednego liścia listki uschły zostało to co widać i nie wiem czy da się go uratować......?
Korzonki są mokre bo dziś był podlewany
O jaaaaa.... Ciężki przypadek. Ty je uśmiercasz tak nagminnie czy dostajesz do odratowania takie przypadki? Pędy w tej sytuacji zostaw. Niech roślina czerpie z nich substancje odżywcze, ważne by nie było na nich kwiatów. a jak zaczną rosnącv to automatycznie je przyciąć, lecz może się na pędzie pojawić keiki. Nigdy takiego agonalnego przypadku nie miałem, ale gdybym miał cos takiego to ja osobiscie bym już wyrzucił, ale próbuj w sphagnum.
Możesz też spróbowac obciąć pędu i wstawić do wody. Może pojawią się keiki na nich.