Mój ogród - kwiaty i motyle.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cherryberry321
200p
200p
Od: 1 sty 2010, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Mój ogród - kwiaty i motyle.

Post »

Witam wszystkich forumowiczów ! :wit
Po wielu wizytach w Waszych pięknych ogrodach, postanowiłam założyć swój wątek. Może nie mam tak pięknego ogrodu, jak większość z Was, ale coś tam jednak u mnie rośnie. :heja
Tak jak napisałam w tytule wątku, mój ogród to kwiaty i motyle, ponieważ posadziłam i posiałam wiele kwiatów, które one uwielbiają. W słoneczne dni przylatuje ich naprawdę bardzo dużo. Zdziwiłam się, kiedy zobaczyłam, jak tłumnie odwiedzają popularne aksamitki, nazywane przecież "śmierdziuszkami". Ale same kwiaty naprawdę pachną ! Poza tym, oczywiście, motyle uwielbiają budleję, którą posadziłam dopiero w tym roku, a cudnie kwitnie i pachnie. Postaram się wkleić zdjęcia, ale nie wiem, jak mi to wyjdzie, bo będę to robić po raz pierwszy ... :uszy
W razie niepowodzenia proszę o pomoc ! ;:223
Obrazek

Obrazek

Moje budleje i motyle
"Życie można przeżyć tylko na dwa sposoby: albo tak, jakby nic nie było cudem, albo tak, jakby cudem było wszystko".
Pozdrawiam i zapraszam - Lidka. Mój ogród-kwiaty i motyle
Awatar użytkownika
cherryberry321
200p
200p

Re: Mój ogród - kwiaty i motyle.

Post »

Nastepne zdjęcie z aksamitkami
Obrazek

Obrazek
i motylami oczywiście.
Uff ! Udało się ! ;:138 :heja A już bliska byłam rezygnacji, bo kilka razy nic mi nie wyszło z załączania zdjęć.
Przy okazji chcę podziękować Administratorowi i Moderatorom forum oraz innym forumowiczom za szczegółowe instrukcje wstawiania zdjęć ! ;:14 No nie tak dosłownie !!!! ;:63
Teraz wreszcie mogę iść spokojnie spać ;:19
Dobranoc !
"Życie można przeżyć tylko na dwa sposoby: albo tak, jakby nic nie było cudem, albo tak, jakby cudem było wszystko".
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Witaj :) Kolorowo u Ciebie!!
Może uda Ci się wkleić większe fotki, nie trzeba będzie klikać za każdym razem. Trzeba wkleić inny link, popróbuj, pewnie się uda, zawsze masz opcję edytuj i możesz poprawić jak coś nie wyjdzie.

Ja chętnie obejrzałabym jakieś kompozycje roślinne, większe grupy nasadzeń. Mam nadzieję, że będziesz tu częstym gościem :)
Awatar użytkownika
cherryberry321
200p
200p

Post »

Witam Aguskac ! :wit
Jesteś pierwszym gościem w moim ogrodzie, dlatego szczególnie miło mi Ciebie przywitać ! ;:138
dziękuję za wskazówki co do zdjęć. Natomiast kompozycje roślin są w powijakach, ponieważ na wiosnę miałam rozkopany ogródek z powodu przebudowy instalacji wod.-kan.. Sporo roslin "wypadło" z tego powodu, a część dosadzę dopiero jesienią, szczególnie krzewy. Na razie wygląda to mniej więcej tak:
Obrazek
czyli długi i wąski kawałek ziemi przy płocie.
Awatar użytkownika
babuchna
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 7 maja 2009, o 09:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cherry , ogród zapowiada się wspaniale!
A jako , że jestem drugim gościem , w Twoim ogrodzie , też proszę o szczególnie miłe przywitanie! ;:224
Wklejając zdjęcia , daj rozmiar 640 na 480 , i wklejaj link bezpośredni! :wink:
Będzie ok! :lol:

:wit
muszu852
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam serdecznie nowego miłośnika zieleni :)
Widać, że zapowiada nam się wspaniała oaza zieleni którą bedzie można oglądać z zachwytem :)

pozdrawiam Michał
Awatar użytkownika
cherryberry321
200p
200p

Post »

Witam kolejne osoby odwiedzające mój ogrodowy zakątek !

Babuchna, czyli Doroto - jesteś co prawda drugim gościem , ale witam Cię równie serdecznie jak pierwszego ! ;:138 :wit . Dzięki za wskazówki co do zdjęć. Spróbuję tak wstawiać, jak mi radzisz.
muszu852 -Michale, Ciebie witam równie sedecznie, już bez wyliczania kolejności :wit :heja !
Fajnie, że odpisałeś i podzieliłeś się swoimi wrażeniami. Moje początki są trochę nieśmiałe, ale myślę, że z czasem się rozkręcę.

