Moja działka przywitała mnie dzisiaj takimi ładnymi obrazkami .
W Szczecinie dzisiaj prawdziwa WIOSNA . cudownie świeci i grzeje . Przy takiej pogodzie , aż się chce ruszyć z pracami na działce . Zobaczę jak będzie po niedzieli .
Niestety nie wszystko tak ładnie wygląda . Zima bez śniegu dała się we znaki ciemiernikom .
Kaukaski mocno ucierpiał i już poraz drugi nie bedzie kwitł . Pąki zmarzły .
Trochę lepiej wygląda orientalny - wypuszcza nowe liście i pąki .
Witaj Ewuniu wiosennie gdyż u Ciebie wiosna już na całego. Piękny widzę dzień dziś był w Szczecinie, słoneczny, u nas niestety nie. Pochmurno, mgliście i dosyć zimno, pomimo, że na termometrach było około 10*. Jutro wybieram się dopiero do siebie na działkę chociaż pooglądać i mam nadzieję, że już w błocie nie utonę.
Witajcie Dziewczyny .
Dzisiaj na prawdę był piękny dzień . Na działce bardzo dużo prac porządkowych , liście wygrabić / jesienią wszystko wygrabione - było /, jakieś patyki wyzbierać . Myślę , że jeśli takie będzie nam przyświecać sezon zacznie się wcześniej .
Śliczne przedwiośnie!
Dla Takich widoków aż chce się żyć.
U mnie też coś tam zaczyna się budzić do życi ale ja na razie nic nie robię. Jeszcze poczekam.
Agnieszko ja jeszcze nie zaczęłam prac na działce . Obecnie jestem lekko przeziębiona / gardło mnie boli / i boję się bardziej doprawić . Myślę , że jeszcze zdąrzę zrobić .
Ciemiernik orientalny będzie kwitł bo widać pąki , ale kaukaski niestety już nie . Wszystkie kwiaty jakie jesienią wypuścił zmarzły .
W przyszłym tygodniu biorę się do siania pomidorów . Tak jest dziwnie bez Twojego pięknego awatarka .
Fajnie ,że założyłaś Ewciu nowy wątek będzie co podziwiać . U mnie ten ciemiernik wyglada tak samo . Pąki zmarznięte obraz nędzy i rozpaczy . Dosć dużo krokusów już kwitnie ,ale u cibie cieplejszy klimat . Myślę ,ze moje krokusy za wcześnie sie obudziły i to je zabiło . Mają rachityczne kwiatki