To ostatnie zdjęcie to czosnek ozimy. Za ciepło to nie mam ale chyba w tym roku z sadzeniem dymki dam sobie spokój. Na parapecie rośnie sobie cebulka na szczypior a druga na balkonie. Mam 2 palety cebuli a dziś wysiałem szalotkę.
Z 4-tygodniową cebulą chyba należy sobie odpuścić i ewentualnie wysiać nową ale świeżą (widocznie nasiona były za stare albo nie poradziły sobie z przebiciem z ziemi).
wow , pełen profesjonalizm w wysiewie. a na perlit to i ja się chyba skuszę, bo dobrze to wszystko wygląda. Będę podglądać często , bo mam w sumie to samo powysiewane, ale wszystko takie malutkie. Fajnie zobaczyć jaki będzie następny etap.
Cyklameny były sadzone w postaci bulw. Nie pamiętam dokładnie ale chyba 3 bulwy w koszyczku. Co do irysków to z 200 cebul się zmarnowało, bo już nie miałem ani miejsca ani ochoty na ich sadzenie.
Przemku, ale masz fajny ogródek, strasznie mi się podoba... : )
fajnie by było kiedyś się spotkać, i zrobić grilla, bo czemu nie ; )
A żona się nie denerwuję tego że masz tyle??? Przecież Ci już miejsca nie starcza, pewnie dużo poświęcasz czasu i zaglądasz do tego pokoju co masz tam wszystko posiane w pokoju (np. rzechuła czy szczypiorek z cebulką) no ale niedługo święta, więc na pewno coś przyrządzisz fajnego
Pozdrawiam Przemku
Hallo, dostałam dziś nasiona - dałam Hani i zgodnie w umową Ty wysiewasz
Odmiany Kong to są z bardzo dużymi liśćmi i wysokie, Wizard - niewysokie, krzaczaste i drobnolistne. Dwie odmiany miały nasiona otoczkowane. Miły sprzedawca dodał jeszcze dwie odmianki w gratisie
Działaj więc i niech wschody będą udane ;)
No tak, rabaty piękne (krokusy! krokusy!) ale czy aby nie idziesz na łatwiznę?
Same zdjęcia: macie i patrzcie Oczekiwalibyśmy choćby maleńkiego komentarza, uwag, zachwytów...
A ja tam już swój czosnek posadziłam na grządki, niech sobie dalej radzi.
Co słychać w szkółce Zygmunta? Otwarta dla śmiertelników, już?