Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 7

Post »

Witajcie w nowej, już siódmej części mojego wątku.
Rozpoczynając poprzednią część wstęp był długi, to teraz już tylko na szybko przypomnę, że mój ogródek znajduje się na działkach ROD. I uprawiam go od maja 2013. Tak naprawdę w to ogródkowanie wciągnęłam się wiosną 2014. I teraz ten kawałek ziemi jest moim azylem, lekarstwem na wszelakie "zło".
Zapraszam wszystkich moich "starych" gości do dalszej podróży w mój zielony światek. Miło mi będzie witać też nowych. ;:333

Oto świeżutkie fotki moich zielonych włości:
Obrazek

http://i1278.photobucket.com/albums/y51 ... pebvdu.jpg

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I na koniec tego postu zdjęcia naszego nowego członka rodziny. Nasza sunia Minti. ;:167

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 7

Post »

Witaj Aniu. No dałaś po oczach tymi kolorami ;:108 . Cudne kwitnienia jak zwykle a Minti jest przesłodka. Kto wie a może kiedyś i ja doczekam się psa ;:224 .Pozdrawiam :wit.
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jestem i ja.
Minti słodka ;:167
Powojniki królują ;:oj. Piękne są.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jestem i ja! :)
Cudowny psiaczek! Słodki maluszek! ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Aniu właśnie dokończyłam oglądać stary i witam się w nowym wątku :wit
Sunia przeeeśliiczna ;:167 ;:167 proszę wyciskaj tego pluszaka ode mnie ;:168
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Kapitalna psina ;:oj No i ładne kompozycje kwiatowe :)

Co do powojników miałam Ernest Markham - to ten, którego już nie ma bo padł. Dwukrotnie padł. Po pierwszym razie odbił od korzenia. Potem wyjechałam na trzy tygodnie i wtedy usechł. Myślę, że z braku regularnego podlewania bo był jeszcze mały. Drugi, ten chorujący chyba, to Inspiration Zoin. Jutro chcę sporządzić HT i go wypryskać. Mam nadzieję, że nie spalę go bo taki specyfik po raz pierwszy będę robić.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aneczko, jestem i ja w nowym wątku ;:168
Minti przesłodka sunia, do wymiziania i wycałowania. Ciocia mojego eMa też ma sunię shih-tzu i jest to wyjątkowo śliczna psinka.

Ale, ale zapomniałabym spytać o Purple Lodge... Jak się sprawuje owa dama, bo pamiętam, że nie byłaś zadowolona z sadzonki? Ma prześliczny kolor i ten układ płatków Obrazek Jak długo utrzymuje kwiaty? Miałam ją kupić wiosną, ale ostatecznie wybrałam Fohr, o nieco jaśniejszej barwie. Niemniej jednak Purple wciąż mi chodzi po głowie ;:183
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Aniu i je melduje się w nowym wątku. Zdjęcia na otwarcie bardzo zachęcające ;:196 Wczoraj dowiedziałam się że w piątkową noc policja złapała na gorącym uczynku 4 złodziei. U mnie odpukać nc nie zginęło ale dmucham na zimne i lampę solarną z lwa chowam do domku.
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
x-ja-a

Post »

Melduję się i ja.
Minti śliczna, taka różowa, ale najładniejsza jest ta łaciata zabaweczka obok :;230 Bardzo pięknie się komponuje z Twoim ogrodem i Twoją podłogą. Cudna. Niech zdrowo rośnie ;:215
Zaczęłaś nowy wątek różą, która ostatnio chodzi mi po głowie - Princess Ann. Lubisz ją?
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

I ja jestem :wit
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Jestem nadal z Tobą. I oprócz nowego wątku witam nową psiunię. ;:196
Patiann
200p
200p
Od: 6 maja 2012, o 12:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzisz Ania, ten watek to dowod na to, ze nie trzeba olbrzymich arealow, aby stworzyc piekny ogrod ;:333 Alez cudowne zdjecia, a psinka taki puszek okruszek. ;:167 Wykorzystajcie czas na dzaleczce do nauki siusiana, zerszta...samo przyjdzie.
Jeszcze dopisze Purple L- rewelacja :shock: -czegos takiego na oczy nie widzialam, na zywo tez taki zywiol :wink: Koniecznie na jesien zaprosze ja do siebie.
Pozdrawiam Patrycja- Ania
Zgoda na brak polskiej czcionki
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

