Zakątek na Debowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zakątek na Debowym

Post »

iwek-Iwonko; kropelka-Mariolu ;Kasiulko17 ;bwoj54-Boigusiu Witajcie ;:196
Co raz mniej kolorków.Susza trawi , skraca kwitnienia.A i lato pomału chyli sie ku końcowi,Także bogactwo kolorów i kwitnień jest coraz mniejsze :cry:
Z hortensjami- patyczkami na pewno zrobię na wiosnę, przecież trochę ich mam już :D
Ale póki ,co coś tam jest.

Tak mam nowy ogród ,, raczej do tworzenia ;:202
Skoro tak chcesz to patrz, nic kolorowego, zieleń i, pusta i śmietniki .
Pracy,ża hoo hooo .Daję sobie 3 lata i będzie ładnie :)
Ale jak na razie ma totalny bałagan jeszcze mam nie okiełzany .Książek i przyborów , zeszytów różnych jeszcze dla synia najmłodszego ( 3 gimnazjum) nic nie kupiłam :jeez:
Z hortensji to Vanilke mi przypaliło,reszta może być ;) Jeżówki w większości ok,Ze 2 tez podpieczone te , które rosną bardziej na słońcu :evil:
Fiona już się zaaklimatyzowała. ja jeszcze nie :cry:
Czasu i tak mi brakowało.a teraz dłużej na dojazdy do pracy , na zakupy, bo sklepy nie przy nosie jak tam miałam.ale cóz,, z czasem chyba się przyzwyczaję :)
bałagan wszędzie.Ale cóż można zrobić rankiem i późnymi wieczorami ?
Trudno, może jeszcze z miesiąc i będzie lepiej. ;)
Jak widać po-delektować się nowym ogrodem jeszcze nie ma co.ale coraz więcej rodzi się pomysłów,Już kilka roślinek kupiłam do niego Hortensję limelight, 2 jezówki NN.Wrzos.

Rzut na nowy teren - bałagan , i nic więcej :cry:

Obrazek
Obrazek
jest jakiś skalniak, a raczej podstawa, resztę trzeba stworzyć i jedna odmian funki w kilku sztukach, do przesadzenie trochę
Obrazek
Obrazek
Jest jakaś róża( na działce znalazłam ze 3. czy 4) i tawuła ??
Obrazek
Obrazek
Od ulicy osłaniają wysokie tuje

Obrazek
Obrazek

I na razie tyle- druga strona ogrodu- działki jest katastroficzna ;:133

Obrazek
Hortensja Bobo
Obrazek

Chyba ostanie
Obrazek

Obrazek
Ten NN - zawsze kwitnie pózno
Obrazek
Takie też mam- pyszne śliweczki.Na wiosnę ta śliwa kwitnie wcześnie, różowo.Liście ma ciemne bordowo- brązowe :wink:

Obrazek

Jeżówka -Hot Lava
Obrazek
Jeżówka Alba
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Nowa NN
Obrazek
Szkoda,że tylko nieliczne zostały
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu!
Bardzo podoba mi się Twój nowy ogród. Wspaniale wyrośnięte iglaki. Wiesz ile czasu trzeba czekać aż urosną a tak masz już gotowe i wspaniałe tło dla bylin.
Znając Ciebie to już wiosną będzie tu kolorowo. Będę Ci kibicować. Dużo pracy przed Wami....
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu liliowiec nn to Kwanso. Ogród nie wygląda tak źle, chociaż takie iglaki to nie moja bajka ale jak Cię znam to za rok będzie nie do poznania i kolorowo :D Ja to miałam zaniedbany ogród, jak wspomnę to mam ciarki na plecach ;:oj
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Aneczko kochana swoją działkę zamieniłaś w cudowny azyl jak z bajki piękny i kolorowy,dużo pracy i wszystko od nowa wiem ,że to jest trochę przytłaczające.Tym bardziej ,że wszystko wymaga wysiłku fizycznego,ale nie od razu Kraków zbudowali .A ja już widzę Kochana kolorowymi kwiatkami ozdobiony śliczny domek ;:3 Pomalutku ,a do celu musi być czas też na odpoczynek,a cieszę się bardzo ,że urokami kwitnień będziesz się zachwycać każdego dnia i o każdej porze ;:167
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu działeczka już jakieś roślinki ma i to dość spore niektóre .Znajac ciebie i twoją pracowitość to na pewno dasz radę i szybko ten ogród zamienisz w raj,czego ci życzę :)Masz do tego dar:)
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Aniu ja ogród przenosiłam, to wiem, że nie będzie tak tragicznie, dasz rade, mój ma 3 i pół roku dopiero, a jak wygląda, jak by z 10 lat miał, co innego przesadzanie, i komponowanie, to zawsze i ciągle, coś zmieniam, poprawiam, na ile mi zdrowie pozwala, a w tym roku to nie pozwala wcale, przyzwyczaisz się ;:196
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Aniu, skąd ja znam te rozterki, chyba zresztą nie tylko ja, bo z tego co przeczytałam, to niejedna z nas miała podobne doświadczenia, wyobraź sobie, że ja przed przeprowadzką chodziłam do pracy pieszo, dwie ulice dalej, a po przeprowadzce jeździłam samochodem 10 km w jedna stronę i też miałam drugą działkę, której początkowo za żadne skarby nie chciałam się pozbyć, ale po czasie miałam serdecznie dosyć tego latania, więc przeszła w obce ręce i wcale nie było i nie jest mi żal ;:185. Oczywiście miałam dosyć czasu, aby zabrać czy rozsadzić to, co chciałam, więc i Ty kochana na pewno dasz radę, ja w przeciwieństwie do Ciebie za późno trafiłam na to forum, gdzie można czerpać inspiracje, dowiedzieć się wszystkiego o interesujących nas roślinkach, mając za razem wsparcie wszystkich zielono zakręconych, a to również dodaje sił i skrzydeł do działania, trzymam kciuki ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie kochani Bardzo uważnie czytam każdy wpis.Za każdy bardzo dziękuję.Jutro odpowiem.Dziś ogrodowe z Dębowego zostawiam

