Danusiu podążam Twoim tropem, żeby Cię nie zgubić, a w tej dużej hortensji się zakochałam, ciekawe czy moja będzie kiedyś takich rozmiarów i będzie miała tyle kwiatów. Jak długo ją masz? Och jak tęskno za takimi widokami.
Ilonko hortensja stara jak świat , zwykła ogrodowa, dzielona setki razy, niezawodna , samoobsługowa , kwitnie co roku, nawet jak wiosną podmarznie to odbija . Młode sadzonki powinny zakwitnąć już w drugim roku.
Danusiu i ja podążam Twoim śladem Ciemiernik masz śliczny.Ciekawe kiedy mój nabierze takich rozmiarów Bucik rewelka myślałam ,że to Twój pomysł ,ale idzie taki wykombinować tylko buta rozmiar 44 i robimy donice
Ewuś ciemiernikowi podlej wody z namoczonych skorupek jajecznych, dosyć szybko rośnie , ten ma trzy lata.
U mnie same sportowe , przydał by się jakiś kamasz, ale jak wygrzebałam foto to i buta będę szukała.
Jeszcze troszkę wspomnień . Dziś jest 0 za to słonko wreszcie, błysnęło.
Daniusiu naczytałam się na temat ciemierników , że maja bardzo wrażliwe korzenie i powiedz mi jak mam go wsadzić aby nie uszkodzić korzeni. Czy mam wszadzić aby korzenie były na prosto w dużym dołku , czy mogę je zawinąć Nie wiem czy precyzyjnie się wyraziłam
Edytko , w żadnym wypadku roślinom przy sadzeniu nie zawijaj korzeni , jak już to możesz niektórym przyciąć. O ciemiernika nie martw się wsadź głęboko, prosto korzenie , namocz kilka skorupek , podlej ta wodą i będziesz zadowolona.