W.o... Kotach cz.7 {04.2014}

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
meluzyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sie 2009, o 10:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W.o... Kotach cz.7 {04.2014}

Post »

"Specjalistyczne zdrowe karmy o takich parametrach kosztują w sklepach online parędziesiąt zł. za kilogram." No właśnie. Parędziesiąt tzn., ile? Sześćdziesiąt, osiemdziesiąt? Czy przeciętny kociarz jest w stanie utrzymać swojego pupila? Jeśli w karmach mokrych jest na ogół 4% mięsa, to jest oczywiste, że reszta to wypełniacze. Tylko pytanie, co dalej?
Awatar użytkownika
whitedame
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lut 2012, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A co sądzicie o zastąpieniu jednego posiłku mięsem ( kurzym, indyczym lub wieprzowym). Moje koty je uwielbiają a zapach mięsa czują z daleka, więc troszkę im dogadzam.
Jeszcze jedna ciekawostka, kupiona ostatnio w B lub PM (?? nie pamiętam dokładnie) łopatka w cenie 9,99 zupełnie ich nie zainteresowała, tzn że jakiś składnik zmienił zapach mięsa. Postanowiłam, że już takiego nie kupię. Nie będę jeść czegoś co nawet koty, dostające na zapach mięsa kociokwiku olewają.
;:233 Beata
Umysł jest jak spa­dochron. Nie działa, jeśli nie jest ot­warty Frank Zappa
Awatar użytkownika
annodomini
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 15:24

Post »

Moje koty jedzą praktycznie to co psy. No trochę więcej, bo mają jeszcze w jadłospisie, myszy, krety, ptaki itd. Ale zastanowiło mnie jak ostatnio zrobiłem im prezent i kupiłem wędzone makrele. Nie chciały jeść. Znajomy mnie oświecił, że makrele są wędzone - te droższe, i moczone w chemicznych roztworach, bez wędzenia - te tańsze. Ludziom smakują prawie tak samo, kotom nie. Nam powinno to dać do myślenia...
Wypowiadam się na FO, gdy mam o czymś jakiekolwiek pojęcie,
gdy go nie mam, proszę innych o radę.
Pozdrawiam Skrytopodczytywacz Adam
Awatar użytkownika
Fajerka
200p
200p
Od: 22 mar 2014, o 11:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Weterynaryjne karmy... w składzie na pierwszym miejscu zboża :-( a juz rc ktory w skladzie ma nie mieso tylko hydrolizat bialkowy pozyskiwany m.in. z piór to imho nie sa karmy dla zwierzat. Tym bardziej chorych. Weci polecają je bo trudno je kupic w sklepach i trzeba u weta. A u weta min 1.5x drozej niz w sklepie. Poza tym dziala ten sam schemat jak z lekami. Lekarze przepusuja konkrerne leki bo jezdza na szkolenia itp

Najzdrowszy i ok cenowo jest barf czyli mieso surowe z odpowiednimi dodatkami rekompensujacymi brak siersci itp w spozywanym przez kota samym mięsie. Poniewaz mieso jest inaczej trawwione niz karma nie powinny byc mieszane. Wiec albo barf albo karma.

Karma ktora ja kupuję teast of the wild kosztuje w zooplusie ok 25zl za kg (kupuje 7kg worki) nie uwazam ze jest b.droga. dobra jest tez acana ale moje koty nie chca sie przestawic.
Asia http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=74586" onclick="window.open(this.href);return false; Buduję swój zielony zakątek :-)
Po deszczu nadchodzi słońce. Czas na słońce.
"Jaka róża taki cierń, nie dziwi nic" oraz "Uparcie i skrycie..." zawsze chwytają mnie za serce.
Awatar użytkownika
meluzyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jakie czasy, takie jedzenie.
Przecież ludzie jedzą podobnie, chemia, chemia i jeszcze raz chemia. Wszystkie E, syropy glukozowo- fruktozowe prawie we wszystkim, chleb z polepszaczami, pryskane warzywa, owoce, itd, itd.
Effa24
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 3 mar 2015, o 13:03

