Pora zacząć nowy wątek, gdyż przenosiny działki zostały zakończone. Jak one wyglądały i jak wielką pomoc otrzymałam od przyjaciół z forum zostało opisane w poprzednim wątku. W tej chwili na nowej działeczce mam już w większości wszystko uporządkowane, czeka mnie jeszcze sianie trawki oraz odnowienie altanki, ale to już później jak się wyrobię ze wszystkimi pracami wiosennymi.
Pokaże tylko jak wyglądała działka we wrześniu ubiegłego roku i jak wygląda dziś

I kilka dzisiejszych fotek - wreszcie moje ukochane żurawki odzyskały swój wygląd po zimie i po przeprowadzce
i znów zaczynają być piękne

zaczynają kwitnąć wieczorniki

i czosnki

i początki nowej, ostatniej rabatki, która dopiero wczoraj została skopana, gdyż było na niej zbiorowisko cegieł, płyt krawężnikowych, chodnikowych, miejsce, gdzie gromadziłam korzenie do spalenia i inne manele. Wreszcie prawie wszystko zostało zagospodarowane, więc można było zacząć kopać. Dodatkowo wstrzymywałam się z kopaniem, gdyż na niej było najwięcej podagrycznika, więc czekałam aż wyjdzie po zimie, aby jeszcze poprawić go raundapem. Większość chyba padła, ale niestety jeszcze trochę kłączy wyciągało się przy kopaniu. Mam nadzieję, że walka z nim zakończy się moim sukcesem.