W.o... Kotach cz.6 {02.2012}
Re: W.o... Kotach cz.6 {02.2012}
Po sześciu latach życia ze swoją kocią brygadą wiem, że nie da się walczyć z wiatrakami. Trzeba nauczyć się akceptować niektóre kocie zachowania albo nie fundować sobie kota, niestety
.

- abcd
- 1000p
- Od: 15 kwie 2010, o 11:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Każdy kot ma inny " charakter" .Mi tam nie przeszkadza że kot śpi w zlewie albo koniecznie musi spać na laptopie
Jak się ktoś decyduje na czworonoga to trzeba się liczyć z różnymi zachowaniami
Co do kwiatków w doniczkach , mój się nimi nie interesuje ale wolę podlewać je kiedy go nie ma . Ma bzika na punkcie wody i błotka

Jak się ktoś decyduje na czworonoga to trzeba się liczyć z różnymi zachowaniami

Co do kwiatków w doniczkach , mój się nimi nie interesuje ale wolę podlewać je kiedy go nie ma . Ma bzika na punkcie wody i błotka

- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Może jeszcze ogórkożerny?
Śliczne łapki w skarpetkach
Akurat koty bardzo łatwo wprowadzają swoje porządki. No i trzeba pogodzić się z tym, że raczej nie będzie sterylnie
Uważam, że obecność kota wynagradza drobne niedogodności 

Akurat koty bardzo łatwo wprowadzają swoje porządki. No i trzeba pogodzić się z tym, że raczej nie będzie sterylnie

- abcd
- 1000p
- Kontakt:
Oj Ewo jak taki przyjdzie się pomigdalić , pokiziać zaraz wszystki stres i złość przechodzi . 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Prawda
Choć kiedy czytam, jak się ludzie nabijają z kociarzy-też prawda
Mieć kota to wielka przyjemność.

- abcd
- 1000p
- Kontakt:
Ci co się nabijają to dopiero mają kota
Znam takich co się nabijali a dzisiaj zakochani w swoim pupilku .

Znam takich co się nabijali a dzisiaj zakochani w swoim pupilku .
Wybaczam swoim kotom wiecznie zakłaczone ubrania, kłaki w jedzeniu, kłaki na wszystkich powierzchniach i to, że łażą w nocy po blatach, bo mam kuchnię otwartą, że śpią na stołach i krzesłach i kanapach, kaloryferach, że mam stres jak ktoś przychodzi do mnie na ciemno ubrany, bo na pewno wyjdzie cały zafutrzony, że otwierają sobie szafki i robią tam legowiska, wybaczam kocie łapki na ścianach i to, że nie miałam kwiatów przez pierwsze cztery lata, a firan przez trzy, bo ja po prostu zakocona jestem
.

- ewa2019
- 1000p
- Od: 6 sty 2012, o 21:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No właśnie! co można zrobić z tymi "kłakami".Moja kotka mieszka latem na działce, a zimą zabieram ją do domu.W dzień śpi w wiklinowym koszu, wyścielonym baranim futrem,po 3 dniach zbieram drucianą szczoteczką garstkę sierści, i tak co kilka dni. Odżywiam ją -sucha karma(mieszana,dla wysterelizowanych,kłaki w żołądku,kurczak,wołowina,jagnięcina i co drugi dzień, karma mokra z saszetki,od czasu do czasu surowa ryba.Co jeszcze można zrobić, aby tak bardzo nie liniała? Może jakieś lekarstwa?Aha, przy głaskaniu mam w dłoni sporo sierści.
Pozdrawiam Ewa
Nic się z tym nie da zrobić, bo to jest naturalne u kotów
.

- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Też mi się tak wydawało....
Jagna - a może pokażesz swoje futerka?
Jagna - a może pokażesz swoje futerka?
Jeszcze nie potrafię wstawiać zdjęć, jakieś opory mam, bo ja nie techniczna jestem
.

- edi13
- 1000p
- Od: 14 maja 2007, o 13:21
Ja dawał specjane krople do karmy dość drogie ok 40 zł , ale kiedyś weterynarz polecił mi dodawać do karny oliwe z oliwek w okresie linienia .
Oliwę lub krople na bazie oleju można podawać kotom, aby miały bardziej błyszczącą sierść. Linienie, jeżeli nie jest spowodowane chorobą czy niedoborami składników pokarmowych, występuje u kotów naturalnie, bo w ten sposób reagują na zmiany temperatury. Zawsze dochodzi do zrzucania podszerstka wiosną w reakcji na nadchodzące ocieplenie oraz linienie przy wymianie włosa jesienią. Koty przebywające w ciepłych domach przechodzą jeszcze "trzecie linienie" zimą, gdy sezon grzewczy w pełni
. Jedyne wyjście to cierpliwe czesanie gęstym grzebieniem
.
Jeszcze zapomniałam dodać, że zupełnie naturalne jest również wychodzenie sierści podczas głaskania
.

Jeszcze zapomniałam dodać, że zupełnie naturalne jest również wychodzenie sierści podczas głaskania

- masik
- 1000p
- Od: 4 wrz 2012, o 13:44
- Kontakt:
A Ty kochanieńki nie pomyliłeś aby kota z psem?zenco4 pisze:Hm(...)

A w którym miejscumasik pisze:A Ty kochanieńki nie pomyliłeś aby kota z psem?zenco4 pisze:Hm(...)