W ogrodzie u iwiski

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
iwiska
100p
100p
Od: 11 lip 2012, o 22:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

W ogrodzie u iwiski

Post »

Wiosna... mój ogród, ogrodniczy 2 km od domu i rower z koszykiem .... więcej do szczęścia mi nie potrzeba, no może jeszcze szpadel i sekator :) .... zima minęła mi na podpatrywaniu i podziwianiu Waszych ogrodów... postanowiłam również założyć taki pamiętnik z mojego kawałka ziemi ... zdjęć za dużo nie mam, do tej pory nie fotografowałam tylko obserwowałam, wąchałam i podziwiałam

idę w ogród z aparatem :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

tyle wiosny u mnie, śpią jeszcze budleja, akacja, hibiskusy..... róże nie były zakopczykowane i zaczynają wypuszczać liski...
Pozdrawiam
Aśka
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W ogrodzie u iwiski

Post »

To ja będę pierwsza :oops: Witaj Asiu :wit wśród zielono zakręconych ogródkowiczów
Piękna kompozycja w doniczce :)
Śliczne szafirki, stokroteczki :D
Śliczny masz ogród :wink:
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
iwiska
100p
100p
Kontakt:

Post »

Paulii pisze:To ja będę pierwsza
dziękuję za wizytę w moich skromnych progach, oj, tam, oj tam do ślicznego dużo mu brakuje... ale żeby był jeszcze ładniejszy to w tym roku sadzę róże, będą dalie i mieczyki, posiałam w domu werbenę, tunbergie, później do gruntu będę siać cynie, ostróżki, turki, onętki, słonecznik ozdobny ... boję się czy mi z tego coś powychodzi, bo nie mam ręki do siania...

wczoraj już bocian nad nami latał... u sąsiada ma gniazdo... WIOSNA :)
Pozdrawiam
Aśka
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Asiu, magnolia rewelacyjna ;:167 . Moja córcia marzy o tym, aby i u nas posadzić ten krzew. Bardzo ładna kompozycja w donicy. Lubię bratki i stokrotki. To takie słodkie kruszynki, które o tej porze roku pięknie komponują się na rabatach, czy w donicach. Te pierwsze mam, muszę pomyśleć o drugich.
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
iwiska
100p
100p
Kontakt:

Post »

hala67 pisze: magnolia rewelacyjna ;:167 .
dziękuję, też ją lubię, to Magnolia Kikuzaki, rośnie u mnie 3 lata, kwitnie z roku na rok coraz mocniej ... dzisiaj dopiero zauważyłam, że trzeba ją kopczykować od X do III, ja tego nie robiłam, chyba jej dobrze pod tym płotem :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i jeszcze jeden jedyny kwitnący tulipanek

Obrazek
Pozdrawiam
Aśka
Awatar użytkownika
Ruda_Zaba
1000p
1000p
Od: 28 cze 2012, o 19:29

Post »

Hej, wpadłam z rewizyta :) Śliczna magnolia :) Pochwal się, jakie masz różyczki?
Chusteczka na R.O.D <-- wątek ogólny
róże na chusteczce <-- wątek różany
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Witaj Asiu na forum.Super ,że jesteś z nami i muszę ci powiedzieć,że zauroczyłaś mnie od razu swoimi magnoliami,są cudowne.Ja dopiero w zeszłym roku kupiłam taką malunią i mam nadzieję,że też będzie u mnie rosła.Myślę o kupieniu jeszcze kilku tych cudownych drzewek.Będę zaglądać do ciebie podziwiać twoje cuda ogrodowe.Pozdrawiam:)
Awatar użytkownika
iwiska
100p
100p
Kontakt:

Post »

dziękuję za wizytę ...
beacia0088 - mam jedna magnolię ale tak przymierzam się do kupna jeszcze jednej o jakimś intensywnym kolorze, ale najpierw muszę zapłacić za róże i pomyśleć jak je ładnie posadzić,...

