Ogród Majka411 ? ?róże w ogrodzie? 2013
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Majka411 ? ?róże w ogrodzie? 2013
Zmieścimy się, a że mięciutkie jesteśmy, to będzie nam wygodnie 

- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Majeczko, Ty wiesz najlepiej jak Twoje róże ujęły mnie za serducho już nie pamiętam, kiedy zajrzałam tu po raz pierwszy, ale było to jakiś czas temu i od tego momentu przepadłam, wydaje mi się, że mamy podobny gust i dlatego chyba jeszcze nie spotkałam u Ciebie róży, która by mi się nie podobała, bo takowe też istnieją
. Normalnie nie mogłam uwierzyć, że pozbyłaś się Pashminki
, czytałam kilka razy czy, aby na pewno dobrze zrozumiałam. Mam u siebie kilka "przypadkowych", które nie bardzo mi się podobają, ale wciąż mi ich żal, ale jakby co to zawsze mogę wymienić, ale Pashminki nie oddam, no chyba, że nie da rady. Oglądałam ostatnio w szkółce Rosomane Janon, czy ja coś przeoczyłam, masz ją, a ja nie widziałam, czy tym razem źle doczytałam 

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Majka, Giardina jest cudna?..na pewno cudnie zakwitnie Ci w tym roku bo już sporo urosła, a skutecznie ją opatuliłaś
Moja jeszcze młodziutka, ale i tak ją uwielbiam

Moja jeszcze młodziutka, ale i tak ją uwielbiam

- justi177
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Dobry wieczór
Wpadłam pooglądać giardinkę i inne
Na razie moje różane ubranka zdają egzamin
..... a takie były wichury przy tych mrozach, że cieszę sie, jak dziecko, że różyce opatuliłam 

Wpadłam pooglądać giardinkę i inne

Na razie moje różane ubranka zdają egzamin

Pozdrawiam
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Cześć
wiecie, że z rana jest ? 10C ?? całkiem sporo tych minusików?
Asiu-daffodil mam dwie Giardine rosną obok siebie. Zakochałam się w niej u Ani An-ka.
W moich warunkach ta róża bez okrycia wymarza. Spróbowałam zabezpieczyć jej gałązki i zobaczymy, co będzie na wiosną. Chyba na pnącą różę również nie liczę.
Ewciu-majowa wczoraj wiatr już osłabł i nawet słonko sie pokazało, ale w nocy aż -10 C?.
Ula-usa1276 zamówiłaś Amber Queen będziesz zadowolona z tego pięknego słoneczka.
Majeczko-edulkotku do wiosny bliżej?.
ale u mnie jest jeszcze zima pełna gębą?
Elwi-Ejka jak tam z niej pnąca ?.
Pytasz co robię ? tnę ją jak rabatówkę? a później narzekam, że słabo kwitnie? Ania-An-ka poradziła mi nie ciąć pędów. Tak zrobiłam zobaczymy czy będzie więcej kwiatów.
Aniu-Annes
? dziękuję Ciekawa jestem co powiesz o swojej różyczce?
czy to
jest Aleksandra Princesse. Chyba już kiedyś o tym wspominałyśmy.
Moniczko-Rozetka?. pierwszy raz zrobiłam jej palteczko. Wcześniej cięłam do wysokości kopczyka.
Aniu-sweety hahaha?.ha widzę cię i zapraszam do cienia?
Wiesz jak tam pachnie pośród tych kwiatów sama przykucam i podziwiam je od dołu.
Natalko ? Fraszka ?
dziękuję
Celinko, ??. wykonalne?..
ćwicz silną wolę.
Polować warto, to jest bardzo fajna sprawa ganiać po stronach internetowych w poszukiwaniu tej jedynej ?..
.
Mufeczko wiosną poćwiczymy, to i efekty zobaczymy?..
Giardina w moim wydaniu to pikuś?. zawędruj do Ani-an-ka (wcześniejszy wątek) Tam chwyta i to bardzo.
Ilonko2715 Pashminka rośnie w drugim ogrodzie i to blisko?.
Nie pozbyłam się jej w taki sposób jak z to robię z paskudami?. (te idą na śmietnik) , a tylko przesadziłam.
Ja również, to zauważyłam, że podobają nam się te same róże. Nie mam Rosomane Janon, to Celinka jej szuka? Poczytałam o niej, mi się również podoba? może jeszcze będzie w F.
Kasiu-robaczku
?.. Giardine dwa sezony cięłam ją jak różę rabatową?? teraz na zimę dostała palteczko. Jak będzie miała zielone pędy, powinna kwitnąć tak ładnie jak u Ani.
Sama jestem ciekawa czy mi nie zmarznie.
Justynka ? justi
hej?. fajnie, że pomachałaś łapką?.
Nie przeszkadzam, ale kciuki mocno trzymam.
Moje ubranka również stoją w całości. Wiatry były jak wszędzie mocno wiejące.
Co jest, że u Krysi-Ignis, czy Mufeczki w ubiegłym roku ubranka po deszczu wiatr poszarpał. Co może być powodem nie wiem.
Umilacze dobra rzecz?.. kolejne panny, które zakwitły w pierwszych dniach lipca?
Spirit of Feedom

Cindellera

Pa..... miłego dnia ............ zabrakło mi uśmieszków

wiecie, że z rana jest ? 10C ?? całkiem sporo tych minusików?
Asiu-daffodil mam dwie Giardine rosną obok siebie. Zakochałam się w niej u Ani An-ka.

W moich warunkach ta róża bez okrycia wymarza. Spróbowałam zabezpieczyć jej gałązki i zobaczymy, co będzie na wiosną. Chyba na pnącą różę również nie liczę.
Ewciu-majowa wczoraj wiatr już osłabł i nawet słonko sie pokazało, ale w nocy aż -10 C?.

Ula-usa1276 zamówiłaś Amber Queen będziesz zadowolona z tego pięknego słoneczka.
Majeczko-edulkotku do wiosny bliżej?.

Elwi-Ejka jak tam z niej pnąca ?.

Aniu-Annes

jest Aleksandra Princesse. Chyba już kiedyś o tym wspominałyśmy.
Moniczko-Rozetka?. pierwszy raz zrobiłam jej palteczko. Wcześniej cięłam do wysokości kopczyka.

Aniu-sweety hahaha?.ha widzę cię i zapraszam do cienia?

Natalko ? Fraszka ?

Celinko, ??. wykonalne?..

Polować warto, to jest bardzo fajna sprawa ganiać po stronach internetowych w poszukiwaniu tej jedynej ?..

Mufeczko wiosną poćwiczymy, to i efekty zobaczymy?..

Giardina w moim wydaniu to pikuś?. zawędruj do Ani-an-ka (wcześniejszy wątek) Tam chwyta i to bardzo.
Ilonko2715 Pashminka rośnie w drugim ogrodzie i to blisko?.

Nie pozbyłam się jej w taki sposób jak z to robię z paskudami?. (te idą na śmietnik) , a tylko przesadziłam.
Ja również, to zauważyłam, że podobają nam się te same róże. Nie mam Rosomane Janon, to Celinka jej szuka? Poczytałam o niej, mi się również podoba? może jeszcze będzie w F.
Kasiu-robaczku

Sama jestem ciekawa czy mi nie zmarznie.
Justynka ? justi

Nie przeszkadzam, ale kciuki mocno trzymam.

Moje ubranka również stoją w całości. Wiatry były jak wszędzie mocno wiejące.
Co jest, że u Krysi-Ignis, czy Mufeczki w ubiegłym roku ubranka po deszczu wiatr poszarpał. Co może być powodem nie wiem.

Umilacze dobra rzecz?.. kolejne panny, które zakwitły w pierwszych dniach lipca?
Spirit of Feedom

Cindellera

Pa..... miłego dnia ............ zabrakło mi uśmieszków
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Majeczko
a czy przypadkiem nie masz zdjęcia osłoniętych kartonami Twoich róż ?
Może coś nie tak zrobiłam. Okrywy z tektury padły mi po obfitych deszczach, które poprzedziły opady śniegu.
Jeden taki mokry i wietrzny dzień wystarczył, by na różach rosnących od zachodniej strony zostały tylko strzępy po tekturze falistej. Na pozostałych, które rosną osłonięte od zachodu tektura trzyma się dobrze.

Może coś nie tak zrobiłam. Okrywy z tektury padły mi po obfitych deszczach, które poprzedziły opady śniegu.
Jeden taki mokry i wietrzny dzień wystarczył, by na różach rosnących od zachodniej strony zostały tylko strzępy po tekturze falistej. Na pozostałych, które rosną osłonięte od zachodu tektura trzyma się dobrze.

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie rano też -10, ale świeci słońce i temperatura wyraźnie rośnie. Świat wydaje się piękniejszy
Giardiny nie osłaniałam. W zeszłym roku kwitła tylko raz, potem wypuściła długie pędy. W tym roku jeszcze jej nie oglądałam, zrobię to dzisiaj (bo się nigdzie nie spieszę
). Nie uważam jej za pnącą 

Giardiny nie osłaniałam. W zeszłym roku kwitła tylko raz, potem wypuściła długie pędy. W tym roku jeszcze jej nie oglądałam, zrobię to dzisiaj (bo się nigdzie nie spieszę

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Lipcowe panny przepiękne
Wciąż zachwycam się tymi wszystkimi ażurowymi podporami wśród roślinności..... nie tylko wspaniale spełniają swoje zadanie ale i są niesamowitymi akcentami dekoracyjnymi. Ja potrzebuję kilka takich podpór pod clematisy i niestety nie potrafię znaleźć nic tak ładnego

Wciąż zachwycam się tymi wszystkimi ażurowymi podporami wśród roślinności..... nie tylko wspaniale spełniają swoje zadanie ale i są niesamowitymi akcentami dekoracyjnymi. Ja potrzebuję kilka takich podpór pod clematisy i niestety nie potrafię znaleźć nic tak ładnego

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
To u mnie zimniej, choć tak blisko. Było -13,5 stopnia. Brr...
Wczoraj w Casto widziałam tą tekturę falistą do osłaniania róż i chyba w przyszłym roku zastosuję. Na razie okrywałam agro i tylko pienna dostała pudło kartonowe nasadzone na metalową podporę. No i wrażliwce nowo posaadzone mają po pudełeczku. Śnieg przykrył i niemal nie widać.
Czego my nie wymyślimy żeby jakoś przetrzymywały róże w ogrodach

Wczoraj w Casto widziałam tą tekturę falistą do osłaniania róż i chyba w przyszłym roku zastosuję. Na razie okrywałam agro i tylko pienna dostała pudło kartonowe nasadzone na metalową podporę. No i wrażliwce nowo posaadzone mają po pudełeczku. Śnieg przykrył i niemal nie widać.
Czego my nie wymyślimy żeby jakoś przetrzymywały róże w ogrodach

-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Pozdrawiam słonecznie
i podziwiam róże 

- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
U mnie rano było -12.
Zrobiłam szybki przegląd ślicznotek. Większość ma zielone pędy, tylko na jednej rabacie, z dużym przewiewem, są brązowe.......pewnie w tym miejscu trzeba będzie ciąć do kopca.
Kupiłam chabry
Zrobiłam szybki przegląd ślicznotek. Większość ma zielone pędy, tylko na jednej rabacie, z dużym przewiewem, są brązowe.......pewnie w tym miejscu trzeba będzie ciąć do kopca.
Kupiłam chabry

Dzień dobry
U mnie jeden na minusie, ale świeci piękne słonko. W powietrzu zaczynam wyczuwać wiosnę.
Twoje umilacze też poprawiają nastrój, ale wzbudzają coraz większą tęsknotę za ciepełkiem.
Dzisiaj zachwycam się trzecią i ostatnią fotką
Miłego dnia

U mnie jeden na minusie, ale świeci piękne słonko. W powietrzu zaczynam wyczuwać wiosnę.
Twoje umilacze też poprawiają nastrój, ale wzbudzają coraz większą tęsknotę za ciepełkiem.
Dzisiaj zachwycam się trzecią i ostatnią fotką

Miłego dnia

Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
U mnie wiosna
słoneczko i cieplutko. Ostatnia fotka 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Obejrzałam sobie Giardinę z bliska. Zielona
Jeszcze się nie cieszę, ale pęd pod ścianą ma wciąż zielone liście. Tego się nie spodziewałam.