No popatrz, tak rzadko ostatnio zaglądam, a tu nawet na pierwszą stronę udało mi się załapać ;:oj
Minti przesłodka, też łapie pokemony? ;:183 ;:306
Zdjęcia różane z powtórnego kwitnienia ;:154 u mnie chyba coś słabsze będzie.
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Aniu...piękne masz róże i areał działkowy chyba także większy. :D . Tylu róż nie wspominając o powojnikach i innych nigdy bym u siebie nie zmieściła. ;:224 . Podsumowując..piękna działeczka. ;:215
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witajcie Kochani. :wit

Zeniu tylu róż i powojników byś nie zmieściła, bo już masz tyle innych cudeniek... kloników, liliowców... ;:224 . Dziękuję. ;:196

Obrazek

Zuz a to dobre! ;:306 Wiesz, coś w tym jest. Ta mała psina ma zdecydowanie swój świat i stale na coś się rzuca. Może ona właśnie te pokemony widzi..? :;230
Dobra Kochana przez miesiąc się nie odzywałam, dałam Ci czas ale teraz to weź Ty już się ogarnij i wracaj we forumowe pielesze. :twisted:

Obrazek

Patiann bardzo Ci dziękuję. Fakt jest jednak taki, że każdy z nas stara się pokazywać te najładniejsze strony swojego ogrodu. Nadal mam miejsca które mnie nie zadowalają. Mam np rabatę z żurawkami a na niej są też trzy takie same hosty. Niby tematycznie ok a jednak jak na nią patrzę to zgrzytu zębów dostaję. ;:192 Coś mi tam nie pasuje.
Purple Lodge to naprawdę śliczna i zdrowa róża ale nie wywołuje u mnie motyli w brzuchu jak np Pashmina czy Garden of Roses.

Obrazek

Wandeczko bardzo się cieszę, że jesteś. ;:196

Obrazek

Dorciu i Ciebie nie mogło tu zabraknąć. ;:168 Masz może pomysł jak urozmaicić żurawkową rabatę? Ta co mam (czyli posadzone w większości żurawki jakie mam) przyprawia mnie o ból głowy. Taka jest bez ładu i składu... :roll:

Obrazek

Jagno witaj. Tak sobie właśnie myślałam, że skoro już sunia, to tylko różowa. Obrazek
Princess Ann mam od jesieni. Cóż mogę o niej na ten czas powiedzieć..? Tak, lubię ją, bo kwitnie jak głupia choć krzaczek sięga mi nadal tylko połowy łydki, albo i nawet ciut mniej. Jak więc zakwita trzema kwiatami, to cały krzaczek oblepiony. Obrazek Do tej pory zdrowa, ani plamki. Czekam tylko by podrosła. Obrazek
Jagno dla Ciebie Braciszek. A jak się miewa Twój rekonwalescent?

Obrazek

Marlenko bardzo się cieszę, ze złodzieje zostali złapani. Obrazek
Mimo to, nadal bądź ostrożna. ;:168 Nie wiadomo czy to byli jedyni skoro aż tyle było włamań.

Dorotko Kochana cieszę się, że znalazłaś chwilkę, by wpaść do mnie. Obrazek
Purple Lodge... hmmm... krzaczek to był ładny, tylko przyjechał z mocno uszkodzoną jedną gałązką. Nie mniej pięknie się zaklimatyzował. Nie urósł wielki, tak do kolana. Trzy gałązki. Kwitł już po raz drugi. Kwiaty mają piękny kształt i kolor. Trzymają się 2-3 dni. Na razie zdrowiutki. Bez jednej plamki. A to już coś, bo mam też takie co mają wiele plam. Obrazek Na razie jestem z niej zadowolona. Dzięki niej mam jeszcze większą chrapkę na Winter Lodge. ;:215

Obrazek

Izo -lemonko nie mam tych powojników u siebie. Może nie zrażaj się do tych pięknych pnączy, tylko kup sobie powojnika włoskiego? Tamtym oczywiście daj szansę. Jak nie teraz, to na wiosnę powinny wyleźć. Obrazek

Obrazek

Tolinko psinka wyściskana. Obrazek

Obrazek

Basiu Obrazek

Obrazek

Kasiu -kasia100780 większośc powojników już przekwitła niestety. Za to rozkręciła się wdzięczna odmiana Sweet Summer Love cudnie pachnąca wanilią. ;:215

Obrazek

Ewelinko mam nadzieję, ze doczekasz się tego pieska. tym bardziej, że potencjał jego posiadaniu masz. ;:215

Obrazek

Czy Wasze Bronesse też miewają takie paski?

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”