Pozdrawiam
cherryberry -Lidka
Awatar użytkownika
cherryberry321
200p
200p

Post »

Witam !
Po kilku smutnych i szarych dniach pod znakiem deszczu, dzisiaj nareszcie zaświeciło słoneczko ;:3 . Ale nie daje już tyle ciepła, co jeszcze niedawno ... Cóż, chyba jesień blisko, bo w górach nawet śnieg pada :cry: Ale roślinki łapią jeszcze tyle słoneczka, ile się da.
Obrazek Obrazek

Obrazek
Pierwsze zdjęcie zrobione jest z przodu domu, od strony ulicy. Ten kawałek ogródka to właściwie mały azyl przed kurzem i hałasem. Drugie zdjęcie wykonane jest od strony podwórka. Przy wejściu króluje powojnik Nelly Moser w komitywie z wiciokrzewem japońskim i jeżyną bezkolcową. Postaram się wkleić większe zdjęcia.
Awatar użytkownika
cherryberry321
200p
200p

Post »

Zdjęcia powojnika Nelley Moser, poplątanego z wiciokrzewem i jeżyną, której owoce powoli dojrzewają. Jak wchodzę do domu, zawsze zaglądam, czy aby można już zjeść .. ;:36 Co za luksus !
Obrazek mój kochany i niezawodny Neluś w objęciach jeżyny i wiciokrzewu;
Obrazek Obrazek

to właśnie te smaczne jeżynki ! prawdziwa symbioza
Awatar użytkownika
cherryberry321
200p
200p

Post »

Jeszcze coś na dodatek. Zdjęcia od strony wjazdu, który jest wąski i długi. A domku mam tylko pół, bo z drugiej strony sąsiad. A właściwie -sąsiedzi z dwóch stron
Obrazek Obrazek

A na koniec kilka ujęć moich roślinek:lubię kamienie jako tło dla roślin; trawa "Purple MAjesty" na tle nieba
Obrazek Obrazek
Obrazek aksamitki, trawa i klon "Flamingo" w tle
Obrazek kompozycja z pokrzywek brazylijskich i heliotropu
Obrazek szarłat trójbarwny
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Pokrzywki i szarłat... jakie niezwykłe zestawienie kolorystyczne.

Witam nową ogrodomaniaczkę :wit Miło będzie podglądać Twoje ogrodnicze dokonania :)
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
cherryberry321
200p
200p

Post »

Witaj Ewelino ! :wit
Miło mi ciebie gościć w swoim skromnym ogródeczku !
Z tym ogrodomaniactwem to straszna rzecz. To jest chyba gorsze niż narkotyk(nie wiem, nigdy nie próbowałam). Zawsze sobie obiecuję, że w tym roku tego a tego robić lub sadzić nie będę - a tu nic z tego. Jak już czuć wiosnę, zaczyna ten nałóg brać górę nade mną i jestem ugotowana. Zawsze kombinuję, jak by tu coś nowego przemycić(znowu przestępstwo) do ogrodu.
Nawet mój M. wie, że to jest u mnie nieuleczalne schorzenie, chociaż stara się studzić moje zapały. Nic nie pomaga ... :;230
Nie umiem żyć bez ogródka, czy to kwiatowego, czy warzywnego.
Pozdrawiam
Cherryberry
Awatar użytkownika
cherryberry321
200p
200p

Post »

Witam wszystkich którzy wstępują do mnie po raz pierwszy albo odwiedzają po raz kolejny !
Mam do Was pytanie - czy wyświetlają się Wam wszystkie zdjęcia w moim wątku ?
Kiedy weszłam dzisiaj na swoją stronę, zauważyłam, że nie wszystkie zdjęcia są widoczne, albo ukazują się na przemian ?! ;:223 Nie wiem, od czego to zależy ? Czy ktoś bardziej doświadczony może mi wytłumaczyć, o co chodzi ?
Pozdrawiam
Cherryberry
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj-faktycznie piękne zestawienia roślin u ciebie :D .
Jeśli chodzi o zdjęcia to po załadowaniu musisz skopiować Forum Code.
Wpadnę potem zobaczyć jak ci poszło :wit .
Awatar użytkownika
cherryberry321
200p
200p

Post »

Witaj, Agnieszko !
Cieszę się, że tobie również się u mnie podoba. To juz mnie mobilizuje do dalszych wysiłków, żeby coś jeszcze ulepszyć, zmienić.
Wypróbuję wskazówki, co do zdjęć, ale nie wiem, czy dzisiaj mi sie uda, bo bardzo zmęczona juz jestem i marzę o spanku ;:19.
Wczoraj późno w nocy pisałam do ciebie opowiedź i ... coś mi ją zeżarło :x ;:98 ! Zniknęło mi całe forum z kompa ;:223 a potem nie mogłam się ponownie zalogować. Czytałam komunikat o możliwych kłopotach w komunikacji z forum, ale to juz chyba było po ...
Agnieszko- zagladaj do mnie co jakiś czas i dziel się swoimi spostrzeżeniami.
Pozdrawiam
Cherryberry
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”