Pasja - cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Pasja - cz.3

Post »

Witam wszystkich przyjaciół którzy byli ze mną w części 2 oraz nowych gości w części 3 :wit
Myślałam, że ta trzecia część będzie wiosenna, ale co tam niech będzie zimowa :) Cóż, podsumowując - nie wszystkie poprzednie wiosenne plany zostały zrealizowane, ale jak to mówią co nagle to po diable :) Nie zrealizowałam cieku wodnego, gdyż koncepcja się nie skrystalizowała i zapału silniejszej połówce zabrakło :? Ale dzięki temu może lepiej to wyjdzie w przyszłym sezonie ;:108
Zrealizowana została natomiast pokaźna rabata, która wygląda jakby zawsze tam była :) Zagościły u mnie również róże, przed którymi się wzbraniałam, ale i dla nich starczyło miejsca :) No i oczywiście powojniki, kolejne odmiany :lol:

Zapraszam zatem na spacer ;:65

Było tak:
Obrazek

Jest tak:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kilka widoczków i roślin
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Odrobina tarasu
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pasja - cz.3

Post »

Cześć Kasiu :wit
Z przyjemnością będę dalej odwiedzać Twój klimatyczny zakątek i wyczekiwać razem z Tobą nowego sezonu!
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja też się wpisuję.
Nie ważne że mały masz ogródek. Ważne, że naprawdę stworzyłaś cudne miejsce.
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Kasiu, piękne miejsce stworzyłaś :D Dużo iglaczków, bardzo je lubie a i dodatki,doniczki fajnie się razem komponują :D
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
maria.k55
1000p
1000p
Od: 24 maja 2009, o 16:06

Post »

Witaj Kasiu - o wpadłam na fajny wątek, widzę tu bliskie mi klimaty, podoba mi się twój ogródek, podpiszę listę obecności i będę wpadać.Pozdrawiam Maria :wit
"Szanuj każdy dzień - bo już nie powróci"
Ogródek przydomowy u Marii.k55
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Dobry w ten bialo-nasypany dzien :wit
Juz tyle razy mialam pytac, Kasiu jak dlugo rosnie u Ciebie ten bukszpanowy zywoplocik? chodzi mi o ten pierwszy ktory mialas, bo ten drugi wiem ze tego-sezonowy.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie w zimowy poranek :)

Martusia w części drugiej też byłaś pierwsza ;:oj ;:196 Dziękuję za odwiedziny!
Andrzej witam Cię serdecznie, to miło że do mnie zajrzałeś ;:108
Kasiek witaj ;:196 cięszę się, że jesteś u mnie, od razu mam pytanie czy ten piękny sasankowy rządek u ciebie na wiosnę to sadzony był na jesieni? Baaardzo mi ta kompozycja zapadła w pamięci ;:108
Małgosiu witam serdecznie, dziękuję za pochwały, to prawda że z każdego nawet najmniejszego zakątka da się coś wyczarować.
Witaj Renato!!Dziękuję za odwiedziny i zapraszam częściej :wit
Cześć Aguniu Wieczór wybitnie kominkowy wczoraj! Mam nadzieję, że twoja głowa na swoim miejscu ;:124 ogród zyskał na urodzie dzięki twoim podpowiedziom ;:108 Kawę na pewno zrealizujemy, na wiosnę zapraszam do siebie. Będzie droga (firma budowlana jeszcze rzeźbi...) i nie będę się już wstydzić, że w Serbinowie mieszkam :)
Agnieszko ciesze się, że jesteś u mnie, to dzięki twojemu ogrodowi trzymam ład i porządek u siebie :wink:
Aniu witaj serdecznie! Oj nie jestem tak do końca porządnicka, ale staram się usilnie :lol:
Majeczko witaj, róże w moim ogrodzie to zasługa twoich piękności, ciekawa jestem czy uda mi się je prowadzić tak pięknie jak ty to robisz.
Agnieszko miło mi że Ci się u mnie podoba ;:108 Zapraszam :wit
Mario bardzo miło mi gościć Cię u siebie, zapraszam tak często jak tylko będziesz mogła ;:108
Mariolo witam cię bardzo serdecznie w ogrodzie tajemniczym, z uporem maniaka do tego dążę :wink:
Juleczko cześć :D Żywopłot bukszpanowy jest już pięcioletni...

