Ogród Ignis05 cz5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Ignis05 cz5

Post »

Mój kotek tak sie wylegiwał jak psa nie było (na wakacjach) ;:oj

Lilie mnie czarują czekam na cd :)
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu - piękne różane portrety! Dzisiaj mój net łaskawie otwiera fotki - to się napatrzyłam do woli. Misię proszę wygłaskać ode mnie ( jak pozwoli oczywiście :lol: ) Pięknie się prezentuje na mostku. Ogród, w którym mieszkają zwierzęta - to jest to! Nawet jeśli czasem nabroją i coś tam wykopią lub zakopią :wink:
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu ;:196 Jak widzę, jak Ty pędzisz z pracami w swoim ogrodzie, to jakbym widziała siebie na początkach mojego ogródkowania. :lol: Ale , to co tam robisz bardzo mi się podoba, może teraz też wiele rzeczy zrobiłabym inaczej. W ogrodzie naprawdę rzadko robię to, co ta moja kicia. :;230 Właściwie, to jak sobie przypomnę, po co mam ogród. ;:306
Może jakaś fotka z różami ?
Obrazek

Olu :wink: po długich poszukiwaniach udało mi sie kupić taki szpadel z półokrągłym ostrzem i to właśnie nim przycinam już od jakiegoś czasu krawędzie. Najłatwiej to wychodzi na początku sezonu , zaraz po zimie. Teraz jest już trochę trudniej, bo darń jest już mocniejsza. Też używałam kiedyś takiej plastikowej taśmy, ale z czasem i ona sie wykrusza. Z kolei takie obrzeża z tych drewnianych płotków butwieją też po 2-4 latach i trzeba wymieniać. A trawa zarasta nawet takie krawędzie z kamienia i tak trzeba ją przycinać. To narzędzie też podpatrzyłam już dawno temu w programie Maji. :lol: Dla Ciebie taka fotka :lol:
Obrazek

Agnieszko ;:196 witaj już po powrocie. Tyle miałaś zapału przed wyjazdem, że teraz masz go pewnie jeszcze więcej. :lol: Też pryskam różnymi środkami, trochę gdzieniegdzie pomogło, ale nie całkiem. Teraz trzeba zbierać te porażone liście, a tej roboty nie lubię. ;:185 Trudno, poczekamy na następny sezon i może będzie lepiej.
Może spodoba Ci się róża Mozart :lol:
Obrazek Obrazek
:wit
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko, :D już się poprawiam i dla Ciebie znajdę jakieś liliowe fotki. :lol:
Obrazek Obrazek

Marysiu :) Przemawia przez Ciebie doświadczenie z trzema kotkami na działce. :;230
Misię, jak się trochę ochłodzi, to może uda mi się wygłaskać. Teraz nie bardzo jest chętna. :lol: Gania gdzieś po ogrodzie.
Dzięki za pochwały moich różanych portretów. Jak sobie pomyślę, jakie Ty mogłabyś im zrobić fotki. ;:224
Dla Ciebie takie potrety , myślę , że to udany duet. :lol:
Obrazek Obrazek

Na koniec hortensja Annabelle :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Krysiu, zgłaszam się po jakiś ładny kwiatek z dedykacją :lol: , bo widzę, że nadal rozdajesz.
Ależ Ty masz okazy flory i fauny! Cudne róże i towarzystwo! Widzę, że Graham Thomas u Ciebie również bardziej się krzewi niż pnie. Śliczny jest!
A kotek taki cuuuudny i bardzo dekoracyjny :lol: .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu :wink: zaraz coś i Tobie zadedykuję. :lol:
Graham rośnie mi jakoś tak drapakowato. Chyba muszę go mocno przyciąć, ale kiedy?
Teraz ma właśnie w górnych partiach wszystkie kwiaty i mnóstwo pąków jeszcze. Trochę liści ma plamki.
Właściwie , to nie bardzo wiem, jak go ciąć.
Grahama chyba niedawno komuś dedykowałam a Tobie za to dam takie fotki liliowców, które mi ciągle i niezmordowanie kwitną już chyba od miesiąca. ;:196
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Nic w ogrodzie nie robię-za gorąco. Koty też wybierają mieszkanie w domu, bo jest chłodniej. Znów znikło mi Pucucu, od wczoraj nie widziałam.
Świetne piegowate lilie :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Oooo, liliowce mi przypadły w udziale ;:138 . I to jakie ładne, dziękuję!
Graham Thomas drapak mówisz? A wcale nie widać :wink: .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A ja dziękuję za moją ul;ubioną Nevade.
Drugie kwitnienie dość szybko zniszczył upał, ale to nic.......będzie trzecie. :heja
Kwitnie na zmianę z Jacquelinką, doskonale się uzupełniają.
Cardinal H u mnie totalnie teraz zaniedbany i zarośnięty funkiami jakoś sobie radzi.
Nie przejmuję się plamistością, bo niektóre róże tak mają i nic nie da się zrobić.
Wyeliminowałam te najbardziej chorowite, żeby nie stosować chemii i na razie jest OK.
Tylko dwie róże miały plamki, ale oberwałam liście i puszczają na nowo.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:7 Witam
Wprawdzie w naszych stronach nie jest aż tak gorąco, ale upał też mamy.
Deszcze , choć zapowiadane wcale się nie pokazują. Czasami tylko niebo zasnuwa się chmurami , ale to wszystko, jak dotychczas. A w ogrodzie robi się już sucho. :roll:
Jak tej nocy deszcz nie spadnie, to jutro od rana zaczynam regularne podlewanie.

