Mam na imię Gabi mam 27 lat i razem z mezem kupilismy sobie działeczkę w ROD

we wrzesniu 2010 r.
działka nie jest tragiczna jednak wymaga sporo pracy aby nadać jej wyglad bardziej hmmm zadbany

Mamy tez prawie 2 letnia córeczkę i chcielibysmy urządzic dla niej kącik, tzn piaskownice i hustawkę

i zastanawiamy sie nad ogrodzeniem działki...oczywiscie najtańczym kosztem...
Z tą nasza działką moze byc pewnien problem ponieważ nasz ogród bedzie czesciowo likwidowany pod droge na lotnisko(buduja u nas Lotnisko- ma byc gotowe koniec 2012)i nie wiemy jeszcze czy nasza działka bedzie czy nie..dlatego tez nie chcemy wkładać tam jakichś wiekszych pieniedzy...wszystko tanim kosztem, pomysłowo...
Sami rozumiecie ;P
Ja pochodze ze wsi wiec cos tam widziałam jak sie robi jednak podstaw nie umiem...ucze sie czytam...
mojego meza to raczej nie interesuje to złoty czlowiek- co powiem zrobi ale zeby sie wgłebiac w temat to niekoniecznie hihi
wiec wszystko na mojej głowie

To ma byc taka nasza oaza spokoju- miejsce wypoczynku, grillowania,piffkowania , odstresowania..
i siłą rzeczy chodzi mi o ciekawe rozwiązania aby usprawnic sobie prace tam...nie plewic - pielić przede wszystkim!!!
mam swoje wizje jednak chiciałabym sie Was poradzić

póki co nasza działka !!
zeszłe wakacje- kupiona wyglądała tak!!
od lewej

środek- ścieżka która nawet wózkiem nie da sie wjechac :/

i prawa strona działki kończy sie razem z warzywniakiem!!

przepraszam za jakość ale telefonem teraz działka zimowa- bedzie widac wiecej!!

nieszczesny kompostownik i okolica!!

tyle!!!
moze macie pomysł co zrobic z tych dachówek(ułozone przy kompostowniku) spadek po poprzednich włascicielach ...
wykorzystane były jako kraweżniki ale łamia sie strasznie wiec beda out!!
w przyszłym tygodniu wkraczamy tam z mezem i działamy!!
teraz przedstawie Wam moją wizję!! i prosze o porady!!
ścieżkę przeniesc na lewo albo zaraz przy granicy albo tuż obok drzewek!!
zrobic tak:
przeniesc krawezniki (pomalować wapnem) wkopać płyty pojedynczo a po bokach wysypać korę...
przy ścieżce wzdłuz jej zrobic dwa rzadki truskawek na agrotkaninie!!po drugiej stronie moze poziomki...
ściezka ma prowadzic prosto do konstrukcji z winogronem- w tej konstrukcji zrobic jakos wejscie jak przez pergole(tylko jeszcze nie mam pomysłu jak)podwiązać??tam metalowe prety jakieś..musimy popatrzec dokładnie!!
a tam przy domku za winogronem zrobic własnie taki kącik z ławkami, stołem i jakoś moze winogron przeciagnąć po lewej stronie az do siatki!!zeby zasłonic sie od sąsiada z lewej..
kompostownik przeniesc bardziej za domek i przede wszystkim zrobic nowy!!
popodcinac drzewka, pomalowac je ładnie
koniecznie zrobic porzadek z trawnikiem- tam mnostwo chwastów jest...na pewno dosiewka ale co z chwastami ??
na całym warzywniaku agrotkanina!!
tam jest mnostwo chwastów, perzu!!zeszłej jesieni była tragedia!! a ja nie mam czasu i checi na plewienie!!stosował ktoś ??
gdybysmy sie ogrodzili to marzy mi sie połozenie przy siatce agrotkaniny na całej długosci i nasadzeniach na niej!! bylik, roślin okrywowych i drzewek owocowych...
jednak to chyba zostaje na razie odłozone w czasie...
zastanawiam sie czym odgrodzic sie od sąsiadów teraz ??chodzi mi o zaznaczenie granicy działki ??
pomózcie bo zaczyna mnie to przerastać !!
Pozdrawiam ogrodowych zapaleńców!!
Gabi