Ogród Zenka cz.4
- ZENOBIUSZ
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Zenka cz.4
Witajcie w Nowym Roku Tajko,Basiu, i Aniu niestety ogród pozbawiony stałego nadzoru a zwłaszcza w okresie zimy jest miejscem penetracji okolicznych złodziei po których wszystkiego można się spodziewać . Stosowanie różnego rodzaju metod nie przynosi żadnych korzyści, jedynie pomogłoby może...........
Pozdrawiam Zenek
Zenku nie wiem co miałeś na myśli w miejsce tych kropeczek ( i chyba nie chcę wiedzieć)
ale ja czasami mam ochotę strzelać (tylko kurczę nie mam z czego). U mnie ogródek przy domu- zresztą nie tylko on jest na celowniku. Ginie wszystko- drzewka, kury, narzędzia, warzywa,... Ale jak gwizdnęli pranie ze sznurka to ręce mi już opadły
notabene ciuch robocze mojego męża Najbardziej chyba mnie ruszyło jak ktoś powyrywał dwukrotnie kilkadziesiąt sosen. Nie wziął- nie były mu potrzebne- po prostu przeszkadzało, że rosną u nas. Sk... wyrwał, połamał i zostawił.
Co do świerka to z całego serduszka życzę ci, żeby udało się wyprowadzić zastępczy przewodnik

Co do świerka to z całego serduszka życzę ci, żeby udało się wyprowadzić zastępczy przewodnik

- ZENOBIUSZ
Witaj Aniu widzę że ilość strat w Twoim ogrodzie jest znacznie większa niż u mnie, a amatorzy cudzych rzeczy mają bardziej urozmajcone potrzeby. Serdecznie współczuję Ci takiego sąsiedztwa przy którym trzeba mieć oczy dookoła głowy przez dzień i noc.
Pozdrawiam Zenek
Zenku jak poczytałam na tym forum "sąsiedzki" wątek to obiecałam sobie, że już nigdy nie będę narzekać na moich.
Wszędzie trafi się jakiś 'życzliwy"- niestety. 

- drozd
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Kłaniam się Zenku.
Przykry widok ściętego świerka. Musiał nieść daleko, bo wysoko ściął.Może i lepiej,że wysoko szybciej zregeneruje wierzchołek i po 2 latach nie będzie znaku.
Taki to urok działek oddalonych od właściciela. Mam od kilku lat spokój z wycinką choć byłoby kilkanaście nadających się na choinki. Złodziej zawsze ma więcej czasu od nas więc zawsze jest górą.
Przykry widok ściętego świerka. Musiał nieść daleko, bo wysoko ściął.Może i lepiej,że wysoko szybciej zregeneruje wierzchołek i po 2 latach nie będzie znaku.
Taki to urok działek oddalonych od właściciela. Mam od kilku lat spokój z wycinką choć byłoby kilkanaście nadających się na choinki. Złodziej zawsze ma więcej czasu od nas więc zawsze jest górą.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
-
- Od: 22 mar 2007, o 19:33
Witaj Zenobiuszu, miło mi przywitać też Janusza bo nie mogę tego zrobić w Jego wątku
Tyle się czeka na takie drzewko, a tu przychodzi....i wycina. U mnie kilkanaście lat temu wycięli kilka świerków, potem wypuściły po dwa czubki i sobie rosną. A wiesz, , miałam Cię pytać przed świętami czy nie miewasz nieproszonych gości, kiedyś dawno temu pisałeś o tym problemie. Dobrze,że tego nie zrobiłam bo robiłabym sobie wyrzuty że wykrakałam

- Isia
- Od: 27 maja 2007, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Zenku w Nowym Roku
bardzo przykro mi że Twój ogród dopadli kretyni na pewno Mikołaj nic im nie przyniósł i bardzzzzo się pokłuli. Twoje drzewko będzie teraz rosło w szerz a może trzeba wyznaczyć jakiś przewodnik... mhmm nie znam się bardzo przykre to co sie stało ... Jesteś światnym ogrodnikiem na pewno coś wymyślisz. Pozdrawiam bardzo serdecznie

- ZENOBIUSZ
Witajcie po dłuższej przerwie Januszu Urszulo i Isiu
Dzialkę mam już od kilkunastu lat i wiem że pozostawienie jej bez dłuższego nadzoru sprzyja wizytom nieproszonych gości którzy starają się z niej coś wynieść i właśnie tak było u mnie ostatnio .
Najbardziej cieszy mnie fakt że do wiosny jest już coraz bliżej, i będzie można rozpocząc przygotowanie działki do sezonu oraz rozpocząc realizację nowych planów
.
Dzialkę mam już od kilkunastu lat i wiem że pozostawienie jej bez dłuższego nadzoru sprzyja wizytom nieproszonych gości którzy starają się z niej coś wynieść i właśnie tak było u mnie ostatnio .
Najbardziej cieszy mnie fakt że do wiosny jest już coraz bliżej, i będzie można rozpocząc przygotowanie działki do sezonu oraz rozpocząc realizację nowych planów

Pozdrawiam Zenek
- darob66
- Od: 25 sie 2007, o 22:11
- Kontakt:
Zenku,widok imponujący...co prawda zima dopiero zawitała,ale ja już chciałabym wiosny.Piękna rodzinka hiacyntów
Pozdrawiam Marzena

Pozdrawiam Marzena
Zenku
Oj tęskno do takich widoczków, tęskno.
Ale jak styczeń na ukończeniu to już z górki. Ja też na etapie dopracowywania planów na ten rok. Miejmy nadzieję, że wiosna się pośpieszy 

- drozd
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Miło popatrzeć na taką kępę hiacyntów
. Na razie to można się rozkoszować podobnym widokiem tylko w doniczkach ........w marketach.

Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- ZENOBIUSZ
Marzenko ,Aniu Januszu opóżniona zima coraz mocniej przypomina nam o sobie, nocne temperatury zbliżają się do - 20* a synoptycy przestrzegają o jeszcze większych spadkach. W związku z tym oglądanie pierwszych zwiastunów wiosny znacznie się chyba oddali , pozostanie nam chyba jak pisze Janusz podziwiać je w Centrach Ogrodniczych i supermarketach.
Pozdrawiam Zenek
- sosna1
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
O jak ładnie, wiosennie
Żeby ta wiosna już szybko przyszła i z nami została 

- ZENOBIUSZ
Witaj
Zosiu na wiosne dni musimy jeszcze poczekać jak na razie to zima ostro zaczyna wkraczać w nasze regiony , dzisiejszej nocy termometry wskazywały
-17 stopni. Martwi mnie jedynie to że warstwa śniegu na działce nie jest zbyt gruba a tak niskie temperatury mogą uszkodzić delikatniejsze rośliny.

-17 stopni. Martwi mnie jedynie to że warstwa śniegu na działce nie jest zbyt gruba a tak niskie temperatury mogą uszkodzić delikatniejsze rośliny.
Pozdrawiam Zenek
Witaj Zenku
Piękne nam pokazałeś krokusy,jakoś jeszcze nie dorobiłam się żadnych, będę musiała chyba to nadrobić.Na starej działce ładnych kilkanaście lat temu miałam kilka ale w następnym roku nie były już takie dorodne jak w pierwszym.