Witam wszystkich

Może zacznę od początku. Mam na imię Teresa. Całe życie interesowałam się ogrodnictwem. Dopiero po wielu latach moje marzenie o założeniu własnego ogrodu się spełniło. Prace nad nim zapoczątkowałam w 2000 roku. Zaczęło się od budowy skalniaka oraz rabaty w jego dolnej części.

Jak widać na zdjęciu początkowo rośliny wydawały się rzadko posadzone lecz z czasem ze względu na wielkość musiałam je przesadzać. Brakowało im miejsca a ja jako początkujący ogrodnik nie zdawałam sobie sprawy w jakich odległościach powinny być wysadzane. Dlatego też nieustannie musiałam je przesadzać. Trudnością było ciągłe karczowanie trawnika do tworzenia nowych kompozycji. Rośliny kupowałam na wystawach, w szkółkach i centrach ogrodniczych.
Początkowo Pendula rosła na skalniaku po prawej jednak z powodu jej wielkich rozmiarów byłam zmuszona ją przesadzić. Przez to powstała nowa rabata na środku trawnika. Jak widać w oddali postanowiłam powiększyć ogród do samej ulicy. Dokładnie nie zaplanowałam jeszcze tego obszaru ale jestem pewna że na wiosnę tego dokonam:)