Mój ogród na wsi
Mój ogród na wsi
Witam wszystkich bardzo serdecznie Jestem na forum dość długo , ale nie pokazałam jeszcze nigdy swoich kwiatków, a to dlatego , że nie miałam aparatu. Co prawda są to zdjecia robione aparatem z telefonu , ale to tak na początek.Teraz już córka obdarowała mnie normalnym aparatem więc w nastepnym sezonie będa normalne zdjęcia. Na początek moje dalie w ogrodzie na wsi

Re: Mój ogród na wsi
O jak miło, że zajrzałeś do mego ogrodu. To tylko nieudolna próba wstawienia zdjęć. Ale postaram się wstawić w najbliższym czasie.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj, Aniu, na forum
Z przyjemnością obejrzę zdjęcia 

-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Aniu, powoli nauczysz się wszystkiego, tak ,życzliwych ludzi jak na tym forum nie znajdziesz nigdzie.
Napisz coś więcej o swoim ogrodzie.

Napisz coś więcej o swoim ogrodzie.

- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Właśnie zobaczyłam nowy watek ogrodowy i bardzo się zdziwiłam że to twój....
Widocznie zapamiętałam cię z wpisów na innych wątkach
Aniu - zdjęcia są pomocne ale niekonieczne.
Sama czasem posiłkuję się opisem z braku zdjęć
Widocznie zapamiętałam cię z wpisów na innych wątkach

Aniu - zdjęcia są pomocne ale niekonieczne.
Sama czasem posiłkuję się opisem z braku zdjęć

- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
WITAJ
Jeśli nie masz fotek ,to napisz coś więcej,o ogrodzie ,powierzchni ,nasadzeniach ,planach itp .

Jeśli nie masz fotek ,to napisz coś więcej,o ogrodzie ,powierzchni ,nasadzeniach ,planach itp .

Miło mi bardzo wszystkich powitać.Na pewno dodam swoje zdjęcia tylko się uporam z wstawianiem zdjęć .Opisy słowne to nie to samo co obrazki roślin.Siedzę już pół godziny ze zdjęciami i nic mi kurde nie wychodzi, ale nie odpuszczam , będę siedziała aż do skutku.
Ogrodów to ja mam jak w Moskwie rakiet ,bo na wsi 20 arów i w mieście 5 arów .Na wsi kupiliśmy z mężem dom i remontujemy , a ogród dopiero w powijakach, ale uparcie sadzę co się da .Sadzę tylko na jednej części ogrodu, bo druga część to drewno z rozbiórki,gruz ,cegły i korzenie krzaków (dzikie śliwki )do wykarczowania.Jedna część ogrodu wykarczowana , zajęło mnie to rok gdyż robiłam to ręcznie-siekiera, szpadel i młot.Już nawet trawa posiana i rosną krzewy rozmnożone z patyczków.No i jak na wieś przystało rośnie mnóstwo piwonii , malw, jaśminu i innych kwiatków. Nie zapominam też o warzywkach .Ogród w " mieście "bo jakież to miasto 28 tys mieszkańców to działeczka w POD , którą uprawiam chyba z 20 lat.
Aniu podziwiam Twoją kolekcję dalii. Lubię te kwiatki i chociaż mam tylko 4 odmiany, to największym wyzwaniem jest ich przechowywanie w zimie, bo nie mam swojej piwnicy.
Przechowywanie to dla mnie też problem, w tamtym roku zostawiłam na wsi i zmarzło mi 5 dużych worków bulw.Jak to wszystko zobaczyłam to omal zawału nie dostałam, ale mąż chcąc mnie pocieszyć powiedział że nie ma problemu kupisz sobie nowe.Więc ja bez namysłu to zrobiłam i kupiłam kilka nowych. Sąsiadkom na działce się poskarżyłam , że mi zmarzły to dostałam jeszcze więcej niż miałam.Także w sumie wyszłam na tym dość dobrze.Mam tylko nadzieję , że w tym roku nic im się nie stanie, bo bym chyba "bucała "jak bóbr.Dalie które pokazałam to jeszcze nie wszystkie mam ich chyba jeszcze z piętnaście odmian oprócz tych pokazanych.