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Jeden bylinowy zakwitł ( mam dwa)
Obrazek

hortensja VANILLE-FRAISE
Obrazek
Hortensja bukietowa Sundae Fraise - tegoroczny zakup
Obrazek
Bobo
Obrazek
Obrazek
Adria
Obrazek

Hortensja Limelight
Obrazek
Obrazek
Hortensja bukietowa 'Kyushu'
Obrazek

Obrazek
Obrazek
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Aniu, dasz radę, na pewno! Wiem, ze ciężko, że czasem żal i szkoda... ale nic nie dzieje się bez przyczyny!
U nas też poddasze było całe zabudowane, umeblowane- a teraz musieliśmy wszystko wyburzyć i zrobić porządny dach na nowo, a teraz trzeba odbudować poddasze. Też mi trudno, ale wiem, ze musi być gorzej żeby mogło być lepiej! Zaczątek ogrodowy jest ok; wyrośnięte iglaki, kilka roślin... zadbasz o nie odpowiednio i będzie pięknie!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

A ja chciałem spytać (jeśli można) czemu w tym na działce nie zamieszkaliście tylko do nowego?
Bo z tego co się orientuję to z bloku do tego jednorodzinnego przeprowadzka?
A działeczka na Dębowym będzie przeniesiona?
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Na Dębowym ogród śliczny :D
Ten nowy co prawda jeszcze w nieładzie ale miejsca masz tam wiele i potencjał tego miejsca jest ogromny. Tworzyć ogród od początku to moje marzenie ;:138
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu w nowym ogrodzie masz to co najważniejsze, szkielet z dużych drzew i krzewów. ;:215 Nawet jak niektóre trzeba wyciąć lub doprowadzić do ładu, to łatwiej niż robić ogród na patelni. Powolutku będziesz planować i działać. Dojazdy męczące, ale ja jeździłam 33 km w jedną stronę i z czasem świetnie się umiałam zorganizować czasowo. Na pewno też się przestawisz. ;:168 W Dębowym pięknie kwitną hibiskusy i hortensje, nawet kleome bardzo ładna. ;:oj
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

U Ciebie też widzę Aniu trawa spalona, kwiatki trochę podpalone, ale kwitną :)
A nowa działka , to nowe wyzwanie. Jest ładna, ma dużo już roślin, kwestia dosadzenia, uporządkowania i już :lol: ;:108
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Jakie ciekawe hibiskusy Aniu widzę, ładne ;:215
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kropelka-Mariolu
Dobrze to ujęłaś ;" wiem, ze musi być gorzej żeby mogło być lepiej! "Taką i ja mam nadzieję, ze dam radę z tym wszystkim i z ogrodem też :wink:
Nowa działka, to jeszcze wcale nie suuper. Nożyce to może przydałby się. Ale czasu brak.
Ale wszystko przede mną jeszcze ;

Tulap-Mati Mieszkamy w mieście, pracujemy w nim.Dzieci do szkoły tutaj maja bliżej.Wprawdzie tylko już synio najmłodszy( 3 gimnazjum)
Tak, to przeprowadzka z bloku do tego jednorodzinnego domku.Mniejsze opłaty .
Dębowy zostaje . Każdy ogród może być piękny.Na to trzeba czasu i kasy na roślinki.Ja na to drugie teraz nie mam.cosik z mojej działki podzielę , dosadzę .
Działka nasza jest przy zalewie, na wsi. to suuper miejsce na odpoczynek po zgiełku miasta i..
Może jak pójdziemy na emeryturki( a to jeszcze daleko- trzeba pracować ) To tam zamieszkamy.zobaczymy co zresztą życie nam przyniesie :wink:

witch-Aguś ; cyma2704-Soniu;karolacha-Karolinko Oj to życie na pudłach to trochę wkurzające,chcesz coś znaleźć i nie wiesz gdzie jest.Nawet w nowych szafkach jak poukładasz to tez dalej szukasz, bo jeszcze się człowiek nie przyzwyczaił, gdzie co jest :crazy: Ja jeszcze nie wiem , kiedy opanują moją teraźniejsza sytuację :dry: Kilka miejsc cienistych jest i ciesze się, bo tam już pójdą hosty.Jeszcze mi brak miejsca na nie .ale coś się wymyśli.Macie rację, coś się przytnie, cos wytnie,,ale sporo zostanie z drzew .A tymczasem Debowy ładniejszy ;:167
.Tylko żeby jeszcze popadało.Bo dalej suuucho strasznie : :evil:
Trawa wypalona i nie tylko maliny zasuszone.Jeżyny też ;:161
nowa działka - tak t to nowe wyzwanie.I to jeszcze jakie!! ;:108 ;:108

iwona0042- Iwonko Hibiskusy syryjskie mam 3.Bylinowe mam 2.La i w domu mam dwa inne , na parapecie :)

Obrazek
Obrazek

Obrazek
hortensja kyushu
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek