Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 4

Post »

No Ci zmęczeni :wink: najbardziej się zawsze napracują oczywiście na polowaniu .Dla Eden Rose to chyba najlepszy rok, bo gdzie nie spojrzę ona pięknie kwitnie.
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Andrzejku dziękuję za pochwały :D w tym roku za wiele różności nie ma, zima solidnie je przerzedziła ale zawsze coś kwitnie przeważnie to są nowe nabytki. Róża, o którą pytasz to Eden Rose jedyna jaka przezimowała, lubię ją bo ma duże, piękne dwubarwne kwiaty. Tojady nie są specjalnie dokarmiane, wiosną podsypuję wszystkie rośliny azofoską i to im wystarcza.

Jadziu kotek Filipek nawet nie wie jak się poluje, to jest nasz ulubieniec, ma 13 lat i smakołyków pod dostatkiem. Róża Eden ładnie się odnowiła, po zimie wypuściła dwie dorodne łodygi tylko, że jedną wiatr złamał druga ocalała i zaczyna kwitnąć, szkoda tylko, że nie pachnie.

Dzisiejsze różności

Róża Chicago Peace

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczny Eden ja też się na niego skusiłam jak duży jest u ciebie? Irenko ależ pięknie jak zwykle ;:138
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Irenko...wszystko tak ładnie ci kwitnie, jednak ja najbardziej podziwiam róże. Są śliczne a u mnie w tym roku ich brak. :wink: Co do kotka...właśnie kilka dni temu przywędrował do mnie malutki. Nawet się ucieszyłam. Tylko on jakiś zestresowany ;:oj . Jest u mnie od kilu dni a jeszcze go nie pogłaskałam bo się nie da. :roll:
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Irenko, piękne floksy :!: Czy ten mlecznoróżowy ma ciemne, bordowe liście? Posadziłem go w tym roku i teraz szukam nazwy. Ten obok to chyba 'Orange Perfection'?
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Irenko,mam tylko pochwały dla Ciebie. ;:138 Bardzo lubię tojady, ale moje wyszły na wiosnę, a potem przemarzły. ;:145
Również "zazdraszczam" goryczki. Może u mnie będzie taka, czy podobna. Ma pączek.Czekam niecierpliwie.
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Irenko zachwycające, wielkie kępy floksów ;:oj Moje niestety już przekwitają, z daleka wyglądają jeszcze ładnie z bliska już widać mnóstwo przekwitniętych kwiatuszków.
Chicago Peace zjawiskowa...sama klasyka i kolorek bajeczny :D
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam miłych gości i dziękuję za odwiedziny :D , dzisiaj ledwie zdążyliśmy uciec z działki, grzmiało i lało, wczoraj też tak było tylko, że burza była w nocy, tak więc gdy tylko coś zakwitnie to przeważnie jest zniszczone, szkoda, że tak się dzieje nawet nie można się nacieszyć tym co pozostało po zimie. :(

Gosiu Eden to piękna róża, mam ją drugi rok, jedyna jaka przezimowała, jest średniej wielkości i chciałabym żeby większa nie urosła bo nie ma tyle miejsca. Dziękuję za pochwały. ;:196

Zeniu dziękuję ;:196 z kwitnieniem to różnie bywa, przeważnie deszcze wiele niszczą, róże, które kwitną to tegoroczne zakupy oprócz jednej, kupowałam bez nazwy ale trafiły się nawet ładne. Wspominasz o kotku, że jest jest dzikusek, on stopniowo się owoi a jeszcze gdy dostanie pełną miseczkę to zostanie na stałe. :D

Jacku dziękuję :D floks różowy nie ma ciemnych liści, ma jasnozielone i ma duże wiechy kwiatostanów natomiast czerwony ma ciemne o odcieniu jasnego brązu, nazwę jaką podałeś całkowicie pasuje do niego.

To są moje floksy, jest jeszcze biały ale nie zrobiłam fotki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Adrianko miła jesteś, dziękuję ;:196 , moje tojady w tym roku nie są takie takie wysokie jak w poprzednich latach ale kwiatów mają dość dużo. Co do goryczki to jest to dość duża kępa tylko wydaje mi się, że ma mniej kwiatów, twoja również rozrośnie się i będzie tak pięknie wyglądała jak w awatarku. :D

Agusiu dziękuję za pochwały ;:196 moje floksy po dzisiejszej ulewie na pewno ?przekwitły?. Róża rzeczywiście jest piękna, ma olbrzymi kwiat i delikatnie pachnie.

Rozkwitają następne lilie i inne kwiaty.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Irenko każda wizyta u Ciebie to same zachwyty ;:138 Floksy naprawdę przepiękne, ten pierwszy taki niespotykany, delikatny pastelowy róż...i kwiatuszki mają taki oryginalny jakby karbowany kształt....cudo. Przepiękny jest też ten czerwony.....ależ kolor ;:oj Czerwonego floksa chyba jeszcze nie widziałam, przeważnie przeróżne odcienie różu, fiolety, białe....
Lilie wspaniałości, u mnie już większośc ogłowiona, już tylko kilka kwitnie....
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Piękne kępy różnokolorowych floksów,a te z oczkami są najładniejsze .Zauważyłam ,że jak przekwitną floksy w ich miejsce pojawią sie chryzantemy .Pięknie skomponowane chyba też tak zrobię , czy mam aż tyle miejsca :?: ;:224
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03

Post »

U Ciebie Irenko jak zawsze wszystkie przemyślane nasadzenia.Podziwiam ład jaki panuje w Twoim ogrodzie.Piękne kępy floksów i najważniejsze zdrowe-moje co roku łapie mączniak a przecież daję im oprysk-chyba takie chorowite.
Irena37 pisze:większość lilii kupowałam w różnych kolorach a okazuje się, że są przeważnie różowe.
Ja też kupowałam różne kolory a wyszły wszystkie żółte :;230
First Lady cudna-uwielbiam tą różę,trochę jakby podobna do Edenki ale wg mnie piękniejsza.Fascynuję mnie w niej to,że nie do końca się otwiera i długo trzyma kwiat.Feler-nie lubi deszczu,a i nie dziwota.Tak bardzo ma wypełniony kwiat,że jak namoknie to nie może utrzymać ciężaru.
Miłego dnia
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agusiu za tyle miłych i ciepłych słów serdecznie dziękuję ;:196 , floksy u nas są popularnymi kwiatami i kwitną prawie w każdym ogrodzie a jest ich wiele odmian, ja mam tylko kilka bo to rosną wielkie krzaczory a u mnie miejsca jest mało. Czerwony floks ma ładny intensywny kolor podobny do róży I. Bergman. Co do lilii, nie są takie dorodne jak w poprzednich latach i też z kwitnieniem zbliżają się do końca.

Jadziu mam tylko kilka kępek floksów, lubię je bo ładnie kwitną i jeszcze ładniej pachną, chryzantemek w tym roku nie będę miała bo wszystkie wymarzły ale rzeczywiście masz rację one zwykle kwitły po floksach.

Haniu za pochwały i miłe słowa dziękuję ;:196 floksy wczesną wiosną opryskuję gdy tylko pokażą się pierwsze listki i zwykle to pomaga ale nie zawsze. Różę, którą wymieniasz jak First Lady ja kupiłam jako Eden Rose, rzeczywiście obie są bardzo podobne. Chyba żadne róże nie lubią deszczu a szczególnie te, które mają wiele płatków, kiedyś policzyłam i było ich ponad setka w jednym kwiatku.

Ostatnio u nas często zdarzają się burze, oto dzisiejsze popołudnie w mieście.

Obrazek

Obrazek

Uchwycone przed deszczem

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Odwiedziłam Twoją werbenkę - taka sama. :;230 . Ta goryczka w awatarku to inna(bezłodygowa), słabo,ale kwitnie
na wiosnę. Kilka innych straciłam. Lada dzień zakwitnie taka, jak Twoja. One nie odwzajemniają moich uczuć. ;:145
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Irenko, kolejne zdjęcia floksów - nic dodać ;:180 Piękne wypełnienie kiści u różowego, a pomarańczoworóżowy - cudna kępa :!: Bardzo lubię też białego (być może odmiana 'Fujiyama'), bo najdłużej kwitnie (zaczyna w czerwcu i ostatnio kwitł do mrozów).
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Adrianko gdy sadziłam tę werbenę to nie wiedziałam, że to taki wielki krzaczor (kępa) urośnie, czy ona u ciebie już zimowała? Kupiłam dwie goryczki jedna w krótkim czasie padła a druga rozrosła się i jest dość duża. Czy więcej masz tych nieodwzajemnionych uczuć, bo ja jakoś w to nie wierzę. :;230

Moje hobby witaj nowy gościu :wit, miło mi, że ci się podoba w moim ogrodzie, dziękuję za pochwały :D. Jeżeli masz założony wątek dobrze byłoby gdybyś w podpisie wkleił/a link do niego oraz podał/a imię, łatwiej byłoby się porozumiewać.

Jacku dziękuję :D, floksy w moim ogródku dobrze się rozrastają i tworzą duże kępy, kwitną dość długo a żeby jeszcze przedłużyć kwitnienie do jesieni, ścinam przekwitnięte kiście i na łodygach pojawiają się nowe odrosty z pąkami, które kwitną do mrozów.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”