Początki działki Minika

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
minik
200p
200p
Od: 4 gru 2009, o 22:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Początki działki Minika

Post »

Dzień dobry pozwoliłem sobie założyć własny wątek ogrodowy .Posiadam działkę która jest jeszcze niezagospodarowana i czeka mnie wiele pracy przy niej .Myślę że na tym forum znajdę jakieś pomysły jak ją zagospodarować . Na działce też są uprawiane warzywa a ja i tak bardzo chcę mieć jeszcze kwiaty . Posadziłem już lilie,tulipany,narcyza, mieczyki choć sadzi się je wiosnę wsadziłem teraz . Na wiosnę planuje też posiać kwiaty jednoroczne : aksamitki ,cynie , astry .Ale najbardziej podobają mi się dalie są piękne . Niestety nie mogę wstawić zdjęć działki ponieważ już na nią nie jeżdżę kiedyś byłem i się strasznie przeziębiłem i teraz uważam na siebie myślę że będę tu miło spędzał czas i znajdę wiele fajnych pomysłów jak zagospodarować moją działkę.
pozdrawiam ciepło Minik (Dominik)

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Re: Początki działki Minika

Post »

Witaj Dominiku bardzo serdecznie. Pora , kiedy tu trafiłeś, przed rozpoczęciem prac w ogrodzie jest chyba najlepsza. Przez zimę zdobędziesz duuuuuuuuużo informacji. Zrobisz listę zakupową na wiosnę (ha,ha). Naładujesz akumulatory pozytywnie, że wiosną będziesz mógł ta zgromadzoną energię spożytkować na pracę na działce.
Piszesz, że posadziłeś mieczyki.. Powinieneś je wykopać. Raczej nie przetrwają zimy w gruncie. Mieczyki sadzi sie wiosną a jesienią wykopuje. Narcyzy i tulipany sadzi się przeważnie jesienią aby mogły wczesną wiosna juz cieszyć oczy swym pięknem. Lilie co prawda kwitną latem, ale jesienne sadzenie przyspieszy kwitnienie.

Cieszę się, ze do nas dołączyłeś :wit
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Domiku!

Będę z niecierpliwością czekać na zdjęcia Twojego ogrodu.

Miłego dnia.
minik
200p
200p

Post »

Aleksandro dziękuje za miłe przywitanie i odwiedziny jeśli chodzi o mieczyki to ja już je wsadziłem choć sadzi się wiosną ale myślę że przezimują . Kiedyś moja znajoma miała mieczyki i wykopywała je jesienią rozdzielała małe cebulki przybyszowe i sadziła powrotem i kwitły jej bardzo ładnie :) pozdrawiam .
minik
200p
200p

Post »

Witaj Goryczko może w przyszył tygodniu wybiorę się na działkę jak będzie w miarę ładna pogoda to zrobię zdjęcia pozdrawiam .
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Witaj, Dominiku, na forum :D Napisz coś więcej na temat swojej działki.
Wydaje mi się, że mieczyki raczej nie przeżyją... nie słyszałam jeszcze, żeby ktoś zostawiał je w gruncie na zimę.
Życzę powodzenia :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
minik
200p
200p

Post »

Witaj Moniko wszystko okaże się wiosnę czy mieczyki wyjdą czy nie nie była to zbyt duża ilość około 10 . Coś więcej o mojej działce hm jest to około 20 arów kawałek jest przeznaczony pod uprawę warzyw mam na niej garaż kiedyś był też staw i przylatywały kaczki ale niestety został zasypany . na działce mam też parę sosen i modrzewi ale około 6 arów jest nie uprawiane jest tam taka mała łąka .no nie wiem co jeszcze napisać jak zrobię zdjęcie to każde opisze pozdrawiam .
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Witaj Dominiku w gronie zielono zakręconych :wit
Do wiosny już niedaleko, a tu u nas, jak sam widzisz, sezon trwa niemal bez przerwy :lol:
Niektórzy :wink: mieli dziś w planach sadzenie róż ;:224
minik
200p
200p

Post »

witam Gorzato dzięki za odwiedziny . Na forum jest jeszcze bardzo kolorowo , ja na wiosnę planuje posadzić różę pozdrawiam .
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Witaj Dominiku :D
Nie przejmuj się mieczykami, kiedyś też tak zrobiłam.
Zazdroszczę Tobie powierzchni działki :D
Zrób koniecznie fotki, potem będzie można porównywać i lepiej śledzić postępy.
Pozdrawiam. Pell. :D :D
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
minik
200p
200p

Post »

Witaj Pelagio miło że do mnie wpadłaś zdjęcia spróbuje zrobić w następnym tygodniu jak będzie ładna pogoda i nie za zimno pozdrawiam.
kajpej
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lis 2009, o 14:56

Post »

Witaj Dominiku
opowiedz coś więcej o działce, jaka jest jej długość i szerokość ,jakiej klasy ziemia ,czy masz ładny widok ,np. na las, wodę ,pola
pozdrawiam Elżbieta
zdjęcia mojego ogrodu
http://picasaweb.google.pl/ycslahcimte/ ... f_cx_WFgAE#
minik
200p
200p

Post »

Witaj Kajpel miło jest cię gościć u siebie :) jaka jest duża, jaka szeroka tego to nie wiem bo nie mierzyłem jest dość szeroka a czy mam jakieś widoczki tak mam w około rosną lasy i ja też mam swój lasek nie jest taki duży ale jest znajduję się troszkę dalej od działki .
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

WITAJ DOMINIKU . :wit
Chyba jesteś bardzo młodym ogrodnikiem ,tym bardziej się cieszę ,że do nas dołączyłeś .Napisz ,czy sam się zajmujesz działeczką ,czy masz pomocników . :?: No i czekam z niecierpliwością na foteczki . :P
minik
200p
200p

Post »

Witam cię Jolanto miło jest cię u mnie gościć działką zajmuję się wraz z rodzicami oni bardziej zajmują się warzywami i wycinaniem drzewek z lasu które rosną za gęsto . pozdrawiam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”