Ewcia , ;:168 mam nadzieję , że kicia się już pokazała. Ma widocznie jakieś ciekawsze zajęcie, niż siedzenie w domku.
Też czekam na deszcz. Zakwitło mi kilka sztuk czarnuszki. Jakoś wcześniej nie zauważyłam w opisie, że to takie maleństwa.
Wydawało mi się , że będą to kwiatki o łodyżkach wysokich , podobnie , jak ma kosmos. :lol:
Dla Ciebie moje kwiatki czarnuszek. ;:196
Obrazek Obrazek

Kasiu :wink: Graham ma teraz tak prawie dwa metry wzrostu. I właściwie większość tych kwiatów jest szczytach jego pędów, a chciałabym , żeby obsypany był kwiatami na całej wysokości. Może to wynika ze sposobu wsparcia na tej pergolce ?
Może znajdę jeszcze jakiegoś kwiatka Grahamka dla Ciebie. :lol:
Obrazek

Grażko ;:196 mnie też pozostało nie przejmowanie się plamkami na liściach. :lol: Teraz zauważyłam znowu inwazję tych maleńkich gąsienniczek, którym smakują liście niektórych róż, takich , jak Nevada czy Honorine de Brabant. :evil:
Moja Nevada teraz też ma jeszcze pojedyncze kwiaty , ale wypuściła kilka nowych, długich pędów, co mnie bardzo cieszy, bo widać, że tworzy się zgrabny krzew. Jacqueline też mi się podoba, ale nie mogę mieć wszystkich róż. Dla Ciebie Cardinal Hume :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Kontakt:

Post »

Krysiu Twoja Anabelka - pięknie i zdrowo kwitnie - zaczynam podejrzewać, że masz jakiś lepszy model - szczerze nigdzie nie widziałam takiej dorodnej jak u Ciebie.

Mozart oryginalny i piękny ;:oj - zapisuje na listę różyczkową :), Tygrysek-lilia - naz to po swojemu urzeka urokiem,
Piękny ogród - nie wiem co ty tam chcesz w nim tam pielęgnować :) :) ja tam nic nie widzę :;230
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj miałam wielką przyjemność gościć w ogrodzie Eli - mamy Alicji.

Bardzo dziękuję Eli ;:196 za przemiłe spotkanie, jak również pozostałym uczestniczkom spotkania za sympatyczne wielce towarzystwo. ;:180 ;:180 ;:180 ;:180
Przepięknie skomponowany ogród , bogato obsadzony pięknymi kwitnącymi roślinami, pełen kolorów i zapachów, w którym nie brakuje też różnych smacznych owoców . ;:138 ;:138 ;:138
Zresztą zobaczcie sami, chociaż zdjęcia nie oddają w pełni wspaniałej urody i otulającej wprost atmosfery ogrodu.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

-- 9 sie 2013, o 22:06 --

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Jeszcze raz wielkie dzięki za gościnę i prezenty ;:180 , bo oczywiście nie obyło się bez łopatkowania. :;230
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko ;:196 Ty komplemenciarko :;230 sama widziałaś, jak pięknie wypielęgnowane były rabatki u Eli.
U mnie niestety tak pięknie nie jest. Jak wróciłam do siebie, to od razu wzięłam się za porządki. Zaczęłam od wygrabienia liści spod mojej chorowitej śliwki a następnie wzięłam się za koszenie. Teraz czekam na deszcz, bo moja trawa powinna się teraz porządnie napić, wody oczywiście. ;:306 Dziękuję Ci kochana za przemiłe towarzystwo na dzisiejszym spotkaniu. ;:168
A, tam rosną blisko siebie dwie Annabelki i dlatego wygląda to tak dorodnie. :uszy
Dla Ciebie fotka Earl Sensation. :lol:
Obrazek.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Twój Cardinal piękny.
Mój spalony słońcem na amen. ;:222
Może jak popada to przyjdzie do siebie i tez pokaże piękne kwiatki.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Krysiu witaj kochana .Po spacerze w Twoim ogrodzie ,czułam się w nim ,jak w swoim .Mamy bardzo podobne rośliny .Piękny raj stworzyłaś .Kocham takie ogrody jak Twój i uwielbiam oglądać .Serdeczne pozdrowienia Ci przesyłam ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”