idę w ogród z aparatem

tyle wiosny u mnie, śpią jeszcze budleja, akacja, hibiskusy..... róże nie były zakopczykowane i zaczynają wypuszczać liski...
dziękuję za wizytę w moich skromnych progach, oj, tam, oj tam do ślicznego dużo mu brakuje... ale żeby był jeszcze ładniejszy to w tym roku sadzę róże, będą dalie i mieczyki, posiałam w domu werbenę, tunbergie, później do gruntu będę siać cynie, ostróżki, turki, onętki, słonecznik ozdobny ... boję się czy mi z tego coś powychodzi, bo nie mam ręki do siania...Paulii pisze:To ja będę pierwsza
dziękuję, też ją lubię, to Magnolia Kikuzaki, rośnie u mnie 3 lata, kwitnie z roku na rok coraz mocniej ... dzisiaj dopiero zauważyłam, że trzeba ją kopczykować od X do III, ja tego nie robiłam, chyba jej dobrze pod tym płotemhala67 pisze: magnolia rewelacyjna.
iwiska pisze: na wątku różanym kuszą mnie kobietki historycznymi , jako że uległa jestem ... to wciągnę jakąś na listę zakupów jesiennych a potem będę się zastanawiać, gdzie ją posadzę
.
masz racje poczekam jeszcze, a róże zamawiałam w Rosarium, mi z tych posadzonym w ubiegłym roku nie zmarzła żadna a nie były zakopczykowane wcale, ani jedna... nawet miałam nadzieję, że mi padnie pienna excelsa, bo ten mączniak ale nic jej nie zaszkodziło, zieloniutka...Ruda_Zaba pisze:Z daliami jeszcze poczekaj z tydzień, zakupy różane super, gdzie zamawiałaś? (pastella u mnie jako jedna z niewielu zmarzła w czorty, ale to raczej kwestia przeciągów)