Ogród Majka411 ? ?róże w ogrodzie? 2013

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Majka411 ? ?róże w ogrodzie? 2013

Post »

Zmieścimy się, a że mięciutkie jesteśmy, to będzie nam wygodnie :;230
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Majeczko, Ty wiesz najlepiej jak Twoje róże ujęły mnie za serducho już nie pamiętam, kiedy zajrzałam tu po raz pierwszy, ale było to jakiś czas temu i od tego momentu przepadłam, wydaje mi się, że mamy podobny gust i dlatego chyba jeszcze nie spotkałam u Ciebie róży, która by mi się nie podobała, bo takowe też istnieją ;:108. Normalnie nie mogłam uwierzyć, że pozbyłaś się Pashminki ;:oj , czytałam kilka razy czy, aby na pewno dobrze zrozumiałam. Mam u siebie kilka "przypadkowych", które nie bardzo mi się podobają, ale wciąż mi ich żal, ale jakby co to zawsze mogę wymienić, ale Pashminki nie oddam, no chyba, że nie da rady. Oglądałam ostatnio w szkółce Rosomane Janon, czy ja coś przeoczyłam, masz ją, a ja nie widziałam, czy tym razem źle doczytałam ;:202
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Majka, Giardina jest cudna?..na pewno cudnie zakwitnie Ci w tym roku bo już sporo urosła, a skutecznie ją opatuliłaś ;:333
Moja jeszcze młodziutka, ale i tak ją uwielbiam ;:170
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Dobry wieczór :wit
Wpadłam pooglądać giardinkę i inne ;:173
Na razie moje różane ubranka zdają egzamin :uszy ..... a takie były wichury przy tych mrozach, że cieszę sie, jak dziecko, że różyce opatuliłam ;:173
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Cześć :wit
wiecie, że z rana jest ? 10C ?? całkiem sporo tych minusików?

Asiu-daffodil mam dwie Giardine rosną obok siebie. Zakochałam się w niej u Ani An-ka. ;:167
W moich warunkach ta róża bez okrycia wymarza. Spróbowałam zabezpieczyć jej gałązki i zobaczymy, co będzie na wiosną. Chyba na pnącą różę również nie liczę.

Ewciu-majowa wczoraj wiatr już osłabł i nawet słonko sie pokazało, ale w nocy aż -10 C?. ;:303

Ula-usa1276 zamówiłaś Amber Queen będziesz zadowolona z tego pięknego słoneczka.

Majeczko-edulkotku do wiosny bliżej?. :D ale u mnie jest jeszcze zima pełna gębą?

Elwi-Ejka jak tam z niej pnąca ?. :;230 Pytasz co robię ? tnę ją jak rabatówkę? a później narzekam, że słabo kwitnie? Ania-An-ka poradziła mi nie ciąć pędów. Tak zrobiłam zobaczymy czy będzie więcej kwiatów.

Aniu-Annes ;:196 ? dziękuję Ciekawa jestem co powiesz o swojej różyczce? ;:173 czy to
jest Aleksandra Princesse. Chyba już kiedyś o tym wspominałyśmy.

Moniczko-Rozetka?. pierwszy raz zrobiłam jej palteczko. Wcześniej cięłam do wysokości kopczyka. :wink:

Aniu-sweety hahaha?.ha widzę cię i zapraszam do cienia? :;230 Wiesz jak tam pachnie pośród tych kwiatów sama przykucam i podziwiam je od dołu.

Natalko ? Fraszka ? ;:196 dziękuję

Celinko, ??. wykonalne?.. ;:306 ćwicz silną wolę.
Polować warto, to jest bardzo fajna sprawa ganiać po stronach internetowych w poszukiwaniu tej jedynej ?.. :tan .

Mufeczko wiosną poćwiczymy, to i efekty zobaczymy?.. ;:306
Giardina w moim wydaniu to pikuś?. zawędruj do Ani-an-ka (wcześniejszy wątek) Tam chwyta i to bardzo.

Ilonko2715 Pashminka rośnie w drugim ogrodzie i to blisko?. ;:173
Nie pozbyłam się jej w taki sposób jak z to robię z paskudami?. (te idą na śmietnik) , a tylko przesadziłam.
Ja również, to zauważyłam, że podobają nam się te same róże. Nie mam Rosomane Janon, to Celinka jej szuka? Poczytałam o niej, mi się również podoba? może jeszcze będzie w F.

Kasiu-robaczku ;:196 ?.. Giardine dwa sezony cięłam ją jak różę rabatową?? teraz na zimę dostała palteczko. Jak będzie miała zielone pędy, powinna kwitnąć tak ładnie jak u Ani. ;:224
Sama jestem ciekawa czy mi nie zmarznie.

Justynka ? justi :wit hej?. fajnie, że pomachałaś łapką?. ;:196
Nie przeszkadzam, ale kciuki mocno trzymam. ;:333
Moje ubranka również stoją w całości. Wiatry były jak wszędzie mocno wiejące.
Co jest, że u Krysi-Ignis, czy Mufeczki w ubiegłym roku ubranka po deszczu wiatr poszarpał. Co może być powodem nie wiem. :roll:

Umilacze dobra rzecz?.. kolejne panny, które zakwitły w pierwszych dniach lipca?

