Nareszcie będę mogła pogadać z pozytywnie zakręconymi maniakami

Macie piękne ogrody i działki ! Każdy w innym stylu, a ile można podpatrzeć bez wychodzenia z domu!
Cieszę się że trafiłam na to forum. Pragnę się z wami podzielić moją miłością do ogrodów.
Urodziłam się na wsi, ale dawniej (50 lat temu) to była inna wieś,i robiłam wszystko by z niej uciec jak najdalej , z tej zacofanej wsi. Zamieszkałam w mieście ale po 20 latach zatęskniłam za wsią.
Kupiliśmy zrujnowane, zachwaszczone 2 hektarowe gospodarstwo. Rodzina i znajomi patrzyli na nas z politowaniem, a ja się śmiałam że jak zamknę oczy to widzę na całym obszarze ogród.
A co, pomarzyć nie wolno? W ten oto sposób od 1995 roku krok po kroczku spełniam swoje marzenia.
Przez 2 lata walczyliśmy z chwastami a w 2000 założyliśmy ogród. Na szczęście z mężem podzieliliśmy się ogrodem, on ma trawniki i staw, a ja resztę i to co sobie wymyślę to realizuję. W jednym roku sadzę a po 2 latach przesadzam bo okazuje się że roślina większa urosła niż zapewniali w sklepie, albo moja wizja się zmieniła i coś innego lata mi po głowie. Na wakacje nie mam ochoty nigdzie jechać bo gdzie będzie mi lepiej jak nie u siebie w ogrodzie. Jak przychodzi lato to czuję się jak na wakacjach, a dom jest pełen gości. Można łowić ryby, pograć w siatkówkę,tenisa, pojeździć po okolicy na rowerze, wykąpać się w basenie albo w stawie, zrobić grila lub ognisko itp... Dotychczas było wesoło, ale dzieci dorosły rozjechały się i zrobiło się smutno. Dawniej całe lato była balanga a teraz tylko w sobotę i niedzielę. Wysyłam wam parę fotek jak było dawniej , a jak jest teraz.
Zdjęcia usunięte przez hosting/K
rok 2001

rok 2002

rok 2006

rok 2010

na zdjęciach widać, że samo przedstawienie roślin na tej długiej, ciągnącej się rabacie zajmie sporo czasu
 na zdjęciach widać, że samo przedstawienie roślin na tej długiej, ciągnącej się rabacie zajmie sporo czasu 

Widać ,że Wasz wielki ogród jest radością dla całej rodziny .
  Widać ,że Wasz wielki ogród jest radością dla całej rodziny .
 Zauroczyło mnie zdjęcie z pawiem, czy to Twój ? Z niecierpliwością czekam na więcej.
  Zauroczyło mnie zdjęcie z pawiem, czy to Twój ? Z niecierpliwością czekam na więcej.