Post »

Jak to zrobiliście, że wyszkoliliście kota :D Też bym tak chciała, żeby mój kot nie budził mnie o porze jakiej on chce :S
Reklamom mówimy STOP
Awatar użytkownika
meluzyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Trochę to trwało, na zasadzie kto dłużej wytrzyma :D Całkowicie ją olewałam. W końcu się nauczyła, że mój sen, to rzecz święta, czy to w dzień czy nad ranem :D
Awatar użytkownika
Fajerka
200p
200p

Post »

U mnie najmniejszy urwis wie jak wyrwac mnie z lozka, wchodzi w moje siewki na parapecie ;:223
Asia http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=74586" onclick="window.open(this.href);return false; Buduję swój zielony zakątek :-)
"Jaka róża taki cierń, nie dziwi nic" oraz "Uparcie i skrycie..." zawsze chwytają mnie za serce.
Awatar użytkownika
ekopom
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 3 cze 2010, o 17:32

Post »

Fajerka pisze:U mnie najmniejszy urwis wie jak wyrwac mnie z lozka, wchodzi w moje siewki na parapecie ;:223
Podlej te siewki walerianą, będzie ubaw. Obrazek
Awatar użytkownika
Fajerka
200p
200p

Post »

Ani kocimietka ani waleriana nie dziala na moje sierściuchy ;-)
Awatar użytkownika
Ala66
50p
50p
Od: 28 sie 2014, o 22:54

Post »

Jak tam Fajerko biały kotek ?
Pozdrawiam

Największe bogactwo, to robienie tego, co kochasz. - Colin P. Sisson
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Co do karm...No niestety jest tak jak meluzynka napisała;jakie czasy taka karma.Sucha karma to ,,zapychacz,,i ta co kosztuje grube pieniądze i ta co jest za grosze.Właściciel sam decyduje czym karmi i jakimi pieniążkami dysponuje.Prawda jest taka ,że wydaje nam sie,że kupując karmę za 6 zł.zrobimy dobry interes,bo obok stoi karma za 30 zł,ale kiedy przeczytamy skład;to wiemy dlaczego jest taka rozbieżność w cenie.
Ja na swoich pupilach nie oszczędzam ,bo wiem ,że wet.kosztuje dużo więcej,a strata ,,milusińskiego ,,bardzo boli i to długo.
Mimo ,że sprowadzam dla psa karmę z Czech ,typową dla owczarków niemieckich i kotów długowłosych za naprawdę ciężkie pieniądze;to nie obyło się bez komplikacji żywieniowych u kota z problemami przewodu moczowego.Teraz dodatkowo oprócz karm,które zamawiałam;muszę zamawiać weterynaryjną specjalnie dla jednego LEOSIA.Ze zwierzętami jest tak samo jak z ludżmi;można się odżywiać książkowo i zachorować nie używając używek na np.nowotwór.Tak samo jest z cukrzycą,których jest kilka rodzaji i nie koniecznie są to choroby żywieniowe.
Zwierzęta powinny mieć zróżnicowaną karmę;surową ,płynną i suchą kiedy nas w domu nie ma dłużej.Każda karma wysoko przetworzona nie zastąpi surowego mięsa i podrobów.
Awatar użytkownika
whitedame
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cham zciałapytać Cię czy dajesz zwierzętom podroby. Mój Wet zdecydowanie je odradza. Są dużo tańsze niż mięso więc mogłyby je jeść częściej.
Awatar użytkownika
meluzyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A dlaczego weterynarz odradza podroby?
Awatar użytkownika
whitedame
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Twierdzi, że zwierzęta rzeźne są karmione takimi paskudztwami i one odkładają się w nerkach, wątrobach itp i więcej robią szkody naszym pupilom niż z nich pożytku.
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”