KaRo można tak nazwać, że to początki ogrodnictwa:) starszych zdjęć nie mam ale oprócz drzewek owocowych posadzonych przez dziadka to tam nie było żadnych roślin. Rośliny kolekcjonuje już od paru lat, pamiętam, że pierwsze dostałam od taty koleżanki jak jeszcze do podstawówki chodziłam

Ogród mogę podzielić na dwie części, jedna to strona południowa, gdzie roślinki mają dużo światła a druga to północna, gdzie jest troszkę miejsc słonecznych a reszta to strefa cienia

marzy mi się, żeby te dwie części połączyć, ze sobą ale na razie to nie ma to sensu ponieważ będzie u nas w miejscowości robiona kanalizacja (trochę się to opóźnia bo miało być już wszystko zrobione tej jesieni) i właśnie z tego powodu w tym sezonie bardzo mało zmieniło się w moim ogrodzie a plany są obiecujące
Shirall miło, że mnie odwiedziłaś

ten trawnik to tak na razie jest, po prostu jak robiliśmy porządki i miejsce na grilla to już zabrakło nam czasu na planowanie nasadzeń

ale powoli już zabieram troszkę tego trawnika, z czego nie jest zadowolona moja siostra, która uwielbia kosić trawę
Pokaże wam jak jest teraz w moim ogrodzie tzn. było bo teraz już prawie skończyłam pracę przed zimą, zostało tylko grabienie liści.
To takie wybrane zdjęcia z różnych miesięcy

z niecierpliwością czekam do wiosny , bo kupiłam sporo roślinek właśnie od forumków i ciekawa jestem jak będą rosły i kwitły u mnie:)
na razie tyle zmykam grabić liście