Oto urocza pajęczynka jeszcze sprzed śniegu, różyce ścięte na czas, a potem to ...już sami zobaczcie :lol:
Obrazek

Obrazek Obrazek

elfe
Obrazek

bailando
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dr.Ruppel
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Świat pod sniegiem wyglada pięknie, ale koniecznie w październiku???
Weź sobie latarenki do domu, bo one lubią rdzewieć...
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piec lat hmmm to wcale nie tak zle. Myslalam, ze dluzej trzeba czekac na efekt, biorac pod uwage ze ciac trzeba.
Bialy swiat wyglada niczego sobie ;:108 U mnie tez ladnie wyglada przez okno, bialo i bardzo jasno, bo slonce zaczyna swiecic ... tak czyto odrazu sie zrobilo :;230
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu, fajnie to też wygląda to prawda, ale uciążliwe jest :lol: Latarenki jutro idą do garażu na przechowanie :)
Julka u mnie praktycznie już rok po przycięciu bukszpanów żywopłocik był widoczny. Ja sadziłam je dosyć ciasno, bo miałam takie podłużne kępki. Te z centrów ogrodniczych często bywają kulkami lub zaokrąglonymi kępkami. I u mnie po prostu od razu można było ciąć. Z sezonowym żywopłotkiem sadziłam trochę rzadziej, bo materiału miałam mniej. A co masz u siebie bukszpany?
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie nie mam tz mam, jedna kulke zeszloroczna i w tym roku zrobilam sobie takiego dziwaka - piec kulek na pniu ... ale zastanawiam sie czy aby przy tej glownej sciezce ktora sie przechodzi prosto z tarasu, nie zrobic takiego niskiego zywoplociku. One byly by takie krotkie, po obu stronach, drazni mnie jak rozyce mi sie na sciezce panosza a wlasnie jak sie wchodzii na sciezke to mam kulke bukszpanowa z jednej strony a z drugiej tego dziwaka. Dlatego pytalam na ile szybko efekt mozna uzyskac sadzac takie normalnej wielkosci sadzonki.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Hej, pobiegłam do ciebie zobaczyć. Fajny ten dziwak ;:oj Ja w zeszłym roku płożące iglaki tak wystylizowałam heheheh. Jeśli chodzi o trwałe obrzeża to te z bukszpanu są niezawodne. No i mają coś z angielskiego ogrodu. U mnie róże też są właśnie bukszpanami ograniczone. Trochę mnie wystraszyłaś, że w zeszłym roku żadna róża sadzona na jesieni się nie przyjęła ;:202 ale jestem dobrej myśli. Miały nagie korzenie? Czy to ma znaczenie?
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Kasiu przybiegłam do 3 części :wit. Niby Cię nie ma, a pędzisz :;230
Mina pomarańczowej dyni adekwatna do aury.
Fajnie, że pozrywałaś różyczki. Ja się spóźniłam ;:145
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Melduję się :wit .
Piękne różane bukieciki ;:215 . Zdjęć ze śniegiem... udam, że nie widzę :wink: - jestem obrażona na pogodę ;:222 .
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Madziulka, fajnie, że jesteś ;:196 Gdzie tam pędzę, zdecydowanie się ślimaczę :lol:
W sumie czytając wiele wpisów, jako jedna z niewielu chyba ogarnęłam się przed tym nagłym zimowym atakiem. ;:224 :lol:
Przepraszam za ten brak skromności :;230
Na pocieszenie powiem, że nie wszystkie różane pączki rozwiną się w domu, tak jakby zastygły biedactwa.
Madziu, zumbujemy? :lol:
Agato cieszę się, że jesteś :wit Niektóre kwiaty do listopada mogły kwitnąć ;:131 Nie wiem ile u ciebie było dzisiaj na minusie , u mnie -7 :evil: Też nie jestem zachwycona...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”