Wspaniałe są i kwiatuszki i te cudowne doniczki
Storczykowe szaleństwo Joane
- kasiunieczka_32
- 1000p

- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Storczykowe szaleństwo Joane
Jejku
Asieńko
I ten paphiopedilum vinicolor tak się tam puszy dumnie :P
- arlet3
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie no jeszcze trochę pozaglądam do Was i zamiast na storczyki to na szczękologa będę musiała zbierać bo tak mi szczęka opada jak oglądam Wasze fotki
Masdevallia piękna, Psychopsis papilio cudowny a parapety i te podwójne osłonki wyglądają przepięknie

Masdevallia piękna, Psychopsis papilio cudowny a parapety i te podwójne osłonki wyglądają przepięknie
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Wow
Ależ widok na parapet.... Cudne te doniczki. Pasują do soczystej zieleni liści i kolorowych kwiatów
Kwiat masdevalli śliczny, kropki są zadziorne. I długie wąsiki ma.. Ale gdybym miała wybierać formę z kropkami i gładką. Hmm...wolałabym, bez kropek
A Psychopsis przypomina mi jakąś postać z bajki. Tylko sobie nie mogę przypomnieć, jaką
Kolorki i kształt to on ma cudny 
Kwiat masdevalli śliczny, kropki są zadziorne. I długie wąsiki ma.. Ale gdybym miała wybierać formę z kropkami i gładką. Hmm...wolałabym, bez kropek
A Psychopsis przypomina mi jakąś postać z bajki. Tylko sobie nie mogę przypomnieć, jaką
- madzik

- Od: 27 gru 2007, o 09:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Asiu - piękne rośliny u Ciebie, często je cichcem podziwiam :P
najbardziej lubię Masdevallie w kropeczki, kreseczki, no i kudłate, rzecz jasna
, więc uśmiechnęłabym się o kawałeczek Masd. Mahistrala, jeśli kiedyś byś ją dzieliła...
A z Psychopsisa będziesz zadowolona - to bardzo wdzięczna roślinka, kwitnąca jak seryjne sabotki - jak nie pączek to kwiat bedzie cieszył Twe oczy
najbardziej lubię Masdevallie w kropeczki, kreseczki, no i kudłate, rzecz jasna
A z Psychopsisa będziesz zadowolona - to bardzo wdzięczna roślinka, kwitnąca jak seryjne sabotki - jak nie pączek to kwiat bedzie cieszył Twe oczy
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Asiu widok Twoich okien jest niesamowity aż nie chce się odrywać oczu, tyle cudnych zielonosci w dobranych gustownych doniczkach wszystko eleganckie i efektowne
Masdevallia przepiękna, Psychopsis papilio taki oryginalny kwiat 
- AnnaL

- Od: 2 lut 2008, o 14:45
Asiu Twoje parapety wyglądają bajecznie
Psychopsis papilio - kwiat ma dostojny i reprezentacyjny mogłabym powiedzieć. Nowość od Kasi ładna i wygooglowałam kwiatki ma efektowne ale masdevallia jak dla mnie to cudeńko
i jak pięknie Ci przyrasta. Chyba poszukam tej piękności a może podpowiesz gdzie ją zdobyłaś 
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
- pani_storczyk
- 500p

- Od: 15 mar 2010, o 14:18
Asiu !!!oj nie ladnie tak dobijać koleżanki takimi cudami :P Parapety cudnie wyglądają a Papilio super
Dobijaj mnie dalej to bardzo przyjemne

Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.
Pozdrawiam Ania
Pozdrawiam Ania
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Też muszę pochwalić dobór osłonek. Dzięki temu, że są takie same, widać różnorodność form i barw umieszczonych w nich roślin. Bo gdy każda doniczka jest inna, wzrok zaczyna błądzić, nie wiedząc, na czym się skupić.
- Edyta 74

- Od: 6 sty 2009, o 16:58
Asiu,masz śliczne parapety
osłonki bardzo ładnie się prezentują 
-
Joane