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Cześć
Krysiu-Ignis nie mam zdjęcia. Wieści co słychać w moim ogrodzie mam co tydzień od stałych bywalców.
Sama zaglądam tam sporadycznie i jak da się łatwo przejechać. Zastanawiałam się, co może być powodem, że zmoczona tektura falista się podarłam. Jeżeli robiłaś tak jak ja pisałam u Ciebie, to tylko może być jeden powód, a mianowicie mokry karton musiał się podrzeć o coś ostrego.
Mogą to być kolce lub ostre patyczki róż. Przyjrzyj się, a może znajdziesz powód.
Justynka-justi pokazała swoje róże okryte tekturą , zerknij do niej tak właśnie wyglądają moje babuszki.
Ewciu-majowa czytałam że Giardina ma zielone pędy, tylko czy po odmrożeniu dalej będą zielone?
Może je okryj przed słonkiem, które coraz mocniej będzie grzać. Ta róża najlepiej kwitnie na starych pędach poprowadzonych tak jak u róży pnącej. Jeżeli wszystko pójdzie dobrze, to zobaczę ją okwieconą. Ona dobrze powtarza kwitnienie.
Aga-Agness zimą wszystko co kolorowe cieszy?
wiosny mi się już chce?.
Podpory kupiłam w OBI, do powojników podpory może wybierzesz tu http://www.nagari.pl/galanteria-ogrodowa-c-47.html
mają dobre ceny i tanio dostawę.
Aprilku każdy sposób okrycia róż jest dobry, najważniejsze żeby był skuteczny?.. hahaha?
Mądre zdanie? co!.....
Masz jeszcze małe krzaczki. Z każdym rokiem będzie im przybywać patyczków do okrycia.
Wtedy będzie dylemat jak to okryć?
Dlatego większość moich róż, to te niższe??
Natalko ? Fraszka ? ja też pozdrawiam?.
Aniu ? nena na mojej działeczce jest jeszcze zimniej?.
tam jest zima całą gębą.
Kupiłaś chabry ?. nasionka czy sadzonki ?.
Aniu-Ann dzień wcale nie był dobry??
kurcze czasu mi brak na wszystko co miłe?..
Wcześniejszej wiosenki zazdroszczę bardzo?.
Ja mogę się jeszcze spodziewać nawrotu mrozów.
Asiu-jonatanka słonki sprawia, że zaraz humor nam się poprawia?.
Też chcę wiosny? 
Umilacze na dziś dla tych, którzy na wiosenkę muszą jeszcze poczekać.
George Sand - pierwsze kwiaty... sadzonka ledwo ruszyła

Z lewej strony pierwsze kwiaty Jalitah, a po prawej A Shropshire Lad

Cindellera, a na dole kwiat Aphrodite

Schowana w cieniu Mammma Mia, na jesieni przesadziłam bliżej słonka

Teraz to, co tygryski lubią najbardziej ... czyli modelka Pashminka

Krysiu-Ignis nie mam zdjęcia. Wieści co słychać w moim ogrodzie mam co tydzień od stałych bywalców.
Sama zaglądam tam sporadycznie i jak da się łatwo przejechać. Zastanawiałam się, co może być powodem, że zmoczona tektura falista się podarłam. Jeżeli robiłaś tak jak ja pisałam u Ciebie, to tylko może być jeden powód, a mianowicie mokry karton musiał się podrzeć o coś ostrego.
Mogą to być kolce lub ostre patyczki róż. Przyjrzyj się, a może znajdziesz powód.
Justynka-justi pokazała swoje róże okryte tekturą , zerknij do niej tak właśnie wyglądają moje babuszki.

Ewciu-majowa czytałam że Giardina ma zielone pędy, tylko czy po odmrożeniu dalej będą zielone?

Może je okryj przed słonkiem, które coraz mocniej będzie grzać. Ta róża najlepiej kwitnie na starych pędach poprowadzonych tak jak u róży pnącej. Jeżeli wszystko pójdzie dobrze, to zobaczę ją okwieconą. Ona dobrze powtarza kwitnienie.
Aga-Agness zimą wszystko co kolorowe cieszy?

Podpory kupiłam w OBI, do powojników podpory może wybierzesz tu http://www.nagari.pl/galanteria-ogrodowa-c-47.html
mają dobre ceny i tanio dostawę.
Aprilku każdy sposób okrycia róż jest dobry, najważniejsze żeby był skuteczny?.. hahaha?

Mądre zdanie? co!.....

Wtedy będzie dylemat jak to okryć?

Dlatego większość moich róż, to te niższe??

Natalko ? Fraszka ? ja też pozdrawiam?.

Aniu ? nena na mojej działeczce jest jeszcze zimniej?.

Kupiłaś chabry ?. nasionka czy sadzonki ?.

Aniu-Ann dzień wcale nie był dobry??

Wcześniejszej wiosenki zazdroszczę bardzo?.

Asiu-jonatanka słonki sprawia, że zaraz humor nam się poprawia?.

Umilacze na dziś dla tych, którzy na wiosenkę muszą jeszcze poczekać.
George Sand - pierwsze kwiaty... sadzonka ledwo ruszyła

Z lewej strony pierwsze kwiaty Jalitah, a po prawej A Shropshire Lad
Cindellera, a na dole kwiat Aphrodite

Schowana w cieniu Mammma Mia, na jesieni przesadziłam bliżej słonka

Teraz to, co tygryski lubią najbardziej ... czyli modelka Pashminka