Mój ogródek stworzyłam na działce pracowniczej o pow.304 m2. Wokół mam sąsiadki siejące marchew i pietruszkę i wynikają stąd różne ograniczenia w nasadzeniach na moim skrawku ziemi.
Leciwa sąsiadka z jednej strony blokuje mi nasadzenia różnych iglaków powołując się na regulamin, natomiast chętnie wypoczywa na mojej działeczce
Działka to moje miejsce na ziemi. Mam ją od ponad 30 lat, zawsze było na niej mnóstwo kwiatów, ale dopiero od 4 lat jest typowo rekreacyjna.
Witaj Daszum na Forum!
Ależ zadbana Twoja działka! Wspaniały, piękny, dojrzały ogród!
Skromnie piszesz - "teraz KILKA lilii", toż to cały liliowy ogród botaniczny!
To cudownie, że założyłaś wątek - tylko podziwiać.Oczko wygląda na zamieszkałe? Ogrodniczka z ponad 30-letnim doświadczeniem ogrodniczym! Gratuluję! Na pewno wiele się od Ciebie nauczę!
Na razie podziwiam feerię barw i kształtów!
Agape dziękuję za komplementy.
W oczku nikt nie mieszka. Był czas złotych rybek, ale ponieważ nie mam filtra trudno było latem nie dopuścić do rozrostu glonów.
W kwiatach jest pstrokacizna, widać to na zdjęciach. Powoli grupuję je w jakieś kolorowe plamy.
Jestem pod wrażeniem, jak wiele pięknych kompozycji z przepięknych roślin można zrobić na takim działkowym kawałku ziemi. Widoki niesamowicie urokliwe. Czy jeden z tych przepięknych krzewów to kolkwicja? A jak Ci rośnie klon Leopoldii, czy jest bardzo duży?
na forum
Supcio fotorelacja no i działeczka
Iglaki,lilie,róże są bardzo fajne już nie moge sie doczekać wiosny u mnie już coraz cieplej.
Zapomniałym o oczku i tej wspaniałej lili wodnej musze sobie kupić podobną.\
Pozdrawiam ciepło w ten słoneczny dzień i zapraszam do mnie.