No i mam w końcu swój własny ogródek. Niestety jest on bardzo zaniedbany. Muszę go trochę odczarować.
Na dniach będę wstawiać nowe zdjęcia ze zmianami, których dokonałam i z nowymi kwiatami...

A oto kilka zdjęć aktualnego ogrodu:

clem3 pisze:Sylwio pozwól, że będę pierwszym gościem... Uwielbiam historie o tworzonych od początku ogrodach, więc będę wiernym kibicem twoich poczynańMasz już jakiś ogólny plan na swój wymarzony ogród? Pracy cię czeka sporo, ale za to jakie potem są efekty, gdy wstawisz zdjęcia "przed" i "po"
. Jeśli mogę ci coś doradzić to właśnie to, żebyś robiła na bieżąco dużo zdjęć, ja przegapiłam to trochę i bardzo żałuję, bo niewiele mam zdjęć z "przed", a tak fajnie potem porównać i zobaczyć "czarno na białym" ile pracy się wykonało
-- 5 sie 2016, o 22:44 --Maska pisze:Witaj Sylwio!
Musiałam się wpisać, bo urodziłam się w Żyrardowie a i ogród mam na wsi więc będę zaglądać jak postępują prace. Z czego są liście? bardzo oryginalna ozdoba. Pozdrawiam!
asprokol pisze:Nie wpisuję się często w wątki mój piękny ogród bo aż mnie korci aby coś skrytykować.
Jednak spróbuję napisać coś co może uatrakcyjnić Twój ogródek. Jest takie powiedzenie co nie możesz schować wydobywaj to na wierzch.
Ta studnia potraktowana jak te ozdoby ogrodowe, kolorowo, stanie się ciekawym punktem ogrodu. Z tego miejsca radzę rozpocząć ekspansję bo tak zwany punkt ciężkości już masz i nie musisz się martwić tym że ogródek będzie jak opera mydlana.
Powodzenia