Spirit of Feedom
Obrazek

Cindellera
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pa..... miłego dnia ............ zabrakło mi uśmieszków
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Majeczko :wink: a czy przypadkiem nie masz zdjęcia osłoniętych kartonami Twoich róż ?
Może coś nie tak zrobiłam. Okrywy z tektury padły mi po obfitych deszczach, które poprzedziły opady śniegu.
Jeden taki mokry i wietrzny dzień wystarczył, by na różach rosnących od zachodniej strony zostały tylko strzępy po tekturze falistej. Na pozostałych, które rosną osłonięte od zachodu tektura trzyma się dobrze. :lol:
:wit
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie rano też -10, ale świeci słońce i temperatura wyraźnie rośnie. Świat wydaje się piękniejszy :D
Giardiny nie osłaniałam. W zeszłym roku kwitła tylko raz, potem wypuściła długie pędy. W tym roku jeszcze jej nie oglądałam, zrobię to dzisiaj (bo się nigdzie nie spieszę :D). Nie uważam jej za pnącą :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Lipcowe panny przepiękne ;:167
Wciąż zachwycam się tymi wszystkimi ażurowymi podporami wśród roślinności..... nie tylko wspaniale spełniają swoje zadanie ale i są niesamowitymi akcentami dekoracyjnymi. Ja potrzebuję kilka takich podpór pod clematisy i niestety nie potrafię znaleźć nic tak ładnego :?
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

To u mnie zimniej, choć tak blisko. Było -13,5 stopnia. Brr...
Wczoraj w Casto widziałam tą tekturę falistą do osłaniania róż i chyba w przyszłym roku zastosuję. Na razie okrywałam agro i tylko pienna dostała pudło kartonowe nasadzone na metalową podporę. No i wrażliwce nowo posaadzone mają po pudełeczku. Śnieg przykrył i niemal nie widać.
Czego my nie wymyślimy żeby jakoś przetrzymywały róże w ogrodach :;230 :;230 :;230
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Pozdrawiam słonecznie ;:3 i podziwiam róże :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

U mnie rano było -12.
Zrobiłam szybki przegląd ślicznotek. Większość ma zielone pędy, tylko na jednej rabacie, z dużym przewiewem, są brązowe.......pewnie w tym miejscu trzeba będzie ciąć do kopca.
Kupiłam chabry :D
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Dzień dobry :wit
U mnie jeden na minusie, ale świeci piękne słonko. W powietrzu zaczynam wyczuwać wiosnę.
Twoje umilacze też poprawiają nastrój, ale wzbudzają coraz większą tęsknotę za ciepełkiem.
Dzisiaj zachwycam się trzecią i ostatnią fotką :)
Miłego dnia ;:168
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

U mnie wiosna :tan słoneczko i cieplutko. Ostatnia fotka ;:333
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Obejrzałam sobie Giardinę z bliska. Zielona :shock: Jeszcze się nie cieszę, ale pęd pod ścianą ma wciąż zielone liście. Tego się nie spodziewałam.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Cześć :wit ;:196

Krysiu-Ignis nie mam zdjęcia. Wieści co słychać w moim ogrodzie mam co tydzień od stałych bywalców.
Sama zaglądam tam sporadycznie i jak da się łatwo przejechać. Zastanawiałam się, co może być powodem, że zmoczona tektura falista się podarłam. Jeżeli robiłaś tak jak ja pisałam u Ciebie, to tylko może być jeden powód, a mianowicie mokry karton musiał się podrzeć o coś ostrego.
Mogą to być kolce lub ostre patyczki róż. Przyjrzyj się, a może znajdziesz powód.
Justynka-justi pokazała swoje róże okryte tekturą , zerknij do niej tak właśnie wyglądają moje babuszki. ;:108

Ewciu-majowa czytałam że Giardina ma zielone pędy, tylko czy po odmrożeniu dalej będą zielone? ;:173
Może je okryj przed słonkiem, które coraz mocniej będzie grzać. Ta róża najlepiej kwitnie na starych pędach poprowadzonych tak jak u róży pnącej. Jeżeli wszystko pójdzie dobrze, to zobaczę ją okwieconą. Ona dobrze powtarza kwitnienie.

Aga-Agness zimą wszystko co kolorowe cieszy? :tan wiosny mi się już chce?. ;:108
Podpory kupiłam w OBI, do powojników podpory może wybierzesz tu http://www.nagari.pl/galanteria-ogrodowa-c-47.html
mają dobre ceny i tanio dostawę.

Aprilku każdy sposób okrycia róż jest dobry, najważniejsze żeby był skuteczny?.. hahaha? :;230
Mądre zdanie? co!..... :;230 Masz jeszcze małe krzaczki. Z każdym rokiem będzie im przybywać patyczków do okrycia.
Wtedy będzie dylemat jak to okryć? ;:204
Dlatego większość moich róż, to te niższe?? ;:306

Natalko ? Fraszka ? ja też pozdrawiam?. ;:196

Aniu ? nena na mojej działeczce jest jeszcze zimniej?. ;:174 tam jest zima całą gębą.
Kupiłaś chabry ?. nasionka czy sadzonki ?. :D

Aniu-Ann dzień wcale nie był dobry?? ;:174 kurcze czasu mi brak na wszystko co miłe?.. ;:108
Wcześniejszej wiosenki zazdroszczę bardzo?. :D Ja mogę się jeszcze spodziewać nawrotu mrozów.

Asiu-jonatanka słonki sprawia, że zaraz humor nam się poprawia?. ;:215 Też chcę wiosny? ;:108

Umilacze na dziś dla tych, którzy na wiosenkę muszą jeszcze poczekać.

George Sand - pierwsze kwiaty... sadzonka ledwo ruszyła
Obrazek

Obrazek

Z lewej strony pierwsze kwiaty Jalitah, a po prawej A Shropshire Lad
Obrazek

Cindellera, a na dole kwiat Aphrodite
Obrazek

Schowana w cieniu Mammma Mia, na jesieni przesadziłam bliżej słonka
Obrazek

Teraz to, co tygryski lubią najbardziej ... czyli modelka Pashminka
Obrazek

Obrazek