Seba bardzo dziękuję za miłe słowa i za odwiedziny. Zmotywowałeś mnie i na porannym obchodzie zrobiłam kilka zdjęć.
I tak, pod folią wszystko wygląda ok. Petunki rosną i zakwitła kolejna odmiana, biała.
Pomidory, papryka i kolorowe sałaty też mają się dobrze. Widzę już pączki kwiatowe na papryce i pomidorach
-- 6 maja 2017, o 11:01 --
Idąc dalej mijamy warzywnik. Grządki przygotowane do wysiewów. W tej chwili mamy jesienny, zeszłoroczny szpinak, truskawki, kilka młodych drzewek owocowych i posadzone selery i pory.

Tutaj też znajduje się baza młodszego syna
-- 6 maja 2017, o 11:03 --
Przez furtkę w ogrodzeniu wracamy na działkę "właściwą" czyli część ogrodową z domem. Zdjęcie zeszłoroczne bo akurat było takie ujęcie ?
A tutaj w tym roku: kwitną starsze owocowe, tawuła i jeszcze cebulowe, których zazwyczaj o tej porze już nie było. To świadczy jak mało ciepła mamy w tym roku.
-- 6 maja 2017, o 11:04 --
Sasanki w pełnej okazałości i mała rabatka po metamorfozie tegorocznej z białymi liliowcami, irysami syberyjskimi białym i niebieskim oraz ostróżkami. Bardzo jestem jej ciekawa ale jeszcze trzeba poczekać.
-- 6 maja 2017, o 11:04 --
A na koniec kolejna baza,

tym razem dla owadów. Wiadomo, że trzeba o nie dbać w naszym interesie

Zapraszam do odwiedzin, obiecuję na bieżąco dzielić się tym co się u mnie zmienia. Pozdrawiam w ten pochmurny weekend