Ruda_Zaba - różami zaraziłam się w tamtym roku - mam pienna Excelsa ( trochę starsza ), Virgo, White Gold, Carina, Lavaglut, Fresia, Abraham D, Graham Thomas, Allgold, Bonica, Leonardo Da Vinci, Chippendalle, Capistrano, Camelot, Ava, Kronenberg, Chopin, Gloria, NN czerwona, Queen Elizabeth, Madame Violet, i jeszcze kupione jako morelowa angielska, bordowa angielska, biała NN z Lidla ( jeszcze nic nie rośnie), NN wielokwiatowa,
czekam na przesyłkę z Floribundy - Crocus Rose, Teasing Georgia, Ascot, Pastella, Cappuccino, Aphrodite, Baronesse

na wątku różanym kuszą mnie kobietki historycznymi , jako że uległa jestem ... to wciągnę jakąś na listę zakupów jesiennych a potem będę się zastanawiać, gdzie ją posadzę :)

teraz najładniej rośnie Leonardo Da Vinci

ale jestem urobiona, padam na ... niby niedużo, to trochę poprzesadzałam jeżówki, bo już całkiem ściśnięte między świerkami były, to wykopałam lilie spod sosny i przesadziłam w inne miejsce, to posadziłam nowe nabytki - dwie hortensje BOBO i WIM'S RED, podlałam róże, porozsadzałam liliowiec Stella De Oro , posadziłam nowe lilie ( nie wiem czy nie za gęsto, pewno w poniedziałek pójdę je rozsadzić....) ..podsypałam mączką rogową i popodlewałam...
Pozdrawiam
Aśka
Awatar użytkownika
Ruda_Zaba
1000p
1000p

Post »

iwiska pisze: na wątku różanym kuszą mnie kobietki historycznymi , jako że uległa jestem ... to wciągnę jakąś na listę zakupów jesiennych a potem będę się zastanawiać, gdzie ją posadzę :)
.
:lol: uważaj, ja w zeszłym roku zasadziłam Reine des violettes i tak mnie urzekła, że w tym dosadziłam 4 historyczne :lol:

Dużo masz róż, biorąc pod uwagę,że na różyczkę chorujesz dopiero od roku ;:303
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Aśiu :wit Magnolia Kikuzaki przepiękna piękne ma kwiatuszki ;:oj
Śliczny tulipanek zakwit :D ł
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
iwiska
100p
100p
Kontakt:

Post »

no i niech mnie ktoś przygarnie jak mnie M z domu wygoni za kolejne różane zakupy ;:14 ...co prawda obiecuję, że to ostatnie ( :;230 ;:306 ) ale ja sama w to nie wierzę...
napatrzę się na forum na piękne kwiaty to i ja muszę je mieć ;:167
zamówiłam tylko 3 nowe QUENN SWEDEN, HERITAGE ( myślę, że do donicy) i Alexander Mckenzie ... i jeszcze Pastellę ...

pech chciał, że dzisiaj wstąpiłam do NOMI, a tam powojniki tak ładnie do mnie się uśmiechają, że przygarnęłam 3 : Jan Paweł II, Niobe i Polish Spirit....
korci mnie już żeby dalie posadzić...
Pozdrawiam
Aśka
Awatar użytkownika
Ruda_Zaba
1000p
1000p

Post »

Z daliami jeszcze poczekaj z tydzień, zakupy różane super, gdzie zamawiałaś? (pastella u mnie jako jedna z niewielu zmarzła w czorty, ale to raczej kwestia przeciągów)
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Aśiu :wit tak się tylko mówi ze nic już się nie kupi a i tak kupuje się :roll:
Piękne różyczki i powojniki kupiłaś :D Zakupy ;:215
Awatar użytkownika
iwiska
100p
100p
Kontakt:

Post »

Ruda_Zaba pisze:Z daliami jeszcze poczekaj z tydzień, zakupy różane super, gdzie zamawiałaś? (pastella u mnie jako jedna z niewielu zmarzła w czorty, ale to raczej kwestia przeciągów)
masz racje poczekam jeszcze, a róże zamawiałam w Rosarium, mi z tych posadzonym w ubiegłym roku nie zmarzła żadna a nie były zakopczykowane wcale, ani jedna... nawet miałam nadzieję, że mi padnie pienna excelsa, bo ten mączniak ale nic jej nie zaszkodziło, zieloniutka...

Witaj Paulii, zaraz idę do Ciebie pooglądać wiosnę... :)

a tu troszkę mojej wiosny...

Obrazek

migdałek
Obrazek

Obrazek

hortensja pnąca, drugi rok będzie miała kwiaty... a ile się na nie naczekałam...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

perukowiec
Obrazek

będzie coś z tej róży?

Obrazek

co ona, ta piwonia taka pomarszczona? taki jej urok czy chora?

Obrazek

i tu moja pienna excelsa, niestety obciachana...

Obrazek
Pozdrawiam
Aśka
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Asiu mam pytanko,co to za pnącze co pnie się po tym dużym drzewie?Mogę znać nazwę i czy szybko to rośnie?:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”