Na dobry początek klika wczorajszych zdjęć z "doniczki"

może to nic nadzwyczajnego ale od czegoś trzeba zacząć

magnolia to niestety nie Magnolia x soulangiana 'Lennei' lecz Magnolia x soulangiana 'Alexandrina'. 'Lennei' ma bardzo ciekawy kształt kwiatów lecz ja wolę Alexandrinę' ma bardziej subtelne kolory i chyba jest troszkę bardziej wytrzymała.Tajka pisze:Magnolia piękna.Nie wiem, czy to Lennei, ...
Ma u siebie dwie odmiany psizębów, Erythronium 'Pagoda' i Erythronium californicum 'White Beauty'. te liście na zdjęci to 'White Beauty' ale 'Pagoda' też ma ładny wzorek na liściachTajka pisze:Psi ząb ma takie liście we wzorek, ciekawe, co to za odmiana.
Bagienko ma się dobrze. Chwilowo nie jest za bardzo medialne z uwagi na to, że rośliny zostały przycięte w celu ich odmłodzenia. Niebawem zamieszczę jakąś fotkę. Jeśli chodzi o podlewanie, to ze względu na niewielkie rozmiary nie mam z ty większych trudnościTajka pisze:Bardzo suchą i zimną wiosnę mamy, ciekawa jestem, jak Twoje bagienko? Z pewnością musisz podlewać.
Te zarazy są niestety pod każdym kamieniembarbra13 pisze:Widzę, że ślimaczki już po posiłku, nadrabiają zimową utratę kalorii.
Może jeszcze zakwitnie, on kwitnie nieco później niż zawilec gajowy.Tajka pisze:Mój żółty zawilec nie zakwitł po zimie,...
Ogółem siedemTajka pisze:Ile masz tych magnolii w ogrodzie?