Paweł, dziękuję za ostrzeżenie. Zmartwiłam się i anulowałam zamówienie. Pojadę tam osobiście po te hortensje. A teraz moje małe iglaczki. Niektóre rosną już u mnie 7-8 lat.
Kilka dni temu dostałam 6 iglaczków pocztą. Cudeńka! Przyszły też funkie i eukaliptus górki. tymi jestem mniej zachwycona, bo kilka z nich ma plamki na liściach, a eukaliptus ma jakby mączniaka.
Mimo wszystko się cieszę. Wkrótce fotki.
Paweł, ten świerczek to picea Dendrofarma Gold. Wygląda jak świerk biały. Wiosną jest piękny, bo przyrosty są złote. U mnie się tak nie wybarwiają, bo nie ma słońca cały dzień.
Dzisiaj miałam dzień szkółkowy. Odpoczywałam jeżdżąc po sklepach ogrodniczych. Odwiedziłam też szkółkę. W efekcie nabyłam 2 iglaki i ostrokrzew, który tak na mnie działa, że mogę się na niego gapić i gapić, tak jest piękny!
Witaj piękny masz ogród i tyle w nim moich ukochanych kulek ;)
Miłośniczka kotów - to widać z każdym zdjęciem i ilością czworołapnych przyjaciół Ja też je uwielbiam, mam ich szczęśliwą siódemkę ;)
Czytałam w wątku Pawła, że odkryłaś fajną szkółkę z mnóstwem zielonych kulkowych cudeniek - mogłabym prosić o namiar na pw?
Będę bywała tu częściej - i fotek więcej poproszę ;)
Piękne nabytki w zasadzie mogłabym "chcieć" je wszystkie
Niebiesko-zielone cudo niesamowite Ilex Conversa Gold Mekii
Pinus pungens ...hmmm nigdy nie słyszałam....
Witaj dangar1 ,zauroczył mnie Twój ogród,prześliczna kolekcja piwoni i iglaków miniaturowych na palikach.Mieszkasz w cudnym miejscu,widok z okna zapiera dech.Jesteś prawdziwą szczęściarą mogąc przebywać na co dzień w parku krajobrazowym. Będę zaglądać do Twojego ogrodu z wielką przyjemnością. Kociambry też super. Pozdrawiam Sylwana
Interesujące zakupy...
Pokażesz całe rabaty jak je już posadzisz?
Powiedz proszę czy te ogrodzenia z siatki to mają za zadanie chronić rabaty przed kociakami?
To raczej niemożliwe