Drzewa owocowe są bardzo stare (reneta jeszcze sadzona za Niemca), no i owocują co drugi rok. Tego roku rozpoczęło się cięcie jabłoni, niezbyt radykalne, rozłożone na lata, ale już jest więcej światła. To jest kilka fotek z niedzieli:
 Drzewa owocowe są bardzo stare (reneta jeszcze sadzona za Niemca), no i owocują co drugi rok. Tego roku rozpoczęło się cięcie jabłoni, niezbyt radykalne, rozłożone na lata, ale już jest więcej światła. To jest kilka fotek z niedzieli: 
To letnia rabata - piwonie, ostróżki, czosnki, irysy... ostróżki wysiałam zeszłego lata i miło mi, że tak wyrosły (byliny), irysy przywiozłam z Gdańska, niestety nie zakwitną w tym roku.
 Bratki wśród żurawek.
 Bratki wśród żurawek. 
 Przez sobotę i niedzielę zbudowaliśmy domek dla pomidorów i papryki, trochę krzywy, ale takie pręty były, cała kasa idzie na domek dla nas, więc szklarnia może w przyszłym roku

Tu jest dużo fajnych, starych roślin:
bukszpan (20 letni)
 ,
,parzydło (jakieś 15 lat):
 .
.Staram się zachować to, co jest, nie zmieniać klimatu działki, tylko dosadzać rośliny, które będą pasowały.
Tego roku przybyły już jaśminowce i wierzba mandżurska.

U mnie będzie raczej dziko, bez wyznaczonych rabatek i ścieżek, zobaczymy, co z tego wyjdzie.