Postanowiłam wspomóc Elunię w wywoływaniu wiosny i też kilka obrazków wiosennych zamieścić
Przede wszystkim nowo zakupiony Rh. z pączkami i jeżyna bezkolcowa
Biedna przez folię się wydostała ..............
Nasionka kupione ..........nie wysiane Ile jeszcze przysłanych i zebranych ......a wiosna taka krótka
Romciu jak się cieszę że moją prośbę spełniłaś i wątek założyłaś ,ale fajnie mi się napisało Takich pomocników mi potrzeba Kiedy Ty te nasionka wysiejesz i jak je zabierzesz na działeczkę
Romciu, witaj w nowej części wątku, widzę, że kupiłaś jeżynę bezkolcową, gratuluję, my mamy w ogrodzie szpaler jeżynowy i bardzo jesteśmy zadowoleni z jej owoców, do bezpośredniego spożywania nie bardzo się nadaje ponieważ musi bardzo dobrze być dojrzała natomiast soki są wyborne, uważam że po aronii II miejsce a później dopiero malina.
Jednak w ostre zimy lubi przemarzać, my okrywamy. Wycinamy corocznie pędy na których owocuje.
Witajcie dziewczyny Ewuś , jednak nie wytrzymałam do wiosny ...........spóźnia się bardzo Eluniu , musimy się wspierać ...........chyba wyciągnę fotki z poprzedniej wiosny Mariolko ,widzisz ile mam nasionek nie wysianych ............wiosna spóźniona i my też Zosiu ,na pewno się spożytkuje, tylko teraz mam wątpliwości czy nie powinnam więcej kupić Ale ta wiosna ........wsadziłam ją do donicy i zobacz jak rośnie
DorotkoJak miło że jesteś Nie mam warunków na więcej donic , [mieszkanie w blokach]wiosna się opóźnia..... część nasion zabiorę na działkę i tam wysieję bo później nie można się zmieścić w samochodzie Bogusiu ,oby tak było Nie martwię się .........wiesz jak to w życiu, są sprawy ważne i ważniejsze Ewa ,miło że jesteś