- Od: 27 paź 2009, o 23:10
Kasiu, on tak stoi dumnie bo on się bardzo podoba, mojemukasiunieczka_32 pisze:ten paphiopedilum vinicolor tak się tam puszy dumnie
To tak, jak ja na Twoje hoje.arlet3 pisze:zamiast na storczyki to na szczękologa będę musiała zbierać bo tak mi szczęka opada jak oglądam Wasze fotki
A może Gucia z pszczółki maji.justus27 pisze:A Psychopsis przypomina mi jakąś postać z bajki. Tylko sobie nie mogę przypomnieć, jaką
Już wpisałam, na listę.madzik pisze:najbardziej lubię Masdevallie w kropeczki, kreseczki, no i kudłate, rzecz jasna , więc uśmiechnęłabym się o kawałeczek Masd. Mahistrala,
Bardzo jestem zadowolona, mam już Psycopsis Kahaili i już niedługo wypuści pierwszy kwiat. U papilio, ten ze zdjęcia już odpadł, ale niedługo znowu pokaże się nowy.madzik pisze:Psychopsisa będziesz zadowolona - to bardzo wdzięczna roślinka, kwitnąca jak seryjne sabotki - jak nie pączek to kwiat bedzie cieszył Twe oczy
Zapraszam częściej do mnie. Zaraz pójdę do Ciebie.
Celinko, do tej pory stały zawsze na paletach sklepowych, ale mnie to strasznie drażniło, szczególnie w kuchni, gdzie każdy wchodzi. Myślałam, co tu zrobić i któregoś dnia była wyprzedaż tych doniczek. Pomyślałam, że będą idealnie pasować do mojej kuchni. Efek da się zaprezentować. A jak jeszcze więcej kwiatków rozkwitnie.trzynastka pisze:Asiu widok Twoich okien jest niesamowity aż nie chce się odrywać oczu, tyle cudnych zielonosci w dobranych gustownych doniczkach wszystko eleganckie i efektowne
Dziękuję. Miło mi, że podobają Ci się moje doniczki jak i nowe kwiatki. Też bardzo podoba mi się ta Restrepia.AnnaL pisze:Asiu Twoje parapety wyglądają bajecznie
pani_storczyk pisze:Dobijaj mnie dalej to bardzo przyjemne
Wando masz rację, jak byłam ostatnio u Ciebie to bardziej przyglądałam się tym wstystkim szklanym osłonkom a nie kwiatkom.wanda7 pisze:że są takie same, widać różnorodność form i barw umieszczonych w nich roślin. Bo gdy każda doniczka jest inna, wzrok zaczyna błądzić, nie wiedząc, na czym się skupić.
A teraz czas zaprezentować mój kolejny powód do radości. Moje Phragmipedium Grande będzie kwitnąć.
Oto dowód.

I jest nas dwóch na Paphiopedilum.

Miłego wieczoru dla wszystkich.
Edytko, właśnie wskoczyłaś w czasie wysyłania tego postu. Miło mi, że ci się podobają.
- -ewelina-
- 500p

- Od: 14 sie 2007, o 23:14
Twoje rośliny Asiu są tak cudowne i zadbane, że chciałoby się sprawdzić czy prawdziwe 
Pozdrawiam,
Ewelina
Pozdrawiam,
Ewelina
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Piękne Paphiopedilum i pąk na Phragmipedium... jak ono będzie wyglądało?
- arlet3

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Asiu sabotki cudowne mają kolorki
i wielkie
dla Phragmipedium Grande
czekam z Tobą na kwiatek w pełnym rozkwicie

- kasiunieczka_32
- 1000p

- Od: 19 maja 2010, o 08:31
Asiu sabotki urocze, ale wielkie gratulacje z okazji pochewki kwiatowej na phragmipedium grande
pamiętam, jak kiedyś mówiłaś, że po zakupie przestraszyłaś się, że będzie go bardzo trudno doprowadzić to kwitnienia
faktycznie: bardzo dużo czasu Ci to zajęło
Jeszcze raz wielkie
Jeszcze raz wielkie
- pani_storczyk
- 500p

- Od: 15 mar 2010, o 14:18
Asienko sabotki urocze
Oj chyba masz ich sporo i dobrze im u Ciebie bo takie zdrowiutkie i tak chętnie kwitną
A Masdevallie jak będę przejazdem na wycieczce to Ci zakosze
(żartuję) 
Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
Pozdrawiam Ania
Pozdrawiam Ania