Na forum wszyscy z niecierpliwością i utęsknieniem wiosny wypatrują, a tu jak na złość zimno, pada i pochmurno. Żeby chociaż było słoneczko . Czy robisz jakieś domowe rozsady? Fajnie, że będziesz miała foliak.
Z zakupami w ogrodniczym to tak jest. Ja mam nasion zapewne na na dwa lata bo na moim aerale na pewno nie pomieszczę tego

.
Zdrówka życzę.
Kropka2 nie robię rozsad. W tamtym roku robiłam dla teściowej do ogródka i niestety nic z nich nie było. Albo pleśń albo uschly. Mam też mało miejsca na parapecie, a i słoneczko na parapet nie dochodzi. W tym roku kupię pomidorki od znajomej mojej mamy. Ona tam co rok się zaopatruje w sadzonki. A może któraś z Pań jest ze Szczecina i może polecić dobry ogrodniczy sklep. Ja przeważnie jak jadę do rodziców do Stargardu to tam coś kupuje. W Szczecinie nie orientuję się za bardzo gdzie można coś ciekawego kupić.
Co do nasionek to ja w tamtym roku zbieralam z ogródków u teściów i mamy. Także jestem troszkę zaopatrzona. Mam chyba z 2 l. Słoiki nasturcji. Aksamitna niskiej też i wysokiej ze słoik. Groszek pachnący, malwy,łubin,nagietka, iksje,lewkonie,Lwie paszcze, i wiele innych które zbieralam spacerując po ogrodach a rosły za płotem. Będę się dzielić z rodziną bo tego aż tyle mam.

Takie cudo dziś kupiłam. Ciekawe czy coś z tego będzie?