Witam w nowym wątku...i dziękuję za odwiedziny...
W poprzednim jest cały spis alfabetyczny moich roślin w ogrodzie...od A do Ż...oraz kwiaty wiosny teraz kolejne będą letnie kwiaty )
Reniu witaj latem w ogrodzie ,u nas też zimno dzisiaj wieczorem się zrobiło,
w dzień słonko ładnie świeciło
Clematis ładniutki,w pąku bardzo intrygujący
WITAM w nowej części .
Pięknie się prezentuje Twój zakątek ,a i klematisowi nic nie brakuje . :P
Poprosimy o fotki pozostałych części ogrodu , w tym nowym wątku . :P
Witam...
Cieszę się z Waszych odwiedzin...i miło mi widzieć nowych gości:)))
Tak jak Jola prosiła wstawię teraz trochę fotek z ogrodu...nie są to jakieś rewelacje ..robiłam dzisiaj fotki chwilę przed burzą.Proszę wybaczyć ich jakość ale się spieszyłam):Ogród też pozostawia wiele do życzenia..Przez pogodę i moje ostatnie trzytygodniowe szkolenie ..mało czasu mogłam mu poświęcać...z biegiem czasu i tak każda część w moim ogrodzie zmienia wygląd..Staram się tak sadzić roślinki..no tu powiem upycham je gdzie mogę;)))Aby kwitły na przemian do samej jesieni..jak jedne przekwitną zastępują je inne...i jakoś tak leci....)
a tak to wygląda na dzień dzisiejszy:)
Tak jak widać na zdjęciach mam trochę zaległości w formowaniu krzewów...i jeszcze wiele innych niedociągnięć jest..jednak czekam na lepszą pogodę...teraz też przed chwilą przeszła burza i polało dość solidnie...mam jednak nadzieję że lato nas nie ominie:))))
Pozdrawiam:)))
Jolu..a jak myślisz;)))
Nornice to z ręki mi cebulki jedzą...ledwo wsadzę w ziemię już nie ma....Ślimaczki kochana wiaderkami zbierałam przez ostatnie dwa lata i nadal zbieram i truje...Turkucia podjadka pewnie też mam bo coś zżera mi hosty od spodu...a i Juki obżarło korzenie...widzisz wszystko jest...mszyce...choroby grzybowe...plamistość na różach ...od czasu do czasu mączniak wpadnie...a i zapomniałam o mrozie ...w naszych stronach bywa pokaźny;)))Pozdrawiam serdecznie i dziękuje za